הבוס ואני

הבוס ואני

הרבה זמן לא דיברנו על הבוסים שלנו, האם זה אומר שהבוסים של כולם בסדר ולא עושים צרות?
בהקשר הזה יש לי שאלה מעניינת עבור אלו מכם שלא מעריכים את הבוס - מה גרם לכם לא להעריך אותו? זה היה ככה מההתחלה או שהתפתח בשלבים? לי הייתה בוסית שהיו לי ספקות לגביה במשך תקופה קצרה, והיא הצליחה להוריד את ההערכה שלי כלפיה למינימום שבמינימום ע"י צעד אחד. אני אספר בהמשך...

הבוסית שלי

בהתחלה כשרק התחלתי לעבוד הייתי בטוחה שהיא הבוסית הכי מתוקה ומתחשבת שיש. לאחר תקופה קצרה גיליתי שהיא בדיוק ההיפך
שום דבר לא טוב לה המשמרות שלי לא טובות לה זה שאני עובדת גם במקום אחר לא טוב לה אחרי שסבא שלי ז"ל נפטר וביקשתי יום אחד חופש בשביל להיות עם המשפחה בשבעה היא לא נתנה לי יום חופש. בקיצור, עכשיו כשהיא שואלת לשלומי אני עונה לה בקרירות, אדישות ואני לא חושבת שמעל ל"שלום" מגיע לה איזשהו יחס ממני. פשוט מאוד - יחס עובד - מעביד וזהו.

אני אענה על פי מקום העבודה הקודם

היו לי 6 אחמ"שים במרכז. הייתה לנו אחת בהמה וככה כולנו היינו מכנים אותה במרכז, היא מהטיפוסים שלא יכולה להיות מנהיגה באופן טבעי ולכן היא חייבת לצעוק על כולם ולרדות בכולם. היה לנו אחמ"ש שהוא אגומניאק ברמות שלא יאמנו, דבר שגרר יחד אליו בהתאם שגבל בשנאה מצד רוב הנציגים, למרות שאני אישית הסתדרתי איתו. היה לנו אחמ"ש אחד לחוץ, הוא היה מותק, אבל נורא נורא לחוץ ממש כמו טמפון, דבר שהוביל לתשובות לא הגיוניות לפעמים מצידו ואפילו הגענו למצב שצעקתי עליו, אבל ממש. היה לנו אחמ"ש שנכנס ממש מעט לפני שעזבתי הוא גם היה קצת לחוץ אבל מצד שני הכל אצלו היה שאנטי ורוחני (זנ נשמע לכם סותר אבל זה... לא
) גם עליו הצלחתי לצרוח עם היחס שלו. היה לנו עוד אחמ"ש באמת מותק, נורא אהבתי אותו והסתדרתי איתו טוב, כשהתחלתי לעבוד שם הוא היה נציג ותיק שבמשך הזמן הפך להיות אחמ"ש, מאוד אהבתי לעבוד איתו. הייתה לנו עוד אחמ"שית שלימים עזבה, גם אישה מקסימה שרק דאגה לנציגים עם רובם הסתדרתי אבל לא פחדתי לפתוח עליהם את הפה אם הם לא היו בסדר...

lizush

New member
הבוסית שלי ../images/Emo24.gif

אולי זה קצת יפתיע, אבל במקום העבודה שלי אין אנשים "מוצנחים" לתפקידים גבוהים יותר כמו תפקידי ניהול וזה יתרון גדול. יום אחד התקשרתי לבוסית שלי ושאלתי אותה אם אני יכולה לאחר לשעה לקו (שיחות טלפון). הסברתי לה שאני לא הייתי רשומה לשמונה בבוקר, אבל התנדבתי להגיע שעה מוקדם. הבוסית המקסימה שלי לא אמרה לי את מה שציפיתי לשמוע בעבר כמו: התחייבויות למוקד, לחץ הקו, חוסר מענה וכו'.., אלא אמרה לי בשקט להסתכל אל תוך עצמי, ממקום של התחייבות עצמית. נדהמתי ממנה. יום אחרי זה אמרתי לה תודה ושאני אוהבת אותה. גם כשאני עושה משהו לא בסדר יש לה את היכולות המדהימות להראות לי בדיוק מאיפה ה"לא בסדר" הזה הגיע. בכלל, כל המנהלים אצלנו מאוד רגישים למה שנעשה בסביבה ונראה שמאוד מעריכים אותנו. אין הרבה מקומות שאהבתי לעבוד בהם בעבר כמו שאני אוהבת את המקום הזה. חשוב להדגיש שככל שהמקום יותר קטן ככה יש יותר קשר בין הדרגים השונים והאינטימיות הבין אישית יוצרת תפוקות מאוד גבוהות.

Oיון

New member
הבוס שלי דוקא אחלה אבל..

הוא שכח שאני לא גרה בעבודה ושיש לי חיים משלי.. הרבה פעמים אני יוצאת מהעבודה ויש לו פרצוץ מאוכזב של "את כבר הולכת?" אני מתה להגיד לו יום אחד.. 'אל תדאג, אני אבוא גם מחר'...

זה קטע שתמיד הפריע לי

הרי חלק נכבד מאיתנו עובדים במשרות חלקיות, נכון? אז למה הבוסים חושבים שאם אנחנו עובדים אצלם במשרה חלקית שכוללת 4-5 משמרות בשבוע ולפעמים פחות, אנחנו צריכים להיות פנויים 7 ימים בשבוע יום ולילה בשביל לעבוד? הבוסית הבהמה שהייתה לי, בין שאר המגבלות שלה היו לה המון טענות כלפי זה שלא יכולנו לעבוד כל יום. בתחילת כל שבוע היינו מגישים משמרות, התנאי היה להגיש מינימום 4 משמרות, אבל לא הייתה פעם שהיא לא ניגשה לאנשים ושאלה "למה ביום חמישי בערב אתה לא יכול?" "למה בראשון ובשלישי את לא יכולה?" ובמקרים שהייתה צריכה לשנות משמרות או להוסיף עובדים ברגע האחרון תמיד הייתה פותחת פה על מי שאמר לה "מחר בבוקר אני לא יכול", כי איזה מין דבר זה שיש לנו דברים אחרים לעשות בחיים חוץ מאשר להיות פנויים לעבוד אצלה כל הזמן. אבל לא אליה התכוונתי, רציתי לספר על בוסית אחרת, באותה מסעדה שסיפרתי שפשטה בסוף את הרגל בגלל ניהול כושל. היא הייתה הבת של השף, סטודנטית שנה אחרונה, שניהלה... בחפיפניקיות. מההתחלה לא החזקתי ממנה היות שלא היה קשה לראות שמקצועית גדולה היא לא, אבל אני אספר מתי ההערכה המעטה שהייתה לי כלפיה נגוזה בשניה: סיימתי את משמרת הצהריים, זה היה ביום שביקשתי בתחילת השבוע להשתחרר בו מוקדם כי היו לי תוכניות ואותה בוסית אישרה לי. לאחר סיום המשמרת ישבתי לאכול, ואז הבוסית הגיעה אלי שכולה בהיסטריה ואמרה שאני חייבת לעזור לה. היא סיפרה שהתקשרו עכשיו והזמינו מקום לקבוצה גדולה של תיירים, והיא לא חושבת ששתי המלצריות שנשארו יעמדו לבד בזה, ואם אני יכולה להישאר בכל זאת ולעזור לה. היא ממש נראתה היסטרית והיות שכך והיות שהבנתי שמדובר בהרבה טיפים, ביטלתי את התוכניות שלי ועזרתי למלצריות לארגן שולחנות לקבוצה. בעוד אנחנו מארגנות, אני קולטת את הבוסית עם התיק עליה, והיא אומרת לי "הם צריכים להגיע בעוד 20 דקות, סומכת עלייך - אני הולכת". הייתי בהלם, ותוכלו להבין אותי. הבנתי ממנה בהתחלה, והסתבר שטעיתי, שהיא צריכה שאני אעזור לה - שאני אשאר על תקן מלצרית נוספת, ומסתבר שלא, היא השאירה אותי כדי שהיא תוכל ללכת הבייתה, וזה כשהיא ידעה שביטלתי תוכניות במטרה לעזור לה. זה היה עוד יותר חוצפה היות שלא היה ברמן, ואותן מלצריות לא ידעו לעבוד בבר. אני הנחתי כאמור שאני נשארת כמלצרית ולא כאחמ"שית על תקן ברמנית עם שכר מינימום (בשביל זה אין מצב שהייתי נשארת). אז הגברת הלכה, המלצריות שהיו בסדר אמרו שיתחלקו איתי בטיפים כי קלטו עד כמה היא דפקה אותי. החוצפנית ההיא עוד העיזה להתקשר בשעה שהיא העריכה שהקבוצה