הבטחתי ולכן אקיים,

הבטחתי ולכן אקיים,

לאחר שסיפרתי כאן בפורום על ביקורי בפריז, התבקשתי להעלות לפורום תמונות מהביקור. העברתי למחשב את התמונות מהמצלמות והוברר שצילמתי מעל 650 תמונות. הייתה לי בעייה לבחור מהן מספר תמונות מצומצם ומייצג כי הרי "אין הקומץ משביע את הארי", אז החלטתי להכין מצגת עם כמות תמונות גדולה יותר. זו הפעם הראשונה שעסקתי בהכנת מצגת ומטבע הדברים, הנסיון שלי בתחום מאד מצומצם, ולמדתי את דרך הביצוע "תוך כדי תנועה". אשמח מאד להערותיכם אם ישנן. השתדלתי להסביר על גבי התמונות את מה שרואים בהן. http://www.f2h.co.il/319395

lion 7

New member
תמונות יפות עם הסבר נאה

כל תמונה והמיקום שלה עם ההסבר נותן הרגשה שהיינו מחוברים עם האוירה תודה רבה על ההקדשה יקיר הפורום "סתם בא לי היחיד" , מקווה שיהו עוד ביקורים כאלה למען שנדע יותר על כל דבא שהבאת העולם ובמיוחד מצרפת
, אני כנראה בעתיד עד שיהו הילדים קצת גדולים , אישית נהניתי מההסבר והתמונות במיוחד על נוטרדם, ידעתי שעבדת קשה על המצגת, שמרתי אותה בנייד , מאוחר יותר אוריד למחשב כל טוב שוב חמדלה עסלאמה
.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifWOW איזה עיר מדהימה ואיזו השקעה ידידי../images/Emo9.gif

תודה רבה על העשייה היפה ואם זו פעם ראשונה שאתה מתעסק עם מצגות אז תרשה לי להגיד לך שמחכות לך עוד הרבה מצגות מקסימות, כי התוצר שפה מאד מרשים
מה הכוונה המעדנייה הכי יוקרתית? מעדנייה כמו פיצוציה חחח כמו כל ה24 שפתוחות ברחבי המדינה עם סיגריות מעדנים עיתונים ופיצוחים ושתייה? מה כבר יוקרתי שם? אין הנופים מרהיבים וזה ממש עושה חשק לקום ולעשות בוקינג ולצאת לשם
!! איך רמת הבתי מלון שם לאלו שלא רוצים ללכת על היקרים מדי של 4 כוכבים ומעלה? סהר מוסרת תודה
התאהבה בכתר והיא כבר בת של המלך..מלך המלכים אמן
סתם יקר..תבורך כמה כיף לראות ולקרוא יחד העברת לנו חוויה יפה שעברת,תודה רבה
שמרתי אצלי

המון תודה ../images/Emo45.gif אין מילים ../images/Emo13.gif חוץ מזה שחייבת

לבקר!! אגב, הפסלים בנוטרו-דאם איפה שרשמת "מרכז השער השמאלי" - זו למעשה אייקונה של עליית מאריה הקדושה לשמיים. אנו מאמינים כי היא עלתה לשמיים בגוף וברוח, לכן אין מקום שהוא הקבר של מאריה הקדושה. ואת האירוע הזה אנו חוגגים ב 15/8 - عيد رقاد العذراء. ושאלה - האם יש כניסייה על שם ג'אן דארק?? או בכלל אזכור שלה באיזשהו מקום בפריז??? ג'אן דארק קדושה צרפתית שנטלה חלק בשחרור צרפת מידי האנגלים במאה ה-15, והוכרזה כקדושה ע"י הוואתיקן במאה העשרים. שוב תודה

תודה על המחמאות ולהלן תשובותי.

