הבטחתי ולכן אקיים

iceviper

New member
הבטחתי ולכן אקיים

"אנו חושבים שצריך להחיש את קצב ההפרטות ולהוציא את המדינה ממעורבותה הגדולה בתחום העיסקי. אנחנו בדעה שישראל צריכה להשתלב, במסגרת הגלובליזציה, בכלכלה המערבית. אנחנו תומכים ללא סייג ביוזמה החופשית, בפיתוח המדעי והטכנולוגי ובתעשיות המתוחכמות. תפקידם של האיגודים המקצועיים הוא לדאוג לרווחת העובדים , אבל ההסתדרות הפכה לארגון פוליטי המשרת אינטרס מפלגתי ופועל נגד טובת המשק. תפקידה של המדינה בחיי המשק הוא להשקיע בתשתיות." (-מתוך מצע שינוי) "מאז ומתמיד דגל המחנה הלאומי בכלכלה חופשית. הניסיון המצטבר בישראל ובעולם הוכיח כי מדיניות כלכלית ריכוזית המתבססת על עקרונות כלכליים סוציאליסטים מביאה לפשיטת רגל חברתית, מוסרית וכלכלית. לעומת זאת, כלכלה המתבססת על חופש ויזמות מאפשרת צמיחה ורווחה לאורך זמן". (-מתוך מצע הליכוד) ולגבי הדאגה של שינוי לבורגנים
: =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= "האויב האמיתי של שינוי אינו ש"ס אלא יהדות התורה" -טומי לפיד. יפה מאוד,החבר לפיד. האוייבים שלי הם דוקא החמאס והג´יהאד.

אשרת

New member
לא מבינה מה הבעיות שלכם עם שינוי

שינוי אמרה בגלוי שהיא אינה מפלגה סוציאלית ומטרתה היא להגן על מעמד הביניים. שינוי היא אינה והדגש היא על אינה מפלגה חברתית. ובתור אחת שמשתייכת למעמד הזה- אין לי סיבה טובה להצביע מר"צ שדואגת לשכבות החלשות.

ricardo18

New member
חברה שאינה דואגת לחברות החלשות שבה

היא חברה בלתי יציבה. וכאשר תאבדי את מקום עבודתך ואת יציבותך הכלכלית - תתחילי להצביע מרצ?

אשרת

New member
בבחירות האחרונות שהיו לכנסת

שמתי מר"צ בקלפי. לא חוזרת על אותה טעות פעמיים. ועכשיו תחשוב בצורה אחרת, בלי המיסים שמעמד הביניים משלמים לא יהיה מה לתת לעניים. ואם ימשיכו לרמוס את המעמד הזה, אז בכלל לא תהיה חברה. ומעמד הביניים אינם עשירים. תרדו מזה.

ricardo18

New member
המסים לא צריכים לבוא דרך מעמד

הביניים אלא דרך העשירונים העליונים המחזיקים בידם את רוב ההון במדינה. למרצ אין דבר נגד מעמד הביניים אבל דאגה למעמדות החלשים - שאנחנו אגב, אנשי מעמד הביניים, בקלות יכולים להפוך לכאלו, צריכה להיות גם אינטרס של מעמד הביניים. את חיה בחברה. והחברה שלך זה לא מעמד הביניים. צאי מהקלישאה הפופוליסטית הזאת.

ronen1981

New member
אז עכשיו הפכתם לקומוניסטים אה.

תראה מה קרה לרוסיה הקומוניסטית. ואל תשקר לי כלכלה סוציאליסטית משחיתה ומעודדת בטלה תגידו לא לסוציאליזם המשחית.

iceviper

New member
באמת סליחה.

שכחתי שאנחנו חיים בארה"ב של אמצע שנות החמישים והמלה "קומוניסט" כמוה ככפירה בעיקר וזה יותר גרוע מלעבוד את השטן. ואם מבחינתך סוציאליזם=קומוניזם,מה אפשר להגיד. יש לך עוד חידושים כאלה? יש לי כמה רעיונות: *הכיבוש בעצם טוב לערבים *כל תמצית בריאתם של החרדים היא לסחוט כסף מהמדינה *המזרחים מעולם לא קופחו,זו סתם פיקציה.

ronen1981

New member
תקרא!

