הביעו דעה..

rainbow demon

New member
דעתי דעתי דעתי

ANIMALS - מעוליישן, אחד האלבומים המשובחים של פינק פלויד, כל שיר בפני עצמו מדהים, וכשזה בא ביחד.. אורגיה מוזיקלית:) המלצה חמה מהדיסק - DOGS OBSCURED BY CLOUDS - נחמד ביותר, לא האהובים עליי אבל יש כמה שירים שאני לא מדלג עליהם אף פעם - WOTS UH THE DEAL, STAY, FREE FOUR FINAL CUT - ההמשך הישיר לחומה, מאד מלנכולי, ובזכות כך - דיסק מעולה.. למעשה אלבום של ווטרס ולא של פינק פלויד, מסמן את סוף תור הזהב (לפי דעתי) של פינק פלויד.. שיר הפתיחה של האלבום הוא האהוב עליי ביותר DEVISION BELL - אני חייב לציין, זה אלבום שאני ממש לא אוהב, פרט לשיר או שניים.. לא הפינק פלויד האהובים והטובים, כי למעשה לא נשאר כמעט אף אחד מהפינק פלויד המקוריים. ובכל זאת דיסק שאפשר להעביר איתו שעה ו6 דקות בכיף, עם המצב רוח המתאים. אישית אני אעדיף אלבומים אחרים להעביר את הזמן. שני השירים היחידים שלדעתי שווים שמיעה - HIGH HOPES, WHAT DO YOU WANT FROM ME

eddi2

New member
לא נשאר כמעט אף אחד מהפינק פלוידים?

שלושה מתוך ארבעה זה לא בדיוק "כמעט אף אחד"

rainbow demon

New member
סלח לי אבל אני חולק על דעתך

3 מתוך 4? חשבון מיי מן... סיד בארט - אאוט רוג'ר ווטרס - אאוט ותסכים איתי (או שלא) שהם היו הרוח החיה בלהקה כל אחד בזמנו.. גילמור ומייסון אמנם מוכשרים, אבל בטח לא כמוהם והם לא יכלו למנוע מהלהקה להיות הצל של עצמה

adiville

New member
Nה קשור בארט ?!?

הבנאדם כבר מיליון שנה לא בלהקה !!!! ולא שאני מזלזלת אבל אחרי שגילמור הצטרף הסגנון שלהם רק הלך והשתפר.... הסיפור שלו אכן טראגי אבל הוא ממש לא חסר לי..... פינק פלויד ידועים בתור ווטרס, גילמור, מייסון ורייט. זה באמת חבל - העזיבה של ווטרס....והעובדה ששלושת האחרים לא הצליחו להגיע לרמה המוסיקלית שארבעתם היו מפיקים בסבנטיז-אייטיז..... דרך אגב, אפשר להוריד עכשיו און-ליין סרט שפינק פלויד (כל הארבעה !) הכינו לכבוד היציאה המחודשת של דארק סייד. מלא ראיונות, קטעים מהופעות, קליפים......שווה !

rainbow demon

New member
את עושה עוול לסיד

אז נכון, הוא היה זמן זעום בלהקה ביחס לזמן שהלהקה קיימת, אבל אי אפשר להתעלם מההשפעה שלו! אז אוקיי - כולם מכירים את פינק פלויד בתור ווטרס גילמור מייסון ורייט אני מכיר את פינק פלויד בתור ווטרס גילמור מייסון רייט ובארט והשאלה אם גילמור הוא זה שגרם ללהקה להשתפר לדעתי תלוי בדעה של כל אחד ולא בעובדות.. רק לציין שמאז שבארט נזרק מהלקה עד שווטרס עזב את הלהקה האלבומים היו בהשפעה כמעט בלעדית של ווטרס. לאחר שהוא עזב, פינק פלויד כבר לא נשמעו כמו בעבר.

adiville

New member
מסכימה

אין לי מה להוסיף. גם אני הייתי מעדיפה שווטרס יישאר והכל ימשיך כמו שהיה.... אומנם אני אוהבת את האלבומים ששלושת האחרים הוציאו אבל זה לא ממש מה שזה היה פעם....

rainbow demon

New member
זה לא שהאלבומים האחרונים היו נוראים

צריך לקבל את פינקפלויד כמו שהם, עם כל השינויים שהם עברו לפחות זה לא כמו גאנז אנד רוזס שהחליפו את כל הלהקה חוץ מאקסל..

