הבוקר באליעזר יפה

a r t h e m i s

New member
הבוקר באליעזר יפה

חייבת לשתף אתכם. אנחנו גרים בכיכר ליד בי"ס ברטוב. מה שהולך מתחת לבית שלנו בבקרים הוא ממש שערורייתי.! עשרות כלי רכב בפקק אחד גדול, כולם, אבל כולם (מצטערת על חייבת לכתוב שזה יותר "כולן" מאשר "כולם") צופרים בטירוף וכל האזור פקוק ומחריש אוזנים. פשוט מצב בלתי נסבל לכל מי שגר באזור בית הספר. כל יום בצהרים מגיעה ניידת משטרה שרועמת ברמקול על כל מי שחונה חניה כפולה. הרעש שעולה מהניידת הוא כמעט יותר גרוע מהצפירות. בטח שלא מוסיף שום דבר ומעולם לא חולקו שם קנסות. רק שאגות של שוטר במגה-פון שאינן אפקטיביות וכולם מצפצפים עליהן -תרתי משמע. ועכשיו לפתרון: כשביקרתי את אחותי בארה"ב, נסעתי איתה מספר פעמים לאסוף את הילדות שלה מביה"ס שממוקם בתוך שכונה של בתים פרטיים. חל איסור מוחלט על צפירות ברכבים באותו אזור. העובר על כך צפוי לקנס. שנית, בכניסה לבית הספר יש הורה תורן, לבוש באפוד מגן זוהר ועליו כתוב שהוא "מלווה בוקר". תפקידו לקבל את הילדים מפתח הרכב ולוודא שהם עוברים את הרחוב, בצד השני של הרחוב יש הורה אחר שתפקידו לוודא שהם מגיעים בשלום עד הכניסה לבית הספר. הילדים מקובצים לקבוצות קטנות לכל "נגלה". כך ההורים- או יותר נכון, הרכבים- אינם מתעכבים ולא יוצרים פקק, הילדים מגיעים בבטחה לפתח בית הספר והסדר נשמר. אז אולי מישהו יכול לעשות משהו בנושא הברדק הזה??

ארזS

New member
צודקת, וראי בבקשה

את התגובה הזאת שלי ואת שאר התגובות בכלל בשרשור אחר [לדעתי היית יכולה להוסיף שם את תגובתך אבל זאת רק המלצה בדיעבד...]. לגבי מה שכתבת אני יכול להוסיף : הנה עובדה שהמשטרה נמצאת שם בכל יום. זה שאין בכך תועלת [ולדעתך נזק בגלל ההרעשה הקולית] זאת עובדה מצערת שמקורה בתושבי עירנו המפונקים. חד וחלק. מה רע לחנות ברחוב סמוך שאין בו בית ספר ושיש בו חניות פנויות בשעות האלה [כי הדיירים בעבודה] ולגשת ברגל עם הילדים ? זה רע כי צריך ללכת ברגל ואנחנו מפונקים... ועוד משהו : כל אחד רואה / שומע את מה שקרוב אליו ולא רואה ולא יודע מה קורה אצל מי שגר ברחוב אחר.

אכן, הבוקר בשמונה לקחתי את רעות לבי"ס

(בדר"כ ברגל - הבוקר זה היה בדרך לאנשהו והמשכתי משם היישר לעיסוקי). כבר מתחילת בורוכוב ראיתי פקק ענק, פניתי שמאלה בגולומב וחנינו מרחק 5 דקות מבי"ס, בשובה ונחת. היה כייף לצעוד קצת. לא הבנתי מאיפה נולד הפקק החריג הזה. מה גם שבדר"כ רוב הילדים מגיעים לבד לבי"ס, למעט הקטנטנים. הצפירות חמורות בעיני. משתמשת בצופר רק במקרה חירום או של היסח מוחלט של הנהג שצופרת בו. בשביל זה יש הבהוב אורות. לא צריך לצפור. אגב, נדמה לי שיש חוק על צפירה, רק שהוא לא נאכף (יש כאן בשרשור אחר דברים על סוגיית האכיפה).

ארזS

New member
בתגובתך כתבת את אחד ממקורות הבעייה !

ליתר דיוק כתבת זאת בכותרת . מדוע כולם באים בו זמנית ? מה היה קורה אם היו מתחילים להביא את הילדים לביה''ס ברבע לשמונה [שאז הכביש די ריק...] ? מדוע כולם, אבל כולם [למרות שאני שונא להכליל, כאן זה גלוי לעין] באים "בדקה התשעים" ? מה ההסבר לכך ?

ארזS

New member
תוספת קטנה

מדוע אשתי מביאה בכל בוקר את הבת הצעירה שלנו [כתה ה' , בי''ס אריאל] בשעה 07:35 ? מדוע אשתי יכולה לבצע זאת ומדוע הבת שלי יכולה להכנס לביה''ס ולקרוא ספר עד לשעה 08:00 ? תאמינו לי שאשתי והבת שלי עשויות בדיוק מאותו החומר שלכם. איננו מיוחדים אלא בני אדם רגילים לחלוטין. תחשבו על זה.

a r t h e m i s

New member
השארה לפני הזמן

אך ורק בתנאי שהילדים נמצאים בכיתה מסויימת קבועה (או בספריה) ובפיקוח של מורה!.

ארזS

New member
לא מסכים.

הבת שלי למשל יושבת ליד השומר וקוראת ספר או נכנסת לכתה שלה ושם קוראת ספר. כך היא הורגלה ומעולם לא נשמעה מפיה טרוניה. האם אנחנו הורים בלתי אחראים בגלל שמשאירים אותה לבד כ-25 עד 30 דקות בתוך שטח בית הספר ? תהיו בטוחים שאני דואג לבת שלי לא פחות [ואולי אפילו יותר ] מכל הורה אחר כאן.

אכן, אני מקפידה

להכניס את בתי עד לכיתה ולא מוקדם מדי. הבן שלי, בכתה ו', הולך לבד ומוקדם (החבר'ה נפגשים בשבע וחצי בחצר).

ארזS

New member
בת כמה הבת ?

באיזה בית ספר לומדת ? [אולי הזכרת בעבר ושכחתי, אודה על תזכורת]. באיזו שעה את מגיעה לאזור ביה''ס ? היכן את מחנה ? ומה את עושה אם אין מקום חניה ממש קרוב ?

ארזS

New member
תיקונצ'יק

עברתי כעת על השרשור מתחילתו וקראתי כעת על רעות ואני מבין שהיא תלמידה ב"ברטוב".

תנוח דעתך

ראה הודעתי בנושא - אני לא זו שמעירה את התאומים המתוקים (והם מתוקים
) של ארתמיס בצפצופים בשמונה בבוקר
וגם לא זו שחוסמת את הדרך לנהגים אחרים.

ארזS

New member
שימי לב איך את באופן עיקבי נמנעת מלהשיב

לעניין והולכת סחור סחור... נהייתה לי כבר סחרחורת מהסחור סחור הזה...

ATAF151

New member
לא צריך להיות דרמטית

גם אני הסתובבתי שם הבוקר, וכנראה הייתה שם איזושהי משאית שחסמה את הרחוב, ברוב הימים המצב הוא לא כך. הרי רוב הילדים ממילא מגיעים או לבדם או שההורה רק מוריד אותם ליד בית הספר. רק את ילדי הגן וחלק מילדי כיתות א, ההורים ממש חונים ומלווים אותם, וחלק גדול מהילדים הללו היו מסרבים ללכת עם אדם שהם לא מכירים כמו התורן שהצעת.

ניטרוי

New member
ארתמיס העלתה כאן רעיון מצויין

חבל שאנחנו לא מחקים את האמריקאים בדוגמאות הטובות. אני לא הייתי משאירה את בתי חצי שעה לפני תחילת הלימודים מבלי לראות מי קיבל אותה ומשגיח עליה. והרעיון של מסירת הילד בכניסה יכול לבוא יחד עם סידור שעות שלא כולם מגיעים בדיוק באותה שעה, ושיש מישהו מוסמך לעניין שקולט אותה ואדם נוסף שמשגיח על הילדים עד לתחילת השיעורים.

ארזS

New member
האם אפשר בבקשה לדעת מה דעתך על הדברים

שכתבתי בתגובה הנושאת את הכותרת "תוספת קטנה" כמה שורות מעל זאת ?

למעלה