הבטחתי שאציק עוד לגבי היומולדת

juspan

New member
הבטחתי שאציק עוד לגבי היומולדת

כזכור יומולדת בלשיות (גילאי 7, 8). לקחתי המון מהרעיונות למשימות שנתתן לי, שוב תודה, העניין שחסרה לי הפואנטה. כלומר, יהיו המון משימות שבסוף כל אחת פתק כלשהו, שאמור להוביל לפתק הבא - כלומר למשימה הבאה או בנוסף לפיתרון כתב החידה הספציפי (שאין לי:). לדוגמה, משימת המירוץ למיליון עם זיהוי הצבעים שמורכבת מ-4 תתי משימות (זיהוי שירים עם צבעים, חיפוש כדורים בצבע הזה עם ספרה עליהן, ואז לקיחת 3 הספרות שהתגלו, גילוי הקומבינציה הנכונה לפתיחת מנעול הספרות שיפתח תיבה ובה הפתק הנכסף עם זכוכית מגדלת למשל, שבעזרתה יפענחו מה כתוב בפתק בכתב מזערי. הו, כאן אני נתקעת. השאלה הנשאלת והרעיונות שאני מחפשת, האם בפתק רק יהיה כתוב לאן לגשת וכו', כלומר להפנות למשימה הבאה (לכו למטבח שם בלה בלה...), או שבעצם בכל פתק תהיה מילת מפתח (או כמה) שיצטרפו בסיום למשפט שהוא הוא פיתרון החידה. כי תכלס אני לא יודעת לאיזה פיתרון לכוון בעצם. לשחק את זה כאילו זו תעלומת מסתורין מומצאת שקשורה לאיזה פשע שהן אמורות לפתור (מי גנב את העוגיות וכו', לא אלך על הארדקור רצחני), או סתם שהפיתרון עצמו יהיה משפט דבילי שהן עסוקות שעתיים לגלות אותו בעזרת כל מילה, משהו כמו "כל הכבוד, כעת את בלשית מוסמכת והגיע זמן לאכול פיצה"
ואז הולכים לאכול וזהו, סיימנו עם ה"תעלומה" וזה פיתרון החידה.
אשמח לרעיונות קצת יותר טובים בלשון המעטה... כאמור יש משימות, צריכה רק להחליט לגבי הפתקים/כתב החידה, מה המסגרת בעצם, מה החידה?!

juspan

New member
להבהרה...

בפתק הראשון התגלתה המילה "כל" בשני "הכבוד" כך עד שמגיעים לפתק ה- 10 שבו המילה "פיצה" ו the end... (אני סתם ממשיכה עם הדוגמה הדבילית הזו רק להבהיר את העניין). אבל בכל פתק מעבר למילה שמחפשים שתופיע בצבע ופונט מסוים, יהיה גם סתם משפט שיבהיר לאן לגשת כדי לעשות את המשימה הבאה בתור.

לדעתי

המשימה הכללית צריכה להיות קשורה לבתי. נגיד שבסופה תתגלה המתנה שאתם קניתם לה, או איזה משהו, שבכל זאת יום ההולדת יסתובב סביבה... מנסה לחשוב על רעיונות.

מנסה שוב

המתנה של בתי נגנבה בחצות מהחדר שלה. אם הם ינחשו מי הגנב, הם ידעו איפה למצוא את המתנה. בסוף הגנב יכול להיות נגיד איזה דובי שלה, שבו יהיה פתק אחרון שיפנה למתנה עצמה.

juspan

New member
מאוד נחמד

הדובי יכול להיות אחותה הקטנה עם פתק סופי בכיס השמלה
אבל עדיין אני שוברת את הראש לגבי השאלה הספציפית, אז נלך נניח על התעלומה הטובה הזו, אבל מה יהיה כתוב בעצם בכל פתק שהן צריכות לפענח במשימות השונות, פשוט רק הוראות ההתקדמות לשלב/משימה הבאה (מיקום וכו')? כלומר הפתקים לא יגלו מילה כלשהי כל פעם (אחרת) ולא יהוו מין כתב חידה ספציפי? (משפט כלשהו שנבנה מכל המילים קודם)

