הבטחות שינוי

shay or eli

New member
הבטחות שינוי

במערכת הבחירות האחרונה שינוי הרבו בהבטחות שקסמו להרבה מצביעים, כולל במשפחתי שלי, וזכתה בסכום נכבד של 15 מנדטים. שינוי נכנסה לקואליצייה בתור המפלגה השנייה בגודלה בממשלה. אם כן, מה עם ההבטחות? - אין נישואים אזרחיים במדינת ישראל. - אין גיוס בחורי ישיבות. - שינוי הסכימה עקרונית לשבת עם יהדות התורה, כך שאם החרדים יסכימו תהיה ממשלה עם חרדים. - שינוי הבטיחה פוליטיקה ישרה, אבל ממשיכה לשבת בממשלה בראשות שרון שיצא מחקירה אחת בשיניים (תוך שהוא מואשם אפילו על ידי חברים ממפלגתו ב "שחיתות ציבורית") ונחקר בפרשה נוספת, ששרים בכירים בה מואשמים במינויים פוליטיים ושמפלגת השלטון שלה נשלטת ע"י מרכז מלא בדורשי ג'ובים. ומעל הכל מרחפת פרשת פריצקי המכוערת. אז מה קרה להבטחות הגדולות? ומאיפה היומרה להפוך למפלגת שלטון שקראתי פה אצל תומכים ופעילים של שינוי בפורום?

wizibusy

New member
שינוי קיימה הרבה יותר ממה שנראה

לעין. בקשר לנישואים אזרחיים, עבודת הוועדה הסתיימה ועד כמה שהבנתי יש הצעת חוק מוכנה, בהרכב הקואליציה הנוכחי אין אפשרות להעביר את ההצעה הזאת ולכן אנחנו צריכים לחכות עד שההרכב ישתנה. אפשרות שנייה היא שמפלגות כושלות כמו מר"צ והעבודה יתמכו בהצעת החוק הזאת ובאמת יעזרו לציבור הבוחרים שלהם, ושנינו יודעים שהם לא יצביעו בעד ההצעה מסיבות קטנוניות וטיפשיות שרק מסיבות נזק לבוחריהם. כאשר יצטרכו להרכיב קואליציה חדשה ובמידה ששינוי תהיה בה אני בטוח שידרשו שהדבר הראשון על סדר היום יהיה נישואים אזרחיים או חוק טל או\ו תחבורה ציבורית בשבת. לוקח זמן לדברים להשתנות ולא הכול תלוי בשינוי. אין גיוס בחורי ישיבות, נכון, זו בעיה רצינית שלא טופלה בצורה מספקת ע"י המפלגה מכיוון שהם חשבו לנכון להוציא את הכוח והרצון שלהם על משהו אחד ובכך להביא לתוצאות חיוביות יותר. שינוי הסכימה עקרונית לשבת עם יהדות התורה - זו הייתה טעות, כול מפלגה עושה טעויות והיא תשלם על כך. אך אני חייב לציין ששינוי מתנה את הישיבה עם יהדות התורה בקבלת המצע של שינוי לפחות בחלק מהנושאים כמו נישואים אזרחיים, גיוס בחורי ישיבות, תחבורה ציבורית, וכו'. ולכן אין בעיה שנשב עם יהדות התורה מכיוון שאנחנו לא נבגוד במרבית ערכינו. שינוי הבטיחה פוליטיקה ישרה ואכן היא מקיימת, במקרה של פריצקי - שעתיים לאחר פירסום הידיעה טומי דרש משרון לפטר אותו (אין, אבל אין מישהו שעשה דבר כזה!זה היה צעד אמיץ ונכון מצד טומי, וזה רק מראה עד כמה הוא בעד פוליטיקה ישרה) מה שמראה על היושרה של המפלגה זו הפעולה המיידית והפועלות המהירות שבוצעו בשביל להוציא אותו משורתינו. בנוגע לשרון - קודם כול אם שינוי תתנה ישיבה עם מפלגה שאין לה רקורד פלילי , שינוי לא תשב בכלל, אף פעם. אבל אני חייב לציין שלפני שמזוז החליט בנוגע לתיק שרון טומי הצהיר ששינוי תפרוש אם יתגלה ששרון אכן אשם בפלילים, הדבר הזה לא קרה, ואין צורך לצאת מהממשלה כול עוד לא הוכחה אשמתו. בנוגע למינויים פוליטים, מינויים פוליטים זה דבר טוב כאשר משתמשים בו נכון! כאשר האדם אשר מועמד לתפקיד בעל כישורים מתאימים. שרים בכירים בממשלה נחקרים - בסדר, בשביל זה יש חקירות וכאשר ימצאו את האשמה שינוי תחשוב טוב על צעדיה. אני גם בספק שאם הנגבי יורשע הוא ישאר לכהן כשר. בנוגע לזה שמפלגת השלטון מלאה בחראות דורשי ג'ובים, האשמה היא לא עלינו, העם בחר במפלגה מושחתת שלא יודעת לעשות כלום חוץ מלגנוב ולהסתכסך, העם קיבל את מבוקשו, מי אנחנו שנצא נגד החלטת העם במיוחד כאשר כול כך הרבה הצביעו לליכוד. העם הוא האשם בשחיתות בליכוד מכיוון שהוא לא החכים לסלק מפלגות נגועות משורש בשחיתות. לסיום ההבטחות הגדולות נשארו וישארו עד שיקוימו, כול דבר בעיתו. כול דבר לוקח זמן, רומא לא נבנה ביום. היומרה להפוך למפלגת שילטון היא מעצם העובדה שיש שחושבים או מאמינים או לפחות מקווים שלעם בארץ ישראל יש קצת שכל ושלבסוף הוא יחכים ויזרוק מפלגות כושלות כמו הליכוד, והעבודה ויעבור למפלגה שתייצג אותו בכבוד ובהגינות. שינוי היא לא נהדרת, היא לא מושלמת, אבל היא הכי פחות גרועה מבין הגרועים. יש עוד הרבה לאן להתקדם והצעדים ששינוי תנקוט במהלך החצי שנה הזאת יהיו קריטיים לה. בתקווה שנצליח להביא את ה"שינוי"!.

