הבחירות הוכרעו

ע מיש

New member
הבחירות הוכרעו

עם פרישתם של ברוידא ובן חיים ניתן להגיד שהבחירות הוכרעו. מלי פולישוק מעולם לא הצליחה לממש את הפוטנציאל שלה להון פוליטי רציני ואין כל אינדיקציה לכך שהפעם היא תצליח. השאלה היחידה שנותרה היא מה יהיה אחוז ההצבעה ואיך תתפלג ההצבעה לרשימות. ניתן להניח כי הדתיים יצביעו באחוז גבוה יחסית ועל כן יהיה להם ייצוג חזק במועצת העיר.

גילוי נאות

בינתיים הגיע אלי פרסום במייל של יום עיון של הפורום להגות ליברלית, בו מופיעה פולישוק, שתדבר על "הביקורת כאמצעי ניהולי לראש העיר, לשקיפות המערכת השלטונית ולחיזוק הדמוקרטיה". כפי שכבר אמרתי פעם מזמן למלי פולישוק עצמה, אין צ'אנס שאי פעם אתמוך בה פוליטית דווקא משום שהיא ליברלית. ההגות הליברלית היא בעיני ספר התרוצים השלם ומכבסת המצפון החברתית לעוולות מצמררות. בזכות ההגות הליברלית יש למעלה מחצי מליון ילדים רעבים בישראל, הרבה יותר מאשר לפני שנעשה שימוש מושכל ומנומק בהגות הזו. שלא לדבר על כך שההגות הליברלית מאמינה בכוחות השוק, כלומק בקיטוב חברתי ובפילוג חברתי/סקטוריאלי, שהם בבחינת "הפרד ומשול" ושלטון אליטות ההון, הגופים הציבוריים העשירים והתאגידים - מה שסותר את הכותרת של "חיזוק הדמוקרטיה". מאותן סיבות בדיוק נאבקתי ככל שיכולתי בכוחי הדל בשינוי בזמנו. אישית, אידיאולוגית, כמי שמכירה לא רע את הבעיות החברתיות ומיקרו-הכלכליות הקשות שיצרה ההגות הליברלית והנאו ליברלית בישראל, וכסוציאל דמוקרטית בתפיסתי, אשתמש בזכות האזרחית שלי כדי לא להצביע למי שמצהירים על היותם ליברליים, הן במישור הארצי והן במישור המקומי. לפני 3-4 שנים התפרסם שברווחה ברעננה מטפלים בכ- 1000 תיקים. ניסיון העולם (ואף ניסיוננו שלנו בארץ בעשור האחרון) מראה שבכל מקום גדול או קטן בו נכנסה הנהגה "ליברלית" - הוכפל עד שולש מספר הנזקקים. אני, לא אתרום לכך בהצבעתי.

yahoo456

New member
רק שראש העיר לא יזרוק חסרי דיור מהמדשאה

כפי שקרה לפני מספר חודשים. נכון שזה לא פתרון להתנחל עם אוהל מול העירייה, אבל אם כבר קרה לנזקקים מסכנים, שלא יתקלו באדישות של ראש עירייה, שהורה לפנותם. מישהו בעירייה אפילו כעס שהם קלקלו את הדשא שרק נשתל אז ליד העירייה. המשפחות סיפרו (כך קראנו במקומון) שנתקלו ביחס אדיש ומזלזל מצד חופרי, והם היו צריכים להתפרץ לישיבות מועצה. רק אז שמו לב למצוקתם. בסוף נציג ש"ס סידר לאחת המשפחות דירה בשכירות על בסיס טובה אישית. כך זה נפתר. אידיאולוגיות כאלה או אחרות- מה שחשוב שבראש עומד אדם גם עם לב ונשמה.

נו, באמת

אכן, למיטב זכרוני עזרזר גייס עבורם כסף מתרומות. למיטב זכרוני הם נשארו בגינה מרצונם לאחר שנמצא עבורם פתרון - ואז פונו. צדקה אינה סיבה לנגח את מי שממילא הפתרון לא בידם (אגב - בשנים האחרונות - וראה התייחסותי לנאו ליבראליזם - הצדקה היא במימדים גדולים מדי בשל הפרטת השירותים לאזרח). יע"ז - למעט ת"א, שמחזיקה כמדומני את עזרה וביצרון - רשויות יכולות לסייע בפתרונות דיור באופן מוגבל באמצעות הפעלת לחץ וקשרים, אולם אינן יכולות לספק פתרונות דיור. העירייה לא מחזיקה בבעלותה דירות. אני מציעה שלא נשתמש בסיסמאות כקרדום לחפור בו. ככלל, בימים "חמים" אלו, מציעה שנימנע מדמגוגיה. הסיפורים הללו מורכבים מאוד ולא הגון להוציאם מהקשרם כדי להשיג הישגים פוליטיים - לכל כיוון שהוא. מדובר בבני אדם.

wgaf

New member
שיזרקו אותם לקיבינימט.

