הבטחתי טופיק...

yael filan

New member
הבטחתי טופיק...

אוקי, ההודעה האחרונה שלי הייתה על נפילות ונפילות נכונות (שאגב גם יכול לשמש בתור טופיק) ועל אינסטינקטים של השתוללות. הפסקה האחרונה התייחסה לקטע של להישען אחרוה כשהסוס משתולל, אבל... שמתן לב שבכל הסרטים כשיש סוס שמתחיל להשתולל, הרוכב מיד נצמד לצוואר שלו? כמעט בכל סרט (אני מתחייסת לסרטים על סוסים) אתן תראו את זה, זה לא מטומטם? כל הרעיון הוא עקום... חוץ מזה, אף פעם לא הבנתי, איך זה שהאינדיאנים תמיד יודעים לרכב ונחשבים לרוכבים כל כך טובים, ובכן, מצפיה בחלק מהקלטת של מריו לוראשי (עדינה והוא הם האלילים שלי) גיליתי שזה לא נכון, היום האינדיאנים כבר לא רוכבים טוב, ובעבר אבותיהם ידעו לרכב כל כך טוב, רק במהסיבה הפשוטה: הם ישבו כמעט כל היום על הסוס! מה שאגב מוכיח לנו, שכמה שיותר לרכב על סוס, משפר את היכולת והביצועים שלך, בלי קשר לכמה את מתאמנת, זה מסובך להסביר למה אני מתכוונת אבל אני אנסה. לפעמים את פשוט יושבת על הסוס, ולא מתאמנת על דראסז´ או קפיצות או דברים מיוחדים, את עושה את הדברים הפשוטים, טרוט, קאנטר, גאלופים... הבסיסיים, זה נראה מטומטם לעבוד על שוב ושוב ושוב ושוב ושוב, אבל יש לזה סיבה, וזה חיוני! עצם הישיבה על גב הסוס מחזקת את השירירים שלך, מגמיש אותם, ולאט לאט, את נראית יותר ויותר טבעית על הסוס, כל הפעולות כבר משתרשות, ואת לא צריכה לחשוב הרבה לפני שאצת עושה משהו, זה מה שהאינדיאנים עשו... הם לא עשו דברים מיוחדים, אלא ישו על גב הסוס כל היום ולאט לאט נראו יותר ויותר טבעיים, ונעשו יותר ויותר טובים! יש גם את הקטע של הרכיבה מאז שהם נולדו, אבל זה כבר עניין אחר *הנושא נכתב בלשון נקבה מטעמי נוחיות (ופמיניזם), אך הוא מתייחס לשני המינים*

yael filan

New member
אוקי.. .טופיק...

אני לא יודעת מה האחרים מכנים טופיק, אבל לי יש שפת פורום משלי, שהיא כמו הרגילה עם שינויים קלים... בכל מקרה, טופיק הוא בעצם נושאל דיון, למרות שבדרל כלל מתפתחים ממנו דיונים שונים... לא משנה. טופיק - נושא לדיון

taz512

New member
מספר דברים

חשבת שאני הולך לקטול אותך? לא ולא!!! קודם כל אני מסכים איתך ברוב הדברים, אימון באמת משפר את הרכיבה גם עם לא תלמדי שום דבר חדש. אני למשל את רוב שנותיי הראשונות על סוסים העברתי בטיולים בלי ללמוד כלום חוץ מיציבות. ואני חושב שבגלל אותן שעות רבות של רכיבה בלי אוכף אני רוכב יותר טוב היום. בקשר לאינדיאנים, עובדה משעשעת, האינדיאנים לא ידעו מה זה סוס עד שהספרדים הגיעו לאמריקה. והרבה אנשים מיחסיים את הרכיבה האינדיאנית כטובה מאוד מסיבה שהם מחוברים מאוד לחיות ולטבע. אבל בהחלט האימון והישיבה הרבה על הסוס תורמים המון. ומה יוצא מכל זה? שאני מסכים איתך בכללי. צריך להיזהר שזה לא יהפוך להרגל, בסוף עוד נחבב אחד את השניה... וזה אסור שיקרה. רוכב ווסטרן ורוכבת אינגליש, שלא מנסים להרוג אחד את השניה? לא נשמע לי הגיוני!!! טאז שד לא הגיוני

yael filan

New member
קשה לי להאמין

שזה יקרה, וזה יפסיק לקרות ברגע שאני אעלה שלב ואכנס לקפיצות ולדראסז´ יותר ברצינות

taz512

New member
טוב עכשיו אני רגוע

כבר חשבתי שסוף העולם הגיע. טאז שד רגוע

yael filan

New member
הייי!

אני שמחה שאתה רגוע, ואני לא חושב שיש קשר בין הרכיבה לבין האדם, חוץ מזה ששמעתי את המורה שלי מדברת היום על אוכפי ווסטרן, והבנתי שאוכפי ספורט יותר טובים.... מסיבות מסוימות

למעלה