הבחירה היא שלנו!!

רעות כ-ץ

New member
הבחירה היא שלנו!!

אנשים יקרים שלום, למי שטרם שם לב, התפתחויות הימים האחרונים מדאיגות: למעלה משלושים הרוגים ישראלים בפיגועים במהלך השבוע האחרון. מאז ה-27.2, צה"ל, בהוראת הקבינט, נוקט במדיניות שמטרתה המוצהרת היא להרוג כמה שיותר פלסטינים. זה מצליח: מאז אותו תאריך נרשמו, נכון לרגע זה, מעל לשמונים הרוגים פלסטינים. פעולות צה"ל בימים האחרונים כוללות פלישה לערים פלסטיניות, כיתורן בכוחות מזוינים והתקפות חסרות-אבחנה על התושבים, כולל על בתי-מגורים ועל בתי-ספר. המצב הולך ומידרדר והאנשים הולכים ונאטמים. אי-אפשר יותר לשתוק. חייבים לעשות משהו. חייבים להכריח את האנשים לפתוח את העיניים ולראות את מה שהם מתאמצים להתעלם ממנו. הנה הצעה לפעולה פשוטה שיכולה לשנות הרבה: קחו דפי A4. תכתבו עליהם בגדול את מספר האנשים, הישראלים והפלסטינים, שנהרגו אתמול במסגרת המלחמה הזאת, בצירוף כל מסר שעולה בדעתכם (אין פתרון צבאי, די לכיבוש, די למרחץ-הדמים וכו´). תלו את הדפים האלה בכל מקום שאליו אתם מגיעים: בבית-הספר, בעבודה, על לוחות-מודעות, על עצים, בכל מקום אפשרי. תדאגו להפיץ אותם כמה שיותר. תדאגו שכל אחד שעובר ברחוב יהיה חייב לשים לב אליהם. אם שני אנשים יעשו את זה, זה יהיה נחמד. אם מאות אנשים יעשו את זה, כל יום, כל הזמן, זו תהיה תנועת-מחאה. זה משהו שכל אחד יכול לעשות, בלי הרבה מאמץ אבל עם הרבה השפעה. זה אולי נראה קצת ביזארי וקצת תמוה, אבל ככה מתחילות מהפכות. אתם יכולים להיות חלק מזה. הבחירה היא שלנו! - מידע על מספר ההרוגים היומי בשני הצדדים אפשר למצוא כל יום במהדורת החדשות של 24:00 בטלויזיה או ברדיו או במהדורת-האינטרנט של "הארץ". - הנה נוסח של שלט לדוגמה (כדאי לשמור פחות או יותר על התבנית, למעט הססמה שכל אחד יכול לבחור לעצמו כמובן..); (המספרים לא מדויקים): 8.3.02 42 הרוגים 40 פלסטינים ו-2 ישראלים אין פתרון צבאי!

אין פתרון צבאי?

תספרי זאת לאמריקאים שתוקפים בעוצמה רבה באפגניסטן ומחסלים את שרידי אירגון אל קאעידה. את היית מציעה להם לשבת ולהמתין בסבלנות לפגיעה במגדלים נוספים או לפיגוע קטלני אחר (אולי פצצת אטום מאולתרת)? אנחנו לא מדברים על עולם בו הפלסטינאים באים אלינו בפרחים ואנחנו מגיבים בירי. אם עוד לא שמת לב מדובר במתקפת טירור מכוערת ומי שנפגע ממתקפה זו אלו האחים שלי (את חיה על הירח ועדיין לא שמת לב לכך). אז את מספרת לנו כי האנשים הולכים ונאטמים. אני חושב שאת מנותקת לגמרי ממה שקורה אצלנו. תפתחי טלביזיה ותראי את מסע ההלויות היומי. אם את חושבת שבהתרפסות בפני ראשי הטרור הפלסטינאי נשנה את המצב אז את טועה. תגובות כמו שלך משמחות אותם ומעודדות להמריץ את מתקפת הטרור. אני הייתי פעם שמאלני אבל אני לא אטום לחלוטין ואני רואה מה שקורה. אז אולי צודק ראש הממשלה שאומר שבמקום לשבת בשקט ולחכות לפיגוע הבא עדיף לתקוף אותם ללא הרף כדי שיהיו במגננה ולא תהיה להם אפשרות להוציא פיגועים חדשים. לפני כמה ימים הופיע ברגותי בטלויזיה והתפאר בכושר המבצעי של הכנופיות שלו (זה היה לאחר רצח עשרת החיילים בעופרה). עכשיו כשהנבלות חוטפים את מרגישה דחף "לעורר את העם". אז יש לי בשורה אליך - העם "האטום" לא צריך את הטפות המוסר שלך. כשאני קורא את החדשות אני מרגיש הקלה - הנה הכנסנו לנבלות אבל עדיין אני חש גם כאב. לא חבל על כל הההרג והסבל? לא נמאס לפלסטינאים מכל המצב? הכנופיות שלהם מובילות אותם לאבדון. אם הם לא יקחו את גורלם בידיים הם עוד יסיימו כמו כנופיית אל-קאעידה - נרדפים עד חורמה. אז אם את באמת דואגת לאחיך הפלסטינאים תפני קול קורא אליהם כדי שיפסיקו עם מתקפת הטרור. התרפסות רק מעודדת אותם.

למעלה