מדוע לכל הרוחות העיריה אמורה לספק פתרונות דיור למסכנים ונזקקים ( על חשבון תושבי רעננה משלמי המיסים ) ? מדוע אתה סבור כי זה תפקיד העיריה ? מדוע אנשים אלו בכלל פונים לעירייה ? על פי איזו זכות ? האם קיים מעמד של אזרח רעננה המקנה זכות לתבוע תביעות לדיור חינם על חשבון תושבי רעננה משלמי הארנונה? האם אין זה תפקיד משרד השיכון ?

lul5

New member
הדתיים יצביעו באחוז גבוה לכן חשוב שמרץ תהיה

חזקה שתאזן מהכיוון ההפוך ותהיה כוח בלימה לכל כניעה לתכתיבים של הדתיים שיפגעו בציבור החילוני הרוב בעיר הוא חילוני ! לכן אני רואה סיבה לכך שכוחם של התנועות הדתיות יהיה חזק יותר אלה אם להם יהיה אחוז הצבעה גדול יותר וכאן על כולנו החילונים להתגייס ולהצביע ולהשפיעה אני אישית חושב שמרץ רעננה תנועה ראוייה וחשוב שתהיה חזקה ובהקשר של מלי פולישוק מזה השלטים" רוצי מלי רוצי " כאילו היא לא רוצה הרי כבר פתחה את הקמפיין ובכלל לדעתי היא אישה אינטרסנטית ודורסנית (כמובן מדעתי האישית לאור התנהלותה עד היום) אחרי שהיתה בתנועת שינוי היא היום מחזרת אחרי הדתיים נו באמת...............עדיף שאת הכסף שתשפוך על הקמפיין תתרום לאיזו אגודה שזקוקה לכספים למשל לאיזי שפירה זה יהיה הדבר הכי טוב שתעשה למען העיר .הימור שלי זה לא יקרה

avsha38

New member
שלא תעשה הדתיים הולכים ב100% ויקחו קופה

בבחירות מה אני אשב ואילל ? ניקח בשבת את המשפחה וניסע לבלות בתל אביב אין לי כח למלחמות

yahoo456

New member
לכן נקווה שיותר ויותר יחליטו להצביע עבורה

מגיע לנו מישהו שהוא לא "פרווה", לא מישהו שמובל, אלא מישהו שיוזם ומוביל. ראש עיר לא יכול להיות כזה מהצד, ורק בסוף להיסחף ולהחליט מתוך כורח. לצערי בשלושת השנים האחרונות נחשפתי להתנהלות של ראש עיר, שלא החמיאה לנושא המשרה. אין ספק שפולישוק תצטרך לעבוד קשה ולשכנע, שהרי לא מצביעים סתם. אני בכל מקרה לא אסגור את הראש ולא אחליט עד אשר אקשיב לה ברצינות, לראות מה דיעותיה ותכניותיה בעיר שלנו. סתם להצביע- לא אצביע.

avsha38

New member
אם הדתיים לא בעדה אין לה סיכוי

ומה אתה מתכוון שראש העיר מובל וכו'. .

lul5

New member
תשמע את תוכניותיה לחנוק אותנו בזיהום אויר

להמשיך להיות תחנת מעבר לרכבים מכ"ס הוד השרון לכיוון הרצליה ולהפך להמשיך לבזבז זמן יקר בפקקים ביציאות מהעיר ולמנוע מהתושבים להשתמש ברכבת בחמש השנים הבאות ולשעבד את עתיד העיר לקפריזות שלה גם אם תצבע את העתיד בסופר וורוד כשתספר על תוכניותיה אלי היא לא תעבוד התנהלותה מספרת את האמת לגביה ולדעתי מסוכנת לעיר

yorm69

New member
מלי רצה ברשימה יחד לאה הלפרין

ממימד , לא מסתדר לי שינוי עם הדתיים? מה קורה פה.

עומר247

New member
מה משנה המפלגה?

ברמה העירונית ובמיוחד ברעננה אין לזה משמעות.

ארזS

New member
נכון, ככה זה תמיד בכל מערכת בחירות.

ואצל החרדים זה עוד יותר מורגש כי ברגע שהרב אומר להם לעשות משהו הם ממלאים פקודה. ודרך אגב, היום חופרי הגיע לבקר בבית הכנסת שלנו. מלי גם תבוא ?

lomeshane

New member
האם חופרי נוהג לבקר בביה"כ שלכם בדר"כ

או שרק עכשיו, לפני הבחירות?

למיטב ידיעתי

מכל מה שאני שומעת מחברים דתיים (כן, יש לי אי-אילו) הוא מסתובב בבתי"כ ברוב השבתות ומדי חג, עוד מטרם היבחרו. בכולם. כנ'ל בבתי ספר, במרכזים קהילתיים, בפארק, באחוזה, במרכזי גיל הזהב, בארועים עירוניים רשמיים ופחות רשמיים.

ארזS

New member
מבקר מידי פעם

לא באופן קבוע, אבל בלי קשר לבחירות. זה באמת יאמר לזכותו.

למעלה