הביולוגיה של SR

• פותח הנושא azara
  • פורסם בתאריך

azara

New member
הביולוגיה של SR

האם מישהו יודע האם הקונצרטה או SR אחר נספג בדם ואז משתחרר לאורך זמן או שהוא משתחרר לאט מהקיבה?

zivadina

New member
אני חושבת שקודם בקיבה

שם מתפרק הציפוי המשהה של ה-SR ושם המשאבה של הקונסרטה מתמלאת מים שנמהלים בחומר ודוחפים אותו בהדרגה למחזור הדם. לכן גם יש הבדל בין תחילת ההשפעה של הריטלין הרגיל-חצי שעה, לבין תחילת ההשפעה של השניים האחרים, שהיא בין חצי שעה לשעה. את מוזמנת לבדוק את הנושא בקישורי טיפול תרופתי שלנו, שם התרופות מופיעות לפי שמן ובסדר הא"ב.

azara

New member
המשך השאלה...

יש לך מושג מה לעשות אם לקחתי לפני כמה שעות קונצרטה ואח"כ לא הרגשתי כל כך טוב והקאתי (קחי בחשבון שאני סטודנטית בתקופת מבחנים וללכת לנוח לא עולה על הפרק...) תודה על העזרה!!!

zivadina

New member
להתנהג כמו במקרה של קלקול קיבה

לשתות בעקביות (כדי לא להתייבש) אך בכמויות קטנות (כדי לא לגרות את הקיבה), ולאכול מזון קל לעיכול (פחמימות פשוטות ולא מתוקות). לא ברור לי אם זהו נסיון ראשון שלך עם קונסרטה או לא. יכולות להיות לפחות שתי אפשרויות לבעייה: 1. הקיבה שלך רגישה לקונסרטה (אם זאת פעם ראשונה) 2. נדבקת בוירוס שהסתובב עד לאחרונה במקומותינו וגרם לבעיות בקיבה מה נראה לך נכון יותר? מכיון שלא שמעתי על הרעלה מקונסרטה, נראה לי שמספיק להבדק אצל רופא כללי כדי לשלול בעיות חמורות.

azara

New member
../images/Emo13.gif

השאלה היתה אחרת... התכוונתי האם ההשפעה של הקונצרטה תמשיך או שלקחת רטלין כי החומר יצא מהגוף. אומנם אני חדשה יחסית עם הקונצרטה אבל לא נראה לי שזה רגישות, נעבור גם את זה... שוב תודה על הדאגה והעזרה...

zivadina

New member
קודם הבריאות ואחרי זה ריטלין

הריטלין גורם לרגישות בקיבה. לא הייתי ממליצה לקחת אותו בזמן בעיות בקיבה. חכי שהעניינים יסתדרו. אם הבעיות ימשיכו, את עלולה להקיא גם את הריטלין, או ליצור אצלך מצב של מינון יתר. אל תקחי עוד ריטלין עד שהכל יהיה בסדר.

למעלה