shay or eli

New member
ממשיך להקשות

שינוי הבטיחה לדאוג למעמד הביניים. לפני ששינוי נכנסה למשרד הפנים עובדי העיריות היו מעמד ביניים, היום הם מקבלים חבילות מזון מבתי-תמחוי. מה קרה? שינוי האשימה את ש"ס בהיותה מפלגה מושחתת ודגלה ב "רק לא ש"ס". האם הליכוד השחיתות בליכוד אינה גרועה באותה המידה מבש"ס הפוסט-דרעית? שינוי קיבלה סכום נכבד של מנדטים ונכנסה לממשלה, אבל עדיין תהליכי החילון של המדינה (תחבורה ציבורית בשבת, נישואים אזרחיים, זכויות להט"ב וכו') וגיוס בחורי הישיבות לא החלו. אתם צריכים 61 מנדטים כדי להגשים אותם? מה גם שחוק ברית הזוגיות מדבר רק על גבר ואישה, ובכך מתעלם מקהילת הלהט"ב. וזה חוק שידרשו 61 חכ"ים כדי לשנותו אם יעבור, אי-אפשר יהיה להעביר אותו במחטף כמו את החוק המתיר משכב זכר. קראתי באתר שינוי מאמר של לפיד שבו גם הוא מתעתד להפוך את שינוי למפלגת שלטון. קודם כל, מוזר לי שהוא חושב שהרפורמות הכלכליות של נתניהו מקובלות על רוב הציבור, שילך ויראה ברחובות ובסקרי דעת הקהל מה חושבים רוב האזרחים שנמצאים מחוץ לחוג החברתי שלו. אבל מעבר לכך, לא הבנתי אילו קבלות תראה שינוי לקהל הבוחרים, מעבר לתמיכתה בתכנית ההתנתקות (שאותה הציגה ראשונה העבודה, ושינוי אימצה אותה רק בעקבות שרון).

kundason2003

New member
אני מתחבר להרגשתך. קבל תשובה.