ליון, בנוסף לספרי הטיולים שהיו לי, רכשתי לקראת הטיול "סיור קולי" בפריז, זהו קובץ MP3 ובו 28 רצועות קול, בכל רצועה הסבר על מקום אחר, לקובץ מתלווה מפה הניתנת להדפסה במדפסת רגילה ובה מסומנים האתרים במקביל לרצועות הקול. כך שמגיעים אתר מביאים את הקובץ בmp3 לרצועה המתאימה ושומעים את ההסבר. כך יש "מורה דרך" צמוד הפועל על פי הקצב שלך. משום שכתבת שנהנת במיוחד מתמונות נוטר-דם, אני מצרף קישור לקובץ הקול של רצועת ההסבר על נוטר-דם. שפרד – המעדנייה מוגדרת בכל ספרי הטיולים כמעדנייה הכי יוקרתית בעולם. ברשותך, אצטט קטע קטן מתוך מדריך "שיחור" לפריז המסביר על המעדניה הזו: "לצד הכנסייה, על כל הפינה הצפון- מזרחית של כיכר מדלן, נמצאת חנות מעדנים שהיתה לשם דבר בעולם הטעם והיוקרה, פושון (Fauchon), היהלום שבכתר חנויות המעדנים בפריז (נוסדה בשנת 1886). יש בה יותר מ-20 אלף מיני מזונות, פירות, ירקות, יינות, מיני מאפשה ועוד. כדאי לראות, להריח ואם הכיס מאפשר – גם לטעום. פושון פועלת גם כמסעדת שירות עצמי . בדרך כלל, בגלל הצפיפות רבה והרעש אינו קטן, אבל המטעמים מהווים פיצוי על הכל..." עד כאן התיאור מהספר, המעדניה הזאת תופסת ארבע קומות בבנין. בקצה אחר של כיכר דלן ישנה מעדנייה אחרת, שמה לא מוזכר והיא אינה מפורסמת כמו פושון. בזמן שבפושון מלא וההמולה רבה, במעדנייה השנייה יש בקושי לקוחות. רק שיהיה מושג לגבי גודלה, הביטי בתמונה של שדרת חנויות הפרחים, המעדנייה נמצאת ממול, מעבר לרחוב באותו אורך של שדרת הפרחים. מה שמצולם כ"מעדנייה" זו הכניסה ומספר שולחנות וכיסאות סמוך לכניסה. פריז לא זולה. אין לי מושג לגבי מחיר בתי המלון. אשתי ואני רכשנו בעבר יחידת נופש בקלאב-אין אילת ואנו כמעט ולא מנצלים אותה. נרשמנו לחברת תחלופה בינלאומית ואנו מפקידים את היחידה שלנו באילת, תמורתה מקבלים יחידה אחרת, על פי בחירתנו, בכל מקום בעולם. כמו באילת גם בחו"ל היחידה אינה כוללת אוכל אך בכל המקומות היחידה כוללת מטבח מאובזר לחלוטין וניתן להסתדר לבד. לפני כחצי שנה היינו בהונגריה בכפר נופש באותה מסגרת. מאחר והיה איזור כפרי, שכרנו שם רכב ו"חרשנו" את דרום הונגריה. אורות העולם – תודה על ההסבר. גם ביהדות ישנה מסורת על אנשים שהתברכו בחיי עולם ולא מתו (במסורת מסופר על עשרה שזכו לחיי נצח) אחד מהם הוא אליהו הנביא שע"פ המסורת הוא גילגול מאוחר של פנחס בן אלעזר בן אהרון הכהן שסיפורו מסופר בספר במדבר (פרק כה') שהייתה מגפה בזמן שבני ישראל שהו במדבר, זימרי בן סילא (קרי: סילו) נאף עם כיזבי, מדיינית מצור, מסופר שפנחס נכנס לאוהל ודקר את שניהם ברומח ונעצרה המגפה. בפסוקים יב' יג' נאמר: "יב לָכֵן, אֱמֹר: הִנְנִי נֹתֵן לוֹ אֶת-בְּרִיתִי, שָׁלוֹם. יג וְהָיְתָה לּוֹ וּלְזַרְעוֹ אַחֲרָיו, בְּרִית כְּהֻנַּת עוֹלָם--תַּחַת, אֲשֶׁר קִנֵּא לֵאלֹהָיו, וַיְכַפֵּר, עַל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל. " אגב, ליל מוצאי שבת נחשב אצל היהודים כלילו של המוקדש לאליהו הנביא. בילדותי, לפני עידן הטלויזיה, נהגנו לשבת עם אבא ז"ל ולשיר פזמונים למוצאי שבת, זכור לי בית מפזמון בערבית (עיראקית/יהודית) על אליהו הנביא האומר: "הווא ואחד מין אל עשרה/ לם דאקו אל חסרה/ ולם שרבו כס אל-מרה/ ומלאכּ אל מות לם ר2אהו" קראתי בעבר על ג'אן דארק ועכשיו כשאת מזכירה זה מאד מוזר שלא הקדישו אתר על שמה. ברחבי פריז יש המון פסלים של גדולי האומה הצרפתית לדורותיה, אך לא נתקלנו במקום המוקדש לג'אן דארק. בעקבות שאלתך בדקתי שוב באינדקסים של הספרים שהיו לנו ולא מצאתי איזכור כלשהו – מוזר. סיור קולי בפריז – כנסיית הנוטר-דם http://www.zshare.net/audio/13941929912d8f9a/

lion 7

New member
תודה "סתם בא לי

היה שווה לקנות את המדריך הקולי , אני הורדתי את הקובץ ישר לנייד בו זמנית צפיתי במצגת , כל כך קל ומסביר את הכל , באמת הרגשנו בחווית שאנו בתוך הכנסיה , בשנה שעברה סיירתי בכנסית המולד בבית לחם עם מדריך מקומי , חסר לנו המון ביקורים במסת הסטורית גדולה ומעניינת , העיקר למדתם ונהניתם , כך אנחנו הרגשנו כאן בפורום . שוב תודה

lion 7

New member
חברים יקרים אני מקפיץ כאן

חובה להוריד את המצגת ואת הקובץ הקולי משהו כמו כ 5 דקות הסבר מפורט ומהנה , 150 שנה נמשכה בניית הכנסיה נוטרדאם , כדאי לדעת אחרת זה יהיה במבחני פתע , פינת הידע חסרה כאן , כמו כן חברים חסרים כאן , האם לא אמר ישוע שהוא ה 1 בחיינו .אז איזה כמה דקות מחייכם תנצלו ותתרמו למען יסוע , להכנס כאן ולכתוב ..כל טוב

למעלה