הבחירות הוכרעו

omnicom

New member
דווקא פורסם שהיה מזוהה בעבר עם מרצ

כך הופיע בכל הפרסומים לפני הבחירות הקודמות. אני חושב שדווקא בסוגיות שעמדו לאורך הקדנציה שלו הוא פעל ההיפך, למען המסורת והדתיים. כנראה היה לו כדאי לשנות את עורו. חבל שבעיר נאורה ביקור של מועמד בבית כנסת הופך לעניין בעל חשיבות, שעשוי להשפיע על אופן הצבעה של ציבורים שלמים. הלוואי שיעסקו בעיקר!

ארזS

New member
אכן זה מה שפורסם וזה מה שהבנתי

אבל אין כל רע שיבקר בבית כנסת. מה ? הוא לא יהודי ? בית כנסת מיועד לכל היהודים ולא רק לדתיים. ואין כל קשר לבחירות בביקורו היום. הוא הוזמן לאירוע שהיה אצלינו והגיע עם כיפה וטלית. מכובד מאוד.

לא נכון, הוא פעל ללא משוא פנים למען כולם

דווקא בימי קודמו הצליחו הדתיים עצמם לחסום פעילויות למען הדתיים (למשל - פתיחת התיכון - שבעבר הצליח הלובי של הישיבות הפרטיות לטרפד ודווקא חופרי נענה לאותו צורך בלי להתכופף בפני אותו לובי). חופרי מצהיר על עצמו כראש עיר של כולם - כל המגזרים, כל אלו שבחרו או לא בחרו בו וכיו"ב. אני לא מוצאת רע בהגעתו לבתי כנסת. הוא ראש עיר של כולם. אני פוגשת אותו בברטוב בכל הארועים, הבן שלי סיפר שהוא נכנס לכיתה שלהם ברימון לברך אותם לשנה"ל. הוא גם לא תימני ומגיע לתימניאדה, לא מרוקאי ומבקר במימונה...אז??

omnicom

New member
כמסורתי זה נפלא ואני מברך שהוא מבקר בבית כנסת

ככל אדם יהודי. זה רק טוב! בהגעתו לארועים שונים בחיי העיר אין כל מיוחד ביחס לכל ראש עיר אחר אצלנו או בעיר אחרת. מה חדש בזה? ביחס להחלטותיו, משום מה- דווקא יש רושם שהוא לקח את החילונים כמובן מאליו, והקפיד במיוחד למען הדתיים.

עומר247

New member
צודק

הוא בסך הכל איזן את היחס. לך זה אולי נראה אחרת, כי אתה בצד שלא קופח במשך שנים. אפשר לחשוב.. מה הוא כבר עשה לטובת הדתיים שהוא מוגזם בעיניך? הקים תיכון? נתן כמה שעות לרחצה נפרדת בבריכה העירונית? צאו מהבועה.

avsha38

New member
תגידו מה אתם נאיבים

הדתיים הולכים להצביע ולהתחזק בבחירות האלה כי יש יותר דתיים בעיר אז כל מועמד לראשות העיר יעשה סלטות בשבילם כי החילונים די אדישים תראו מה קרה בירושליים

yorm69

New member
אבשה 38 צודק ב100 אחוז

תחושת בטן שלי הם יגדלו ל5 מנדטים כי הציבור הדתי מגיע מעל 90 אחוז להצביע והחילונים בסביבות 50 אחוז

avsha38

New member
אני לא כועס עליהם הם יודעים לעבוד

בשביל האינטרסים שלהם כנראה גם שהם יותר ממה שהיו אצלנו בחירות זה יום ים.. אגב עובדים ביום של הבחירות המקומיות?

yorm69

New member
לדעתי עובדים ביום הבחירות

השאלה מה יעשו התלמידים כי ברוב הבתי ספר בעיר נמצאים הקלפיות .

ארזS

New member
אבשה אתה טועה לדעתי.

נראה לך שמלי תעשה סלטות בשביל הדתיים ? זה הרי ימוסס אותה לגמרי !

avsha38

New member
חופרי רק התרומם בזכות הדתיים

ככה זה והיא פונה אליהם מההתחלה תקרא

הפחד שךכם יוצר סטיגמות לא נכונות

אני מבין כי חלק מהכותבים בטוחים ש 100% דתיים יבוא להצביע.... שהדתיים יעשו מה שהרב אומר להם לעשות... בפועל זה לא היה כך מעולם, אנחנו כבר מזמן לא העיירה שיש בית כנסת אחד ורב אחד. יש לנו מפד"ל, וש"ס, ואגודה, ורפורמים וכאלו שלא משתייכים... ואף פעם הם לא היו 100% הצבעה. מפריע לי (אפילו כאדם החושב עצמו לחילוני אדוק) שיש מין זלזול או פטרוניות ביקורתית של " חופרי כבר היה בבית כנסת"... כאילו "הלך לקנוסה". אני חושב שכל נבחר ציבור צריך להבין את צרכי כל הציבור על כל מגוון דעותיו ורצונותי., לאזן את חלוקת המשאבים ולא להיות סקטוריאלי. אני בדעה שללא קשר לאידואוליגיה החברתית אמונתית שלי, לכל אחד זכות ונחלה בעירנו כל זמן שחלקו לא פוגע בחלקם של האחרים. מפתיע הוא שמועמדת לבחירות לראשות העיר, שעקב תעתוע פוליטי היתה חברת כנסת במפלגה קיקיונית, שעל דגלה היה חרוט חרם על חלק מקהל עם ישראל, ומשנתה הכלכלית היתה משנה אכזרית בה רק החזקים שורדים ,רוצה לקבל לגיטימיות עירונית לשלטון על קהילה שרק לפני כמה שנים היתה שנואת נפשה של מפלגתה. אם יש דבר בו אני מקנא בציבור הדתי הוא נושא הדאגה לחלש ולמסכן (מה שקרוי ערבות הדדית) אני מקווה כי אלו שיבחרו למועצת העיר ידעו להתעלות מעל האידאולוגיה הסקטוריאלית עליה הם מעמידים את עצמם לבחירה.

למעלה