נכון, שינוי הביאה שינוי לפחות לתעמולת הבחירות. נישואים אזרחיים זה אחד הדברים שאני אומר לגביו, נחיה ונראה. שינוי עדיין עובדת בקואליציה. נכון שהזמן שנקבע כבר עבר מזמן, אבל עצם זה ששינוי לא וויתרה על זה (בהסכמים קואליציוניים להקים ועדה זה בערך כמו לוותר) אלא נלחמה על זכויותיה ועשתה הסכם עם המפד"ל לנישואים אזרחיים, מראה שאנחנו עוד עובדים על זה, ושזה עוד עשוי להגיע. גיוס בחורי ישיבות-צודק. לגבי הישיבה העקרונית עם יהדות התורה. כל עוד שינוי לא יושבת עם יהדות התורה, אין מה להתייחס לנושא. זה די ברור שזה היה מהלך שהוא טריק במשא ומתן, ובעיקר על מנת למנוע כניסה מיידית של יהדות התורה וש"ס. נניח ששינוי היתה אומרת שהיא לא מסכימה בשום פנים ואופן-יהדות התורה וש"ס נכנסות באותו הרגע מממש, ושינוי יוצאת. "להסכים בתנאים מסויימים" זה שונה לחלוטין, במיוחד כמו שנראה כרגע ששינוי עדיין בפנים. לגבי השחיתות. אני לא חושב שאפשר לתקוף את מפלגת שינוי באיזשהו סוג של שחיתות. נכון, לשבת עם הליכוד זה כאילו לתת לזה יד, אבל זה לא שיש יותר ברירות? שינוי נלחמת בשחיתות באשר היא. כשזה בתוך שינוי, פריצקי עף תכף ומיד. לא משנה כל ההתנצלויות. שחיתות היא שחיתות היא שחיתות. ואני חושב שעל שרון שינוי הפעילה איזשהו לחץ. "ברגע שיוגש כתב אישום-שינוי מחוץ לממשלה." וכד'. עכשיו, מה שעשית זה קצת דמגוגיה. למה? כי הראת את כל מה ששינוי לא קיימה, ולא הראתה את מה שכן קיימה. לדוגמא, הנישואים האזרחיים-זה קרוב מאד, ככה זה נראה. או המדיניות הכלכלית, שאפשר להתווכח עליה אם היא נכונה או לא, (ואני מתווכח) אבל שינוי מקיימת מה שהבטיחה בנושא זה. היתה גם הורדה של המע"מ, והורדה של המסים למי שמרוויח עד 10,000 בשנה. אני חושב שבסך הכל, עבור מפלגה טירונית בשלטון, שינוי עשתה לא מעט. אין ספק שבאופציה אחרת, המצב היה נראה הרבה יותר גרוע, ובממשלת אחדות, המצב היה נראה הרבה יותר טוב. (על זה יש ויכוח, אבל לא נכנס אליו)

shay or eli

New member
בעניין השחיתות,

אם ח"כ מש"ס היה מבצע את מעשי בלומנטל והיה ממשיך לשבת בכנסת תוך שחסינותו מגנה עליו, האם שינוי הייתה מתייחסת אליו כמו שהיא מתייחסת היום לבלומנטל? בעניין הנישואים האזרחיים. "ברית הזוגיות", אם תובא לכנסת ואם ימצא לה רוב, מדברת יותר על פסולי חיתון מאשר אנשים שלא רוצים שרבנים ידחפו להם לחתונה. מה גם שההגדרה "בין גבר ואישה" פוסלת את האפשרות לשיפור מצב הלהט"ב ששינוי התהדרה בתמיכה בהם, וכמו שאמרתי העובדה כי ידרשו 61 חכ"ים כדי לערוך שינויים בחוק הזה ולא מחטפים כמו שאר ההצבעות בהן הושגו זכויות להט"ב - פוגעת דה-פאקטו במצבם. אשר לכלכלה - אמנם שינוי קיימה את רוב הבטחותיה הניאו-ליברליות בתחום בתמיכה בתכניות נתניהו. אך הבטחת העל הייתה לדאוג למעמד הביניים. האם מצבו של מעמד הביניים השתפר? או שמא עובדי העיריות היו מעמד ביניים לפני הממשלה הנוכחית, וכיום הם "לא כל כך"...? והאם הידרדרות מעמד הביניים ככלל לא המשיכה תחת הנהגת הממשלה הנוכחית?

wizibusy

New member
זמן זמן זמן, הלוואי שהכול היה כקסם.