Jam Head

New member
Animals

אני רוצה להרחיב בעיקר אליו בקטע הזה - קודם כל זה האלבום שאני הכי אוהב אצל הפלויד , ולפי דעתי האלבום פרוג האחרון של תקופתו - אני אישית לא שמעתי אלבומי פרוג טובים שיצאו אחרי שנת 77. האלבום עצמו בנוי על שני דברים - 1- גאונות לירית - שלפי דעתי האלבום עם הליריקה הכי משמעותית ומתוחכמת ששמעתי בחיים שלי. כמעריץ גדול של גורג' ארוול , שעל ספרו " חוות החיות " נכתב האלבום הזה , ממש אהבתי את הגישה של ווטרס - גישה שקיבלה גוון על המהפכה הפאנקיסטית שעברה בריטניה באותה תקופה. 2- מבחינה מוסיקלית - וואי .. איזה אלבום , גיטרות אקוסטיות שעושות טוב על הלב - אין כלי שמרגש אותי יותר מגיטרה אקוסטית. סולאים מתוחכמים של גילמור , ליד תיפוף לא רע בכלל של מייסון , גם רייט נותן כמה קטעים חמודים - כולל אפקטים של בעלי חיים מהדיסק כגון חזירים ,כבשים וכלבים. וכמו כן נגיעות הבאס של ווטרס. האלבום הזה הוא הכי מתוחכם ומורכב של הפלויד לפי דעתי , ולוקח הרבה זמן משהו כמו 10 שמיעות לפחות עד שבאמת מבינים כמה שהוא ענק ומשמעותי.

במציאות

יש אלבומים שקוראים להם "פרוג" בגלל מי שעשה אותם, או התקופה שהם נוצרו בה, ויש אלבומים שמתיחסים אלהם כפרוג בגלל המוסיקה עצמה, אנימלס לא יכול להקרא פרוג לא מהסיבה הראשונה ובודאי לא מהשניה, מבלי להתיחס לאיכות של האלבום (שפעם היה אלבום הפלוייד האהוב עלי מכולם גם) מוסיקלית אין בו שום דבר שיהפוך אותו לפרוג, לא מקצבים שונים או מיוחדים, לא שימוש בכלי נגינה או אמצעי הקלטה מסובכים במיוחד ולא מהלכים מוסיקאלים מורכבים. כן יש בו קונספט, שזה אולי המוטיב הפרוגי היחיד שיש ב, אבל מוסיקאלית הוא שיך ל hard rock עם השפעות ברורות של פאנק רוק.

Jam Head

New member
אממ...

מאוד מוזר , אבל איך האלבום ההוא קשר לרוק כבד או לפאנק ? ב- Red של קינג קרימסון יש שימוש רק בכלים רגילים ובכל זאת הוא נחשב לדיסק פרוג לכל דבר. אבל זה וויכוח אחר אני מניח , אני אישית חושב שהוא דיסק פרוג מה לעשות.

Nir of GondoliN

New member
דבר ראשון אין שימוש בכלים רגילים

מלוטרון וכדומה. והמקצבים שם מסובכים מאוד. אני עוד לא קלטתי את כל האלבום אבל אני עובד על זה

HelterSkelter1

New member
נו, ומה זה פרוג?

אי אפשר לתת הגדרה מספיק מדוייקת לעניין. אנימלס חצי פרוג מכיוון ש- 1. נעשה בו שימוש נרחב באפקטים, דבר שמאפיין את הפרוג 2. יש בו שינוי מקצבים ואוירה תוך כדי (שימו לב! לא שינוי משקלים. שינוי מקצבים) 3. השירים בו ארוכים. כל זה עדיין לא הופך אותו לפרוג, אבל יש דימיון מסויים.

Jam Head

New member
לגביי שאר האלבומים -

The Divison Bell - גועל נפש של אלבום , הכי גרוע של הפלויד . Obscured By Clouds - אלבום לא רע בכלל , בעיקרון הוא מושפע מאוד מ- Meddle והוא הזכיר לי אותו בכמה פעמיים , לא התחברתי אליו יותר מידי. The Final Cut או איך שאני מכנה אותו - " האלבום של ווטרס " . אלבום שקט ורגוע , שבו ווטרס לוחש לך את השקפת העולם הפצפיסטית שלו יחד עם שילוב של כלים כמו - כינורות ופסתנר. אלבום חמוד ומרגיע , שמעביר הרבה מאוד מסר וכוונה טובה. האלבום האחרון של פלויד עם ווטרס - שלפי דעתי , מה שהם עשו אחריה לא שווה יותר מידי.

סיקסטיז

New member
בשבילי הפיינל קאט

מכניס לדיכאון קליני , ומצב רוע עכור שקשה מאוד לצאת מממנו אחר כך (אולי רק ע"י האזנה לMEDDLE או THE PIPER או A SAUCERFULL או ATOM HEAR MOTHER וכו' וכו') לדעתי החומה הייתה היצירת מופת האחרונה אשר הייתה באמת שווה זהב.

למעלה