ומעבר לשטחיות אתה תבין מה שינוי באמת אומרת. כשם שאנשים פה "מבאים" לי ציטוטים לכאורה מספרו של טומי לפיד כמה טומי לפיד "רע" וכשאני מביא את כל הקטע אופס מתברר שהטעו וטעו ולא תרחו בכלל מעולם לקרא את מה שאמר ורק יצאו מנקודת הנחה מוטעת שמה שמרצ אומרת אמת. איך שינוי תשפר את המצב הכלכלי ותעזור למעמד הבינים עמו גם לשכבות החלשות. 1)השקעה בתשתיות שיביאו לצמיחה =עוד מקומות עבודה 2)הקטנת המיסוי ועידוד השקעות בארץ של משקיעים מחוץ ומארץ שיביאו לצמיחה ועוד מקומות עבודה. 3)הפסקת יבוא עובדים זרים ועידוד עובדים לצאת לעבודה (עלידי בונוס למשכורת בחודשים הראשונים)שיביא לכך שיהיה עוד כסף באוצר ופחות מובטלים ואת הכסף שוב יהיה ניתן להשקיע בתשטיות שיביאו לצמיחה 4)השקעה בחינוך והפיכת החינוך לאיכותי ונגיש לכל דבר שיעזור לשכבות חלשות כשם שלמעמד הבינים ויביא לצמיחה ורצון רב יותר של משקיעים להשקיע בארץ בשל ההון האנושי האיכותי. 5)בנית גדר הפרדה מתוחכמת המשך הסיכול הממוקד הכנסת רפורמות לרשות הפלסטינית כדי שיוצר אלטרנטיבה לערפאת העברת התנחלויות המבודדות לגושי התנחלויות כדי לחסוך במשאבים ולעזור לצה"ל כל זאת יעזור להגדיל הבביטחון ולצמצום מהותי של הטרור דבר שיביא לצמיחה ובו בזמן לעליה בתירות פנים בארץ וכן תירות מחוץ ששוב תביא לצמיחה וכן הקטנת הסיכון בהשקעה בארץ ששוב יביא לצמיחה. 6)ביטול הקצבות להחזרה בתשובה משרד הדתות וחלוקת משאבים צודקת והשקעה בגורמים מעודדי צמיחה ששוב יצרו עוד מקומות עבודה. 7)המיסים שירדו מהציבור יפנו לו עוד כסף שיוכל לצרוך בו וכתוצאה מכך לעודד צמיחה ועוד מקומת עבודה. 8)עצם הצמיחה וההקטנה באבטלה יביא שוב להגדלת הרזרבות בתקציב שיאפשר שוב להשקיע בגורמים מעודדי צמיחה והורדת המסים ששוב יעודדו צמיחה. 9)הורדת המע"מ שיעודד צמיחה ויקל הן על שכבות חלשות והן למעמד הבינים. יש מבין?

iceviper

New member
לא מתחשק לי.

את מצע שינוי קראתי כבר כמה פעמים.עוד פעם אחת לא תעלה ולא תוריד. הצרה היא שאתה מביא ממנו קטעים שרובם מתאימים לתפיסתה של מרצ,ומתעלם מהקטעים של המצע שנראים ונשמעים בדיוק כמו המצע של הליכוד.ומזה כבר אכלנו די והותר.תודה,אבל לא תודה. אם יש לזה פרווה,שתי אוזניים קטנות וזה נראה כמו שפן,סביר להניח שזה שפן.