אפשר

או לעשות את זה סטייל חפש את המטמון, שכל פתק יוביל לפתק הבא, כלומר הפתרון שלו יהיה איפה לחפש את הפתק הבא, אבל אז בעצם זו הפעילות. אם את רוצה שיהיו הפעלות בין לבין שהן הרמזים, אז אפשר, או שהפתק יכיל חלק מהתשובה ואת החלק השני יגלו מהמשימה, או שסתם מילה שתאסף למילה בפתק הבא עד שבאמת תתקבל חידה שתוביל לפתרון הסופי (בחירת מילים מוצלחת משהו
) לפי מה שתכננת, נראה לי שהאפשרות האחרונה הכי מתאימה, כי אחרת המשימות מיותרות.

shiron number 1

New member
הרעיון של סימן שאלה מצויין

איזה משימות יש לך, מלבד הצבעים? בכל פתק לא יהיה כתוב לאן ללכת עכשיו, אלא רמז לאן הן צריכות ללכת. למשל רמז אחד יכול להיות כתוב בכתב סתרים (כזה עם לימון שמגלים עם נר) כך שהפתק יהיה לבן אבל יהיה מצורף לו נר, או פתק אחר יהיה כתוב בכתב סתרים (כמו שיש פונט בוורד). ורק הרמז האחרון יוביל לאחותה הקטנה.

juspan

New member
זה בדיוק סוג המשימות שיש לי

פתק עם צופן ציורים במקום אותיות (שירכיב משפט), לא כ"כ רוצה להשתמש באש אבל אולי אעשה כתב נסתר עם צבע מים על טקסט שנכתב בנר שככה יתגלה, ויש עוד כמה משימות נחמדות שלא קשורות לפתקים ונראה איך אכפה פתקים על זה (נניח זיהוי תמונות ינקות שלהן ו/או זיהוי פריטי אוכל בקערה עם עיניים מכוסות). אז בעצם את אומרת שזה אחלה שהמשימות רק מובילות למשימות אחרות (פתקים), ושזה שאין לפתקים משהו מאחד כזה מעבר (כתב חידה אחד גדול) זה עדיין לא הופך את הכל לחסר תכלית? התעלומה הכללית שנתנה סימנית לגמרי מצוינת בעיני גם, במיוחד שגם כלת המסיבה לא תדע מה קנינו לה ואיפה זה מוחבא ותשחק בדיוק כמו כולן ותופתע.

הזכרת לי

שפעם נתקלתי בנט במישהי שפרטה במדויק מה ואיך הכינה ליומולדת - כתב סתרים וטרוויה, ושמרתי את הקובץ. לא התעמקתי בו, לא השתמשתי בו, אבל הוא נראה לי כמו משהו שיכל לעזור לך מאד. אז הנה הוא מצורף.

juspan

New member
מצוין, תודה!

(יש מישהי שיודעת של מי זה או היא עצמה?). זה הבהיר לי איך לבנות את הפתק שמוביל לפתק וכן הלאה וגם רלוונטי לי לעשות טקסט אחד בכתב ראי. רק שלצערי אני לא עושה את זה בחוץ, ואפילו לא בבית שלי, כך שאצטרך מה זה לשבור את הראש כדי למצוא רעיונות שיהיו שווי ערך ללהחביא פתקים ליד מטף כיבוי אש, הספסל ברחוב וכו', כי כשהכל בתוך מקום סגור בלי יותר מדי חדרים זה הרבה פחות מדליק לשחק ככה.

במקום כתב סתרים עם נר ולימון

אפשר להשתמש בטושים האלה שמחליפים צבעים, כלומר- לכתוב בלבן ואז כשעוברים על זה בטוש אחר מתגלה מה כתוב (וגם מחליף צבע על הדרך).

juspan

New member
מעניין אם יש לנו בבית טושים כאלה

שאין לי מושג עליהם, כי אני בשלב החרפון מחיפוש אחרי ציוד ושטויות שלא תמיד ברור לי איך קוראים להם (מה שעברתי עם חיפוש אחרי ציר מיוחד לתיבות עץ שיתאים למנעול קטנטן X 15 בערך). אבל זה רעיון טוב יותר מלצבוע בצבעי מים, כמה שפחות לכלוך ונזקים (לבית שלא שלי...). אני גם פשוט כרגע מתכוונת שכל משימה תהיה אישית לגמרי ולא קבוצתית (כלומר כל אחת ואחת תקבל פתק + ציוד וכו'). נראה לי יותר מדי בלגן לעשות את הכל כקבוצה, תמיד יהיו כאלה שיש להם נטיה להשתלט על העניינים ורוצה שגם המופנמות יותר והלא נדחפות ישתתפו באופן פעיל ממש.

את יכולה גם לעשות את הטריק מדיינסטי

ומכל אופרות הסבון וסדרות הבלשים בשקל. לכתוב משהו על דפדפת נייר בעפרון. לתלוש את הדף הראשון ורק בקשקוש עדין על הנייר יתגלה מה שהיה כתוב בדף הקודם. מקווה שהבנת...

מנסה לקחת עוד צעד את הרעיון של סימן שאלה

אולי חוץ מאשר רמז לפתק הבא יהיה בכל פתק גם רמז למקום המצאות המתנה0 כמו- במידה והפתק האחרון יהיה אצל אחותה יהיה כתוב- השודד מסתובב כאן ביננו, זהירות.. או בפעם האחרונה ראינו אותו אוכל.. (ואז להוסיף מאכל אהוב עליה) או משהו כזה.. או ציור של כף הרגל שלה.. משהו נוסף שחשחבתי ואני חושבת שידברת על זה אבל אני לא בטוחה שהתכוונת לזה- אם כותבים בכל פתק רמז לפתק הבא+מילה שבסוף תצטרף למשפט שיוביל למקום הפרס הייתי כותבת את המילים לא בסדר הנכון ואז הן צריכות להרכיב את המשפט הנכון בסוף החיפושים. ועכשיו צץ לי עוד משהו- אם כבר אז אולי אתם יכולים להחביא את כל המתנות שהיא מקבלת ולכתוב שכל המתנות נשדדו (זה שוב בהקשר לרעיון של סימן שאלה) מקווה שהובנתי. בהצלחה..

h 3

New member
ביום ההולדת האחרון של הגדול,

(הוא היה בן 6) במקום לחלק בסוף שקיות הפתעה עם ממתקים והפתעות, חילקנו להם שקיות ריקות. אמרנו שמישהו גנב את הממתקים וההפתעות והשאיר פתק. הפתק היה רמז למשהו... ואז היו סימני דרך, בדרך מהבית של החבר השותף ליום ההולדת ועד הבית שלנו, היו תחנות עם משימות, והיו תחנות עם הפתעות וממתקים שהם קיבלו ושמו בשקיות שלהם. (תלינו על העצים בדרך כל מיני...) בקיצור, הרעיון היה שבכל תחנה כזו הם מקבלים משהו למילוי השקית, ובסוף כמובן היתה גם תיבתאוצר עם המון מטבעות שוקולד ועוד הפתעות, שגם אלו נכנסו לשקיות. בקיצור, אולי אפשר משהו בסגנון... H

adif11

New member
בנות אני מורידה בפניכן את הכובע ! כל הכבוד

על ההשקעה ,אני בחיים לא הפעלתי בימי הולדת. תמיד מפעיל בכסף אפילו אם המחיר היה שכלנו לא אכלנו שבוע

למעלה