הבוקר באוטובוס

עופר 123

New member
הבוקר באוטובוס

הבוקר נסעתי באוטובוס ולרוע מזלו של כאב הראש שלי, ישבתי בחלק האחורי, ליד קבוצת של נערות בנות 15-16 שנסעו לים ביום חופשה אביבי עד חמים. בגלל עוצמת הדיבורים, אי אפשר היה להתעלם מן השיחה, ואחרי שדיברו על ההוא והזה מהשכבה הן התחילו לדבר על איך כל אחת נראית, במיוחד לנוכח בגד הים שיהיה עוד מעט בחוף. כמעט כל הבנות שם אמרו שהן "ממש שמנות", ו"יש לי פה צמיג", "ונראה לי שממש השמנתי כל החורף הזה" (למרות, שכמובן, כולן היו רזות עד ממוצעות).

האם לפי דעתכם/ן היה מקום לפתוח בשיחה או לזרוק משפט בסגנון "כל אחת פה צריכה להיות גאה במי שהיא ולא להתחיל לחפש פגמים בעצמה"? או שזה משהו שהוא ממש ממש לא במקום? האם מתוך מטרה טובה של לגרום לאנשים להרגיש טוב עם עצמם ראוי להתערב, או שמתוך נימוס ושמירה על כבודו של אדם אין מקום לפתוח בשיחה על כזה דבר?

מה שקרה בסוף, דרך אגב, שמרוב התלבטות, כבר הגעתי לתחנה והייתי צריך לרדת

AnOracle

New member
היי איש

שמע, אני הנציגה הבלתי רשמית של לדבר עם אנשים זרים על נושאים אישיים באמצע הרחוב

אבל... במקרה הזה... יש גבול שכדאי לא לחצות... מדובר בבנות שכל עולמן סובב כרגע סביב המשקל שלהן... מהיכרותי עם בנות בגיל הזה אני יודעת שכלום לא חודר את המעטפת שלהם... מה שגם, לשמוע דבר כזה מבחור היה גורר מהן שלל צחקוקים והעלבה כלפיך שמטרתה בעצם להעביר את מוקד האש אליך ולא אליהן וכמובן גם שלל שיחות בינן ובין עצמן מאוחר יותר רק מתוך הרצון לנסות לדלות מהבנות האחרות מידע לגבי האם דבריך "הזיזו להן" וזאת רק כדי לשמוע בעצם את חוסר הבטחון שלהן מדבר ואומר "הוא דיבר שטויות"...
יש כל כך הרבה מקרים שבהם צריך לדבר, לדעתי, נגיד... אם היית רואה בחור בגילן מדבר כמותן... אולי היה מקום לחוות את הדעה הגברית שלך בעיניין...
אני לא בעד הפרדה בין מינים, שלא תחשוב ככה... זה פשוט גיל שיותר קל להקשיב למין שלך, זה בדיוק הגיל שבו מגלים את העוצמה הנשית והגברית ומתחברים אליה...
נימוס ושמירה על כבודו של אדם? אני בטוחה ב 100% שאתה יודע בדיוק מתי ניתן לדבר ומתי זה יעליב... ומתוך השאלה ששאלת... אני חושבת שנורא קשה להבין האם אנחנו נעזור לבטחון העצמי של מי שמולנו או שמא מילותינו יהיו לריק.
אני מאוד מאמינה שכשאתה מרגיש צורך לדבר בשביל עצמך ובשביל כבודך העצמי... כל מקום הוא ראוי ונכון וכל אדם שמולך צריך לשמוע (גם אם זה ייצא מהאוזן השניה)...
טוב עכשיו 3 לפנות בוקר והגיע הזמן לישון
מצטערת אם לא הייתי רהוטה מספיק בדבריי

עופר 123

New member
אבל אם מדובר במשהו מאוד חיובי?

התכנון היה להגיד משהו מאוד חיובי לגבי תפיסת גוף, בטח לא משהו שימשוך אש בחזרה. אם זה היה מלווה גם במחמאה קבוצתית כמו "כולכן נראות נהדר לא משנה כמה אתן שוקלות", בכלל לא היתה צריכה להיות סיבה שהן יהפכו את זה לבדיחה.

ככל שאני חושב על זה יותר, נראה לי שהייתי צריך להגיד משהו. אולי אצל מרביתן זה היה נכנס באוזן אחת ויוצא מן השניה, אבל לבטח זה היה גורם לפחות למישהי אחת שם להרהר בעניין הזה, ולו לרגע קט.

חוץ מזה, הגיל משנה? מה אם זה היה קורה עם שלוש נשים בנות 24 או 32 או 46?

דקה לפני שאני יוצא לחופשה...

קודם כל אאחל לך ולכל חברי וחברות הפורום חג שמח, ואוסיף למה שכבר אמרתי קודם, כי אילו הייתי אבא (או אמא לצורך העניין) של ילדה כזו, ועדה לכך שזר מתערב בשיחתן, בוא נאמר שנעים לך, זה מאד לא היה. איני יודע מדוע לישראלים יש את ההרגשה והחשיבה לפיה מותר להם להתערב בדברים ובדפוסי חשיבה של אחרים, אחת התכונות השליליות ביותר הקיימות עלי אדמות. טוב מאד שלא התערבת, מקווה שתשכיל לא להתערב גם בעתיד בענייניהם של אחרים.

ועוד מילה אחרונה...

מחמאות מסוג כזה לילדות, עלולות לגרום לך למצוא עצמך חשוד בפדופיליה. שוב, כהורה, אני הייתי עושה עניין מאד גדול מהערות ומחמאות כאלו.

ועכשיו באמת חג שמח.

sammy s

New member
לדעתי אין טעם להתערב

ולא מהסיבות של המגיבה הקודמת, אם היית מדבר בביטחון עם קמצוץ של הומור עצמי לא היית זוכה למתקפת העלבות לדעתי.

אבל... למחרת הן היו רואות בבית הספר שוב את המלכה מהשכבה מעל עם הגוף ה"פצצתי"
ושוב הפעם הבנים ידברו על כמה שזאת כוסית וההיא כוסית ובהיא לא הייתי נוגע עם מקל כי יש לה קילו וחצי עודפים
שלא לדבר על החשיפה לתוכניות ריאלטי כמו הישרדות עם הבנות האתלטיות והחזה שמתנפנף ברוח.

אז לדעתי עשית נכון

זה יותר מנימוס ושמירה על כבודו של אדם

לדחוף את האף לעניינים לא לך, זה לרוב מרגיז עד מאד, ובצדק, את הצד שאליו האף נדחף. וחוצה מיישע, זה גם לא ממש יפה להקשיב לשיחות של אחרים. גם אם הם יושבים ממש קרוב אליך ומדברים בקולי קולות.

nariko

New member
לא להתערב

זה לא נראה טוב כשגבר בן 30+ פונה אל נערות בנות 15 ואומר שכולן נראות מעולה.
למרות שהכוונה שלך הייתה טובה

bali

New member
מנהל
אני הייתי מתעצבנת מהערות בנוגע לגוף שלי

גם אם הן באות ממקום חיובי, זה עניין של כיבוד פרטיות.

אמנם הן דיברו בקול רם, אבל אתה לא אמור להעיר להן ובכך גם לחשוף שהקשבת לשיחתן בעניין.

למעלה