ronen1981

New member
הפוך על הפוך

מקווה שזה יכניס לך עוד קצת שכל בראש! אצוטט משהו מספרו של טומי לפיד "עוד אני מדבר" שמומלץ לקרא (1998,קרי לפני שהפך ליו"ר מפלגת שינוי) תחת נושא "הפוך על הפוך" (ע"מ 157) "אחד הענפים היותר מרתקים של מדע המשפט בודק את התוצאות הבלתי צפויות של חוקים. אין זה עניין של מה בכך. לעיתים די קרובות עובר בפרלמנט חוק שכוונתו רצויה אך תוצאותיו שליליות,חוק המניב פרות באושים שאיש לא פילל להם. בפלורידה התרבו מעשי השוד המזוין. כדי להרתיע את השודדים הטילו עליהם עונשי מאסר עולם. אך במקום שירד מספר מעשי השוד המזוין,עלה מספר מעשי הרצח. כי מאז נשחק הפער בין העונש על השוד מזוין ובין העונש עלרצח,השודדים גם רוצחים את קורבנותיהם,מה שבטוח בטוח. בשנות החמישים יצאה ממשרד העבודה שלנו תקנה שהקשתה על פיטורי עובדים שמלאו להם חמישים שנה.הכוונה היתה רצויה : למנוע מהמעבידים החלפת פועלים מבוגרים -שכבר עשו שלהם-בצעירים בריאים וחזקים יותר. התוצאה היתה הפוך על הפוך . המעסיקים חדלו לקבל לעבודה פועלים כבר בשנות ה40 שלהם מתוך ידיעה שיתקשו לפטר אותם אחרי שימלאו להם חמישים. שכר המינימום בתעשיה נקבע בזמנו כדי להבטיח לעובדים שכר הוגן. התוצאה המידית היתה הפוכה : מפעלי טקסטיל שלא עמדו בהוצאות השכר המוגדלות נסגרו בזה אחרי זה,והפועלות נשארו מובטלות.זה מה שקרה ,למשל ,במפעל אומן באופקים.אלפי פועלות טקסטיל איבדו פרנסתן בגלל חוק שאמור היה להגן על אינטרסים שלהם....."

iceviper

New member
על הפוך

ציטוטים מספר על טומי לפיד הם לא בדיוק בסיס נורמלי למצע של מפלגה,או נימוקים מספיקים לשכנע אותי שמדובר באדם בעל שיעור קומה.אני יכול להביא לך מספיק ציטוטים מ"מקום תחת השמש" שיציירו את תפיסתו המדינית של נתניהו כמכלול השלמות. ודרך אגב,יש מספיק חוקים במדינה שניסו לגרום לדברים טובים,אבל התוצאה הפוכה (בעיקר הכפייה הדתית האהובה עליכם). שכר המינימום הוא חוק צודק ואני לא רואה בו שום דבר רע,כך גם העסקת פועלים מבוגרים.העובדה שיש מקומות שנקלעו לקשיים בגללם(קשה לי להאמין שרק בגללם,אבל נעזוב את זה כרגע) מחייבת את המדינה למצוא פתרון *ברוח* החוק.לבטל חוקים בעלי משמעות חברתית זה לא פתרון.

ronen1981

New member
למנוע אי הבנה

שינוי לא אומרת חלילה כי יש לבטל את שכר המינמום אלה טוענת שאסור לתמוך ברעיון המטורף של עם אחד להעלותה דבר שיביא כמעט מידית למעל 100,000איש למצוע עצמם מובטלים.

ronen1981

New member
רעיון למשל.

(כעת מדבר כאזרח.) מה שיכלו לעשות זה להוציא חוק הבטחת הכנסה בחוק הזה לקבוע כי אדם בגיר לא ישתכר בפחות מ18 ש"ח לשעת עבודה שלו (אם זיכרוני נכון זה בקירוב קצת מעל שכר המינימום כיום.) ואז אנשים שיסתכרו בפחות המדינה תיתן להם את ההשלמה שחחסרה להם ובכך "רוח החוק" כדבריך של שכר מינימום לא נפגעת ובו בזמן אתה גם מונע פגיעה קשה במשק שחוק שכר המינימום יצר וגרם לתעשיות רבות מסורתיות לפשוט תרגל ולרבים למצוא עצמם מובטלים (ואז כבר הם מקבלים כיום עלפי החוק דמי אבטלה מלאים או השלמת הכנסה וכד... שהנזקשלה למשק גדולה בהרבה) אבל מה לעשות המחוקקים הפופולסטיים בעלי התפיסה הסוציאליסטית לא אכפת להם מכלכלה העיקר ל"היכנס" בתעשינים ו"לעזור לחלשים" (בכך שרבים מצאו עצמם מובטלים.)

אשרת

New member
אתה לא חושב שאתה קצת חוצפן?

