הבועה מקום ראשון

lithium1914

New member
עדיף להיות מסטול ועשיר מפיכח ועני.

וברצינות, אם תקרא בין השורות, או לחילופין את השורות, תראה את המשפט הבא: "המחקר נערך בשנת הלימודים הקודמת, בין החודשים מרץ ליוני 2005, השתתפו בו כ-196 תלמידים". אפשר לומר על כך שני דברים: א. 196 איש אינם מדגם מייצג לשום דבר. ב. הם כנראה היו מדוכאים מההתנתקות.

חמדונה

New member
מרץ עד יוני 2005

זה לא שנה"ל הקודמת, אלא קודמתה. ו-196 תלמידים הם בהחלט לא מדגם מייצג. כמו רוב המחקרים, המחקר הזה נועד להיות בעל תוצאות קבועות מראש שאמורות לעורר פרובוקציה.

lithium1914

New member
אני יודע.

מה יותר קרוב להתנתקות, מרץ-יוני 2005 או מרץ-יוני 2006? אכן, עכשיו כשאני רואה שהמחקר הוא "מחקר אפידרמולוגי [חקר קליפת הבצל? מערכת וואלה עילגים? --l1914], השישי במספר, שנערך עבור הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול", כנראה שאת צודקת. אין כמו מחקר מכור כדי להזין את המשכורות בסניף הרשות, נפת ת"א.

iknow

New member
אם יוצרי המתגם עשו זאת בחוכמה

200 תלמידים הם די והותר בכדי להכליל על כלל האוכלוסיה ולהוות מדגם מצייג הולם.

lithium1914

New member
"בחוכמה" זאת מלה גדולה.

התנאי של "אם יוצרי המדגם עשו זאת בחוכמה" הוא די מיותר. אני לא סטטיסטיקאי ורחוק מלהבין בתחום, אבל משהו אומר לי שאם סקרי בחירות יומיים בודקים 500 אנשים (גם אם הם עושים את זה בצורה דפוקה, כמו שנודע במערכת הבחירות האחרונה), מחקר אקדמי -- גם אם הוא מוזמן ע"י גוף אינטרסנטי -- יכול להשתמש במאגר גדול יותר של נבדקים כדי לשמור על קרדיביליות.

חחחחחחחחח

"קרדיביליות" אני מקווה שזה בצחוק ואתה מכיר את המילה "אמינות". פחחחחחחח, יא ג'אפית.

lithium1914

New member
ייייוווווופפפיייייייי אאאאנננננהההה

ממממאאאממממממאאאשששששש בבבבבוווווגגגגררררררר

כןןןןןןןןןןןן יונתןןןןןןןןןןןןן

אולי יום אחד אהיה בוגרתתתתתתתת כמוךךךךךךךךךךך. אללללללל תתקע לי טריזזזזזז.

יהודה ליהודים, שומרון לשומרונים

וטהרן לטהרנים! אם כי המקרה הזה באמת נראה קצת כמו שימוש מוגזם בלועזית. מצד שני, מי אני שאדבר? תמשיכו ככה, אני אוהב אתכם.

gil levi

New member
אם אתה לא סטטיסטיקאי

ורחוק מהלבין בתחום, אז איך אתה יודע שמדגם של 200 תלמידים אינו מדגם נאות (בתור התחלה, דומני שיש הרבה יותר בעלי זכות הצבעה מאשר תלמידים)?

lithium1914

New member
זה כתוב בהודעה שלי.

"משהו אומר לי שאם סקרי בחירות יומיים בודקים 500 אנשים (גם אם הם עושים את זה בצורה דפוקה, כמו שנודע במערכת הבחירות האחרונה), מחקר אקדמי -- גם אם הוא מוזמן ע"י גוף אינטרסנטי -- יכול להשתמש במאגר גדול יותר של נבדקים כדי לשמור על קרדיביליות."

gil levi

New member
שאלה.

נניח שבסקרי בחירות משתמשים במדגם של 500 איש. נניח שסקרי בחירות אמינים. מדוע מכאן נובע שסקר שנערך על ידי מדגם של 200 איש אינו אמין? זה לא נובע. בסקרי בחירות משתמשים במדגם גדול יותר כי אוכלוסיית בעלי זכות ההצבעה גדולה יותר מאוכלוסיית התלמידים וכי יש יותר אפשרויות בחירה, כלומר יותר מפלגות (אני לא בטוח בקשר לסיבה השניה, אבל זה נראה לי נכון).

gil levi

New member
והתנאי הזה בכלל בכלל לא מיותר.

סקר שנעשה בקרב 200 תלמידים משכונות מצוקה למשל נראה לך אמין?

lithium1914

New member
מזתומרת לא מיותר...

התכוונתי "מיותר" מלשון redundant. להגיד "אם הם עשו את הסקר בחוכמה, 200 תלמידים צריכים להספיק", זה לומר (בפישוט) "אם הם עשו את המחקר נכון, הוא ייצא טוב". לא הבנתי את השאלה. אתה מתכוון "האם המחקר היה נראה לך אמין אם כל התלמידים שנסקרו היו משכונות מצוקה?", או "האם מחקר, שאמור לייצג את כלל האוכלוסיה, דוגם במקום זאת רק תלמידים משכונות מצוקה, נראה לך אמין?", או מה? אולי אני דפוק, אבל נראה לי שתלמידים משכונות מצוקה לא מייצגים את כלל האוכלוסיה בטווח הגילאים הנתון, ולכן התשובה היא "לא".

gil levi

New member
בקצרה,

מה שדוד התכוון לומר ש200 תלמידים יכולים להיות אוכלוסייה מייצגת אם הם נבחרים נכון (מכל חלקי האוכלוסייה, בהתאם לפרופורציות של כל חלק). למען האמת אני לא יודע אם זה נכון או לא. מה שהתכוונתי לומר זה שהתנאי של דגימה מאוכלוסייה מייצגת הוא חשוב מאוד.

iknow

New member
תקשיב

200 תלמידים שנבחרו בחוכמה (דוגמא לבחירה לא חכמה: תשאול כל תלמידי בית ספר X, למשל) הם מדגם מהימן מאוד. אני קצת מסתכן כאן בתגובה מסתייגת מצד גיל, שמבין מעט יותר ממני בתחום, אבל מדובר במספר, שמבחינה סטטיסטית, משמעותו כמעט זהה לזו של תשאול כלל התלמידים. סקרי בחירות שונים במהותם מסקרים עובדתיים ואין לראות בסקרים אלו כחוזי העתיד, גם כי הם נזילים, ובעיקר כי הסקר של היום משפיע על הסקר של מחר (והבחירות עצמן, כמובן). אגב בהקשר זה, אתה כנראה תופתע לשמוע שמרבית המחקרים הפסיכולוגיים שנעשים נעזרים בכ-50 אנשים בלבד, שמהווים את המדגם. מדגמים אלו נחשבים למהימנים מאוד מבחינה מתימטית.

למעלה