בנוגע לסיטואציה שהבאת בנוגע לח"כ מש"ס, אני יהיה כנה איתך. קודם כול יותר קל להתייחס בצורה קשה יותר כאשר זה לא ח"כ ממלפלגת השלטון- פגיעה מצד שינוי בח"ג ממפלגת השלטון תהיה בעצם פגיעה "כאילו" בבוחרים שהצביעו בעד הח"כ הזה. דבר שני, שינוי הציבה לעצמה מלחמה בשחיתות בכלל ולכן היא גם תגנה את השחיטות בליכוד, כפי שהיא עשתה עד כה, אך היא גם חרטה על דגלה מלחמה בש"ס, מכיוון שש"ס הפכה להיות דגל השחיתות ולכן זה הכי טבעי שנלחם הכי חזק בהם. אבל בגדול שינוי מגנה כול שחיתות.ואני לא חושב שתתפוס איזה איש משינוי מגן על מעשי שחיתות מוכחים של איזה ח"כ מהליכוד. בעניין הנשאוים האזרחיים, זה התפשרות שנועדה להוביל לסלילת דרך, רומא לא נבנה ביום וכך גם החוק הזה ישתנה ויתווספו לו דברים נוספים עם השינויים הקואליציונים הנדרשים יעשו. אי אפשר לקבל הכול, ולפעמיים צריך להתפשר.זה יותר טוב מכלום. שינוי אכן לא עשתה מספיק לטעמי למען זכויות להט"ב אך אני בטוח שזה בסדר היום שלה. כמובן שיש דברים שנדחקים הצידה כאשר יש א'גנדות גדולות יותר וחשובות יותר, ולא לשכוח שגם יכולות להתקדם בצורה יותר חלקה. המבנה הקואליציוני קיום לא מאפשר שינוי של ממש בזכויות הלהט"ב. רוב ההבטחות של שינוי בנושא הכלכלי נעשות ומתקיימות, וכפי שנתניהו אומר וכפי ששינוי אומרת, הכול לוקח זמן! אז קיצצת פה, קיצצת שם....עדין לוקח זמן למערכת להבריא, יש עוד הרבה תוכניות ועידודים לצאת לעבודה שחייבים לעשות, אבל בגדול אנחנו בדרך הנכונה. כפי שכבר ציינתי בפוסטים שעברים, המקרה של עובדיי הערייה הוא מקרה טרגי אשר שינוי מנסה ככול יכולתה לטפל בו, פורז רוצה לשלם את המשכורות, יש את הכסף לזה, רק צריך שהעיריות יקחו את היוזמה הדרושה לתוכניות הבראה. יש דברים שבאמת לא היו נכונים בממשלה הזאת, ויש עוד הרבה דברים לבדוק. לדוגמא תקציב משרד החינוך, הוא התקציב השני בגדולו, הוא פשוט תקציב ענק שמספרו רק גדל עם השנים, לאחרונה הוא הצטמצם טיפ טיפה אבל בגדול הוא גדל פלאים משנת 92, אז אני שואל את עצמי לאיפה כול הכסף הולך!? לא רק בממשלה הזאת אלא בממשלות קודמות.... התקציב הזה טפח ושילש את עצמו אם אני לא טועה בעשור אחד, לאיפה הכסף הולך?! לטעמי שי כאן משהו מסריח ורקוב, וכדאי מאוד שמבקר המדינה יבדוק טוב טוב לאן הכסף הולך במשרד החינוך. לטעמי שינוי צריכה לדרוש את תיק החינוך בהרכב הקואלציוני הבא, זו אפשרות מאוד חלומית אך דרוש שר/ה חינוך טובים יותר! שיעשו קצת סדר במערכת המסורבלת והמושחטת הזאת. לשינוי יש הרבה בעיות, אבל היא עדין הכי פחות גרועה מהגרועים. אני מקווה שהמדיניות ששינוי נקטה עד עכשיו תראה פרי.

למעלה