אז תגיד לי בבקשה לאיזה מעמד אני והורי משתייכים בבקשה?

nonick2k2

New member
אם את כל כך חושבת שאת לא תדרדרי

לאחת השכבות החלשות - תמשיכי לחלום. מדינה שיש מה יותר ויותר עניים רק תקרוס - ואת... אשת מעמד הביניים תהפכי להיות ענייה... דוגמה ארגנטינה.. 50% עניים!! מי אפילו חשב שיקרה דבר כזה?

ronen1981

New member
האם אתה לא מבין

שהמדיניות הסוציאליסטית היא שיוצרת עוד ועוד עניים שגורמים לעוד אנשים למצוא עצמם מובטלים. מדינה שמעודדת בטלה ופוגעת קשה במשק אל תתפלא אחר כך שיותר ויותר אנשים מוצאים עצמם מחוסרי עבודה ושוב הם פוגעים במשק. ולמה משום שבמקום להשקיעה בצמיחה אתה משקיע בעידוד בטלה . זה הסיבה למה סף המס בארץ הוא גבוה ובלתי נסבל ויש כל כך הרבה מובטלים. רוצה לעזור לעניים תספק להם מקומות עבודה תיצור צמיחה ככל שיותר אנשים ימצאו עבודה ויכנסו למעגל העבודה למדינה יהיה יותר כסף לעודד צמיחה ושוב להכניס עוד אנשים למעגל העבודה כל כך פשוט כלכך הגיונ כל כך בסיסי. כשטובעים לא מוסיפים על עצמך משקולות ההפך משתחררים מהם כדי שתצוף.

nonick2k2

New member
מדינה שמעודדת בטלה???

יש מדימה כזאת? חחחחח "מה משום שבמקום להשקיעה בצמיחה אתה משקיע בעידוד בטלה" איפה אתה בכלל גר??? בירח??? עידוד הבטלה מה שהביא את המדינה הזאת למצב כזה? תה אתה מטומטם? אתה רוצה אלפי מקומות מחפשים עבודה? אתה רוצה מודעות המתחננים לעובדים?? מה השטיות האלו??? המצב גרוע בגלל ממשלת הימים המפגרת שממשיכה במלחמתה ומבריחה מליוני משקיעים פוטנציים ויותר מזאת מעלה מיסים, מקצצת בקצבות ומדרדרת יותר ויותר אנשים לאבטלה. אפילו האדיוטים יודעים זאת. וחבריך משינוי רוצים להכנס לממשלה כושלת זאת ולהמשיך במלחמתם נגד הפלסטיניים ואיךךךךךךךךךךךךךך ימציאו 300,000 מקומות עבודה אני לא יודע.

ronen1981

New member
כן יש ישראל.

הקומוניזים הרוסי עודד הליכה לעבודה ולא הליכה לעבוד ותראה מה יצא לו מזה. והמדיניות הישראלית עד היום עודדה בטלה. כשאתה מגדיל כספים לאלה שבוחרים לא לעבוד (למשל חרדים) זה בא על חשבון כספים שהייתה יכול ליצור בהם צמיחה ומקומות עבודה. מישהו התחיבב למצוא 300000 מקומות עבודה מידית ? אני יכול להתחייב ששינוי בממשלה תקטין במשך 4 שנים את האבטלה ותבריא את הכלכלה ותכניס אותה למסלול של צמיחה. (מי שחושב שאפשר לתקן בשנה-שנתיים נזק של עשרות שנים חיי באשליות.)

nonick2k2

New member
שינוי - לא - תאכל אפילו להקטין ב 1%

את האבטלה עם הליכוד ועם מדיניותו הדפוקה. אם יש לליכוד אפילו אומץ לסיים את המלחמה הזאת היא תתרסק בבחירות הבאות.

iceviper

New member
ההתחייבות שלך לא כל כך משמעותית

אתה הרי לא תוכל לתקן את הנזק,עם כל הכבוד
. הקומוניזם הרוסי נכשל כי הוא פסל באופן גורף כל יוזמה חופשית וקיים דיקטטורה לשמה.אתה רוצה לראות דוגמא למדינות כלכלה חופשית שמקיימות מדיניות סעד ראויה-תסתכל על סקנדינביה (לפיד מעריץ גדול של אירופה,לא?)

למעלה