הבטחתי ולכן אקיים

לי מ ו ר

New member
הבטחתי ולכן אקיים

לפני שבוע בערך דיברו פה, על שיטה חדשה של הזרעות שנוסתה בעפולה. הבטחתי לבדוק ואני חוזרת עם הסברים. בגדול הרציונל הוא שבהזרעה רגילה מחדירים את הזרע לתוך הרחם, בבת אחת. מה שעלול לגרום לטראומה לרחם. הומצא מכשיר בגודל טמפון, שמחדירים אותו עם הזרע למשך ארבע שעות לנרתיק. משם הזרע יוצא לאט, והזרעון החזק מכולם מגיע לביצית. בגדול, ובמילים שלהם זה פשוט ז#$%ן ארוך של ארבע שעות.

limordc

New member
הי לימור

האם ידוע לך אם זה נסיוני או שכבר מטפלים כך בכל הארץ? מה עוד חדוע לך על זה? תודה מראש!

לי מ ו ר

New member
זה עדין ניסיוני

וזה כבר לא בעפולה. עדין אין ממש ממצאים ממשיים אלא בעיקר סברות.

debby12

New member
מנהל
גם באיכילוב מציעים את זה כניסוי

היי לימור - עכשיו שכתבת נזכרתי שקראתי על באיכילוב במהלך ההמתנה ב"מכון לחקר הפוריות" שמבצע את ההזרעות. היו שם דפים כאלה שאפשר לקרוא בזמן ההמתנה, ותוארה השיטה הזו. כתבו שזה עדיין ניסויי, אבל שנשים מוזמנות להתנדב לקחת חלק בניסוי הזה - כאשר הבהירו שם שזה דורש להישאר שם למשך 4 שעות (כי כאמור זו הזרעה שלוקחת 4 שעות במקום 4 שניות בשיטה ה"רגילה"...). כתבו שם שחושבים/מקווים שהשיטה תגדיל את סיכויי ההצלחה - אבל עדיין לא היו נתונים סטטסיטיים מובהקים. זה היה באזור אוגוסט-ספטמבר השנה. אני לא יודעת אם הם ממשיכים את זה. אגב זה מעניין - השיטה הזו שונה מ IUI "רגיל" לא רק במשך הזמן שהיא לוקחת אלא גם בזה שזה לא "עוקף" את צוואר הרחם אלא זו למעשה הזרעה לנרתיק ולא תוך רחמית. מצד אחד, יש מחקרים שריר צוואר הרחם איכשהו גורם לזרעים לשינויים ביוכימיים שהופכים אותם ל"מפרים" יותר. מצד שני, אם יש בעיה של של נוגדנים בריר צואר הרחם אז השיטה הזאת נראית פחות מוצלחת.

Blue velvet

New member
ארבע שעות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לשכב בתנוחה הנוראית הזו ארבע שעות?! אוי ואבוי... עוד ימציאו גם שיטה להחדרה במשך כמה ימים...

לי מ ו ר

New member
../images/Emo8.gifיותר גרוע

ארבע שעות מסתובבים עם הדבר הזה בין הרגליים. לא סתם הם הגדירו את זה כז@#$ן ארוך מאוד. כרגע זה כבר לא אצלם, זה היחה בגדר ניסוי, וזה עדין לא פתוח לקהל הרחב.

Blue velvet

New member
Heaven forbids!../images/Emo5.gif../images/Emo88.gif

לא! לא! לא! ומי שהגדיר זאת כך, שיעשה את זה בעצמו!
אני הולכת לכס העינויים אצל רופא השיניים (לשם גיוון). ביי!

../images/Emo6.gif הרגת אותי עם התיאור מצחיקה

אז בנו לשם כך חדר רומנטי במחלקת נשים
אז את רוצה להגיד לי שעכשיו שוכבים שם 4 שעות עם משהו בין הרגליים
אני לא בקטע הזה אני ב-IVF אבל היתרון בשיטה שהבנות שכן עוברות הזרעה יוכלו גם להנות באותה הזדמנות

למעלה