הבוקר ממש קשה לי...

שובי9

New member
הבוקר ממש קשה לי...

אתמול קניתי את הספר של אלן קאר (וכמעט סיימתי לקרוא) ואני גם בלי מדבקות ניקוטין כבר יומיים. אין ספק שבגדול אני מאוד גאה בעצמי ומרגישה תחשות שחרור ואפילו חזרה איטית של כבוד עצמי. אבל בכל פעם שאני אוכלת משהו ובעצם כל בוקר אני ממש רוצה לעשן. תיקון- לא רוצה אבל מרגישה שהמפלצת רוצה. הצילו...

אני ממש לא בעד קריאה מהירה של

הספר. בטח לא מתוך לחץ. הספר משתמש בהגיון בריא למה לא צריך לעשן ואיך להפסיק ולכן צריך להבין כל נקודה ונקודה שהוא מעלה. חברה קראה את הספר בסוף שבוע אחד אבל היה לה מאוד קשה אח"כ. TAKE YOUR TIME אלן אפילו מציע "לשחרר" ולעשן כמה שרוצים עד לסוף הספר.

שובי9

New member
אין דבר שיותר מתחשק לי מאשר לעשן תוך כדי קריא

אבל אלן גם כתב שאם כבר הפסקנו אז אנחנו כבר "לא מעשנים" ולא הייתי רוצה לחזור לעשן רק בגלל הספר (כתרוץ). הנקודות ברורות מאוד. ההגיון פשוט אך מתוחכם. אני מתלהבת מהקריאה ולא "מכריחה את עצמי" לקרוא. אבל אשקר אם לא אודה כי הדחף קיים. דווקא אתמול כאשר ביליתי עם אמי שהיא מעשנת כבדה הרגשתי נפלא עם זה שאני לא מעשנת וממש ריחמתי עליה. אבל כשאני לבד (אני עובדת מהבית) ממש קשה לי.

כשמגיע הצורך לעשן תנסי שני דברים:

1) תנשמי עמוק באופן מודע 2) תגידי לעצמך, שוב, באופן מודע, שזה שתת מודע שלך מנסה לגרום לך להכניס ניקוטין לגוף!!! אין פה שום דבר שקשור לבחירות שלך, זו היא ההתמכרות שמנסה לכפות את עצמה עליך, אילו פעולות הגסיסה שלה - ולכן את יכולה לשמוח לעצמך כל פעם שקשה לך

Mr RK

New member
אני רוצה גם לציין עוד נקודה

כשלקחת את המדבקות ניקוטין בעצם האכלת את המפלצת מחדש. והתחלת את תהליך הגמילה מחדש. הצורך הגופני בניקוטין יורד באופן משמעותי בתקופת זמן הזאת. אחרי יומיים שלושה ללא עישון. תוכלי להיות בטוחה שאחרי שלב זה, הקושי הולך ויורד, והוא נובע בעיקרו מקישורים פסיכולוגיים שיצרת בין הנאה (או שחרור מתחים) לעישון סיגריות (או ריצוי ההתמכרות). אני מאמין שככל שתחזרי להתמודד עם כל הדברים שעשית כמעשנת מהר יותר כך המח שלך יתמודד מהר יותר על הקישורים הפסיכולוגיים הקודמים ויצור קישורים חדשים עבור אותם פעולות. לדוגמא אמרת, שבעלך עוזר לך יותר בהשכבת הילדים. מצד אחד, זה מאוד יפה ונעים להרגיש תמיכה כשקשה. אבל ישנה כאן אמרה סמוייה לא מודעת. והיא שבעלך בעצם אומר, עכשיו היא בגמילה ולכן לא מסוגלת לעשות דברים מסויימים. ואת יותר קישור דומה במח, משהו בסגנון "עכשיו כשאני מתנקה מהסיגריות אני לא יכולה להשכיב את הילדים לישון". האמת היא שכשתנסי דווקא כן לעשות את כל אותם הדברים שהיית עושה כמעשנת תראי שהמחשבה הזאת פשוט לא נכונה. לא רק זה, עצם זה שתעשי דברים ירחיק את המחשבה שלך מעישון, לפעמים הכי רוצים לעשן דווקא שלבד משיעמום כי אז אתה נשאר אחד מול אחד עם הצורך בניקוטין... אני חושב שעם כל כוס קפה בבוקר ללא סיגריה, ככה הכוס קפה הבאה תהיה יותר רגילה עבורך, ועם הזמן המחשבה על כקה+ סיגריה כבר לא יהיה כל כך מובן מעליו. צריך לזכור, זה לא מהיום למחר, והרבה פעמים את השינוי היומיומי קשה להרגיש, ואז מפרשים את זה בצורה לא נכונה עם אמרות מתסכלות כמו "אני תמיד ארצה סיגירה עם הקפה"...אבל זה לא נכון, כי הטעם של הקפה וכל החוויה של הקפה לא משתנה עם עישון סיגריה. עובדה, תני לחובב קפה שמעולם לא עישן, סיגריה עם הקפה שלו, ותראי רק איך הוא סובל...

כרגיל ../images/Emo47.gif

רק אני חושב שדווקא הגיוני להמנע ממתחים ולנסות ליצור בעיקר חוויות חיוביות סביבינו בהתחלה. להשכיב ילדים זו מלאכה קשה ומעייפת לעיתים (לפחות עם הילדים שלי...) והצ'ופר של בעלה נראה לעיניין!

שובי9

New member
תודה על העצות החכמות :)

חייבת להבהיר שהצ'ופר של בעלי היה חד פעמי ולא ממש קשור לגמילה. פירגן לי לצאת להליכה ערב אחד, זה הכל (פעם פולניה. תמיד פולניה). אני מתנהלת לגמרי באופן רגיל ומקווה שאכן מדובר בגסיסת המפלצת...

למעלה