הבטחתי לעדכן...

o r 8

New member
הבטחתי לעדכן...

היינו אתמול אצל הנוירולוג ונתן לבני, לאחר בדיקת האבחונים ושיחה איתו, 20 מ"ג SR. הוא בכיתה ז'. אני חייבת להתוודות כי נתתי לו, על דעת עצמי, יומיים רטלין 10 מ"ג מהמרשם של בני הצעיר. דווח לי מבית הספר על יומיים מופלאים של ריכוז ועשייה וגם בני דיווח שקל לו להתרכז ולעבוד בכיתה. אני מקווה שה-SR ישפיע גם כן לטובה. אחלו לנו בהצלחה ותודה על התמיכה.

zivadina

New member
ברכות להתחלת הטיפול!

שימי לב שריטלין SR כזה הוא מנה של 8 מ"ג ריטלין רגיל שמחזיקה עד 8 שעות. אצלי בכתה ז' הילד לוקח 2SR בבת אחת, שהם כמו מנה של 16 מ"ג עד 8 שעות. לכן, תעקבי אחרי הילד ותשימי לב אם לאחר מספר ימים, כאשר יפוג החידוש, יתגלה שהכדור כבר לא משפיע וצריך להתאים את המינון למשקל הילד. כמו כן, כדאי לעקוב כדי להווכח לכמה שעות הכדור משפיע על הילד. יש מטופלים שהכדור משפיע עליהם ל-6 שעות, ויש שמשפיע למשך 8 שעות. זה תלוי בחילוף החומרים של כל ילד. ככל שחילוף החומרים מהיר יותר, כך השפעת הכדור קצרה יותר. ושוב, תהיי סבלנית ותעקבי כדי לדעת בדיוק מה היתרונות ומה החסרונות של הכדור אצל הבן שלך. בהצלחה!

o r 8

New member
תודה רבה רבה

על התמיכה, העידוד ותשומת הלב. התחושה שאנחנו לא לבד ותמיד יש למי לפנות שיודע ומבין מחזקת אותנו מאוד. רציתי לשתף שגם אני לוקחת SR 20 מ"ג ובנתיים זה מאוד מאוד עוזר. היו לי קשיים רציניים בהשגת המרשם (עברתי 9 בתי מרקחת)ומלא הנחיות סותרות. בסוף הסתדר וקיבלנו הנחיות להמשך. זהו, תודה.

zivadina

New member
מבוגרים צריכים מינון נמוך משל ילדים

אצלנו, למשל, אני לוקחת (פעם בשבועיים, בערך...) 1SR, ואילו כל הילדים שלי לוקחים 2SR בבת אחת. למבוגר יש חילוף חומרים אטי יותר, ולכן בדרך כלל יש השפעה של כמות יותר קטנה ולזמן יותר ארוך. אבל אצל מבוגרים יש הבדלים גדולים מאוד בין מבוגר אחד לשני, ורק "מבחן המציאות" קובע.

למעלה