הבטחת הכנסה

הבטחת הכנסה

לא בטוחה שכאן הפורום המתאים (אשמח אם תפנו אותי למקום הנכון) הציעו לי לפנות בבקשה לקבלת הבטחת הכנסה כל עוד אני לא עובדת. בדרך כלל אחרי שפוטרתי ממקום עבודה או עזבתי מיוזמתי ניגשתי להירשם בלשכת תעסוקה, גם במטרה לנסות להשיג דמי אבטלה אבל יותר בניסיון להיכנס לקורסים. בדרך כלל הייתי מוצאת עבודה עוד לפני שהיה נפתח קורס. האם עד לאישור הביטוח הלאומי לדמי אבטלה או קבלת עבודה או רישום לקורס אני יכולה לפנות בבקשה לקבלת הבטחת הכנסה? אני לא עובדת כבר חודש שלם למרות שהודעת הפיטורים הגיעה רשמית רק לפני כשבועיים וגם מכתב הפיטורים עדיין לא הופקד בידיי. נוצר מצב שעבור חודש פברואר אין לי הכנסה וזה מצב קטסטרופלי. אני חייבת הכנסה כלשהי באופן בהול.

אורום

New member
הבטחת הכנסה

איך? מדוע? ולמה? http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=avt_ahn&type=g

moti 5

New member
הבטחת הכנסה

את לא מציינת אם את נרשמת בלשכת התעסוקה. אם לא מהרי לעשות זאת. אין צורך במכתב פיטורים כשנרשמים בלשכת התעסוקה, את מכתב הפיטורים יש להציג בפני המוסד לביטוח לאומי כשתובעים אבטלה. באשר להבטחת הכנסה (אם את לא זכאית לאבטלה) אלייך לפנות למחלקת הבטחת הכנסה במוסד לביטוח לאומי כדי לבדוק אם את עומדת בקטריונים לקבלת הבטחת הכנסה במידה שכן את תופני על ידם למחלקת הבטחת הכנסה בלשכת התעסוקה (יש מקרים שבהם הגמלה משולמת ללא צורך להתיצב בלשכת התעסוקה). אם נרשמת בחודש הראשון בלשכת התעסוקה שלא במחלקת הבטחת הכנסה והתברר לך שאינך זכאית לאבטלה תוכלי לקבל עבור חודש זה הבטחת הכנסה אם תרשמי בחודש שלאחר מכן במחלקת הבטחת הכנסה. כדי לברר פרטים במוסד לביטוח לאומי. בהצלחה

למעלה