הבורות המכעיסה

vered 2

New member
הבורות המכעיסה

שלום לכם חברים נפלאים - אני אמא לילד טוראטי שנהנת מידי פעם להכנס ולקרוא את התכתובות המחממות שישנן כאן. לצערי אינני לוקחת כרגע חלק פעיל בקבוצה אך, כולי תקווה שבעתיד אצטרף ואתרום בשמחה. היום, עברתי חוויה קשה והחלטתי לצרף אתכם ולהתלבט יחדיו מה עושים. אני, מחנכת בבי"ס יסודי, בכתה גבוהה. בכיתה המקבילה זיהיתי ילד עם טוראט ופניתי ליועצת כדי שזו תפנה להוריו ותדריך אותם לאן עליהם לפנות וכו'. היועצת שאך ורק בזכותי שמעה וידעה על טוראט (כמוה גם שאר חברותי לצוות) הפנתה אותם לפסיכולוגית ביה"ס. הפסיכולוגית הפנתה את ההורים האומללים לפסיכיאטר אך, ההורים מבהלה לא הלכו. אחרי תקופת מה כשראיתי שמצבו של הילד מתדרדר מאד, החלטתי לפנות באופן אישי להורים, לספר את סיפורי להציע עזרה והכוונה ככל שאוכל וכמו כן, המלצתי ללכת לבדיקה נאורולוגית. הילד אכן עבר בדיקה כזו ונמצא עם תסמונת טוראט, מאז שהחל לקבל כדורים מצבו הולך ומשתפר. היום, חודשים רבים מאז המקרה פגשה בי שוב אותה פסיכולוגית במסדרונות בי"ס ובכעס אמרה שחבל שאני מתערבת בדברים לא לי, וכמו כן שאני כמורה צריכה להבין ולדעת שלהורים קשה להתמודד עם הנושא של פסיכיאטר וקל יותר עם נאורולוג אבל רק פסיכיאטר מאבחן טוראט. האמת שבאותה סיטואציה הרגשתי דחף להרים קולי ולהכנס איתה לוויכוח על כך שטוראט זוהי מחלה נאורולוגית אך, החלטתי לעקוף אותה ולהתייחס אליה כבורג פצפון במערכת. אני פונה אליכם כדי שתעזרו לי להרים את הכפפה. לדעתי במערכת החינוך ישנו חוסר ידע בנושא הטוראט ולכן יש ליידע את המערכת כולה החל ממורים, דרך מנהלים, דרך מפקחים, מנהלי מחוזות, מנהלי שרות פסיכולוגי עירוני, פסיכולוגים חינוכיים יועצים וכו' חוסר הידע פוגע אך ורק בנו ובילדינו. אני פונה אליכם כדי לבקש ממומחה מקצועי חומר שיוכל להעביר למנהלת השרות הפסיכולוגי בעיר בה אני עובדת (וגם גרה) כדי שזו תפנה את החומר לפסיכולוגים שהיא מנחה. לדעתי צריך לעשות זאת בכל עיר ועיר. תודה על ששימשתם לי כאוזן קשבת.

ורד 2

על האשה המופלאה בשם מיקי אברמוביץ שמעת?הנציגה שלנו במשרד החינוך והתרבות. הגברת שביק האמא שלנו שמעת?תתקשרי אליה ושתיהן ותנו לך טיפים והצעות לפתרון הבעיה. שלך משה

vered 2

New member
בהמשך

תודה על ההכוונה לאנשי הפורום המקסימים אבל ברצוני להבהיר שלי אין בעיה אישית עם בני במערכת החינוך אני, ידעתי להסביר לדרוש ולאודות הבעיה עליה אני מדברת היא הבורות של כל מערכת החינוך

שביק

New member
לגב' ורד שלום רב, בעניין הבורות

במערכת החינוך. העמותה, אתה הקמתי כ- 18 שנים, יחד עם אחרים, עורכת הרצאות ברחבי הארץ כאשר היעדים הם: מתי"א, צוותים בבתי הספר השונים, סמינרים ועוד ועוד. כל זאת במסגרת התנדבותית בלבד. יש ברשות העמותה חומר הסברתי רב ומגוון. ניתן לפנות לעמותה ולהזמין חומר מידע בטל: 09-7408478 ניתן להזמין הרצאות למוסד החינוכי המסויים. בהצלחה! שביק

השגיא

New member
בורות

הבורות קיימת, ולא רק במערכת החינוך. לצערי ישנה בורות מדהימה גם במערכת הרפואית!! לכן כולנו שגרירים! רק היום העברתי הכוונות לשתי משפחות שלאחת מהם יש טוראטניק מאובחן ומטופל, וכנראה מטופל לא טוב, והמשפחה השניה חושדת כבר חצי שנה שלבנם יש טוראט ונתקלת באטימות מחרידה מצד המערכת הרפואית דווקא. מאחר ויש אנשים שמתאימים לטפל בבעיות המיוחדות של הטוראט, אנחנו צריכים, לדעתי, לעזור לאלו שמטופלים בידים הלא נכונות להגיע לאנשים מתאימים כדוגמת ד"ר אברמוביץ, ורופאים שיודעים ומבינים טוראט.

ברוכה הבאה ורד2../images/Emo24.gif

מאד התחברתי למה שכתבת..אכן יש בורות בכל המערך החינוכי החל בגני הילדים וכלה באוניברסיטאות..(ללא הכללה כמובן). מן הראוי שאת כמורה בישראל תפני באיזור מגורייך...להנהלת ביה"ס ושהם יפנו לעמותת א.ס.ט.י לגב' בת שבע גרניט שהיא יו"ר העמותה, ויתאמו איתה הרצאה כללית בנושא "תסמונת טוראט" לכל המורים בבית הספר בו את מלמדת , ולכל הצוות המטפל כגון: סייעות, יועצות, פסיכולוגית ביה"ס, ומנהל/ת ביה"ס. מאד חשוב שיקבלו הרצאה בנושא..כחלק מהשתלמויות החובה. כמו כן ד"ר מיקי אברמוביץ מורה לחינוך מיוחד עם נסיון רב למעלה מ-20 שנה , את הדוקטוראט שלה עשתה בנושא "תסמונת טוראט" וכן לקבל ממנה ייעוץ לגבי ילדים הלומדים ו/או שילמדו בביה"ס ושהם לוקים ב"תסמונת טוראט" מעין הדרכה להווה ולעתיד טוב יותר לילדינו. בהצלחה

mazy

New member
תיקי יקירתי

לא תמיד יש נכונות של ביה"ס להזמין הרצאה חיצונית שמישהו אחר הציע להם, מה גם שהם אמורים לשלם עבור ההרצאה.

על זה בדיוק אני מדברת

אני חושבת שמן הראוי היה שבתוך מסגרת הלימודים להוראה בכל דרג שהוא חייבים להכניס את נושא "תסמונת הטוראט" למערך המלמד!!!!

שביק

New member
ישנה קרן מיוחדת לתשלום

דמי מרצים עם תעריף ברור. זוהי קרן "מרמנת" המשלמת. כמובן שיש קבלות מסודרות. בתי ספר רבים נוהגים להזמין הרצאות. והאמינו לי: ההרצאות שלי אינן משעממות כלל וכלל ויעידו על כך כל מי ששמע ונכח בעת הרצאה. כך שבכל מקרה רצוי להזמין הרצאה בנושא ת. טוראט עם כלים להתמודדות.

למעלה