הבטחתי שאציק עוד לגבי היומולדת
כזכור יומולדת בלשיות (גילאי 7, 8). לקחתי המון מהרעיונות למשימות שנתתן לי, שוב תודה, העניין שחסרה לי הפואנטה. כלומר, יהיו המון משימות שבסוף כל אחת פתק כלשהו, שאמור להוביל לפתק הבא - כלומר למשימה הבאה או בנוסף לפיתרון כתב החידה הספציפי (שאין לי
. לדוגמה, משימת המירוץ למיליון עם זיהוי הצבעים שמורכבת מ-4 תתי משימות (זיהוי שירים עם צבעים, חיפוש כדורים בצבע הזה עם ספרה עליהן, ואז לקיחת 3 הספרות שהתגלו, גילוי הקומבינציה הנכונה לפתיחת מנעול הספרות שיפתח תיבה ובה הפתק הנכסף עם זכוכית מגדלת למשל, שבעזרתה יפענחו מה כתוב בפתק בכתב מזערי. הו, כאן אני נתקעת. השאלה הנשאלת והרעיונות שאני מחפשת, האם בפתק רק יהיה כתוב לאן לגשת וכו', כלומר להפנות למשימה הבאה (לכו למטבח שם בלה בלה...), או שבעצם בכל פתק תהיה מילת מפתח (או כמה) שיצטרפו בסיום למשפט שהוא הוא פיתרון החידה. כי תכלס אני לא יודעת לאיזה פיתרון לכוון בעצם. לשחק את זה כאילו זו תעלומת מסתורין מומצאת שקשורה לאיזה פשע שהן אמורות לפתור (מי גנב את העוגיות וכו', לא אלך על הארדקור רצחני), או סתם שהפיתרון עצמו יהיה משפט דבילי שהן עסוקות שעתיים לגלות אותו בעזרת כל מילה, משהו כמו "כל הכבוד, כעת את בלשית מוסמכת והגיע זמן לאכול פיצה"
ואז הולכים לאכול וזהו, סיימנו עם ה"תעלומה" וזה פיתרון החידה.
אשמח לרעיונות קצת יותר טובים בלשון המעטה... כאמור יש משימות, צריכה רק להחליט לגבי הפתקים/כתב החידה, מה המסגרת בעצם, מה החידה?!
כזכור יומולדת בלשיות (גילאי 7, 8). לקחתי המון מהרעיונות למשימות שנתתן לי, שוב תודה, העניין שחסרה לי הפואנטה. כלומר, יהיו המון משימות שבסוף כל אחת פתק כלשהו, שאמור להוביל לפתק הבא - כלומר למשימה הבאה או בנוסף לפיתרון כתב החידה הספציפי (שאין לי