הבילויים - מרוסיה

הבילויים - מרוסיה

למה השיר מתכוון? עכשיו ראיתי את הקליפ ולא הבנתי כלום. פעם ראשונה שראיתי את הלהקה מקרוב והם נראו לי עולים מרוסיה - זה נכון? והשאלה השנייה שלי היא מה המשמעות של השיר הזה?

את התשובה לשאלה הראשונה שלי

-מצאתי: "כפי שמרמז עליהם שמם, הבילויים (נועם ענבר, ימי ויסלר ושלומי "כרובי" לביא) הגיעו לארץ ישראל עם ראשוני החלוצים של העלייה הראשונה. מעטים יודעים שהגרעין הראשון של תנועת ביל"ו, שהגיע על סיפון אנייה לחופי הארץ בי"ט בתמוז תרמ"ב (1882), מנה 17 איש ולא 14 כפי שמציינים ספרי ההיסטוריה. השלישייה נתפסה על הסיפון כשהיא מנגנת שירים גסים בליווי בללייקה ומעשנת עלי מריחואנה אסורים, מנהג שנמצא בסתירה עם האידיאולוגיה הנוקשה של התנועה. לאחר דיון קצר, הוחלט על נידויים של השלושה מהתנועה. עם הגעתם לארץ, הצטרפו לסניף המקומי של כת ההאמיש (Amish) במנחמיה, לאחר שנכבשו על ידי האידיאולוגיה המתירנית של הכת. לאחר כמה שנים של עבודה במכולת באחת המושבות בגליל, החליטו לחפש את מזלם בכרך הגדול של פתח תקווה. גם אנשיה של אם המושבות מצאו את השלושה חריגים והייאוש כמעט ואחז בלבם? אך? פגישה גורלית בבית המרזח הביאה איתה תפנית במצב. בבית המרזח פגשה החבורה את ברי סחרוף, דמות ידועה לשמצה בבתי התה של המושבה. לאחר 50 כוסיות של יין שרף, פנתה השיחה לנושא הכאוב של הפרשנות הקלוקלת למוסיקה הרוסית בארץ ישראל. השלישייה החליטה לצאת כנגד התופעה ולהקים יחד תזמורת קטנה שתשלב בין המוסיקה הרוסית הטהורה לרוק'נ'רול (טפו) שהחל להגיע מעבר לים. השאר, רבותיי, הוא היסטוריה."

exit_from_here

New member
אתה מודע לזה שזה אירוניה נכון?

כתבו את זה לפני ההופעה שלהם באוזן השלישית.

חשבת שזה אמיתי?

פשוט החלק על זה שהם עלו לארץ בסוף המאה ה19 והיום הם להקה מצליחה נשמע מאוד הגיוני.... הסיפור האמיתי? כמו של כל להקה ממוצעת...

../images/Emo12.gifאבל הם לא היו בתיכון בשנות ה-70

אשף

New member
אחלה להקה !

בין הטובות עכשיו.. גיטריסט אומן ואחלה מתופף ולסולן יש אחלה קול.

../images/Emo45.gif

הייתי בהופעה שלהם בבארבי לא מזמן...משו בסט!
בכל אופן, לשאלה ששאלו פה למעלה, לפי מה שכתוב במומה הם למדו בתיכון בת"א ונראה לי שהם נולדו בארץ. לגבי השיר מרוסיה אין לי מושג על מה הוא מדבר... אבל אם תדע אני אשמח לדעת גם
ע"מ- Beatles- In my life

אשף

New member
הם ישראלים....

אגב אני ממליץ לקנות את הדיסק בחום... מה שמטוח זה שהגיטריסט ישראלי, אבא שלו כבר שנים בארץ.... (לא ראיתם ב24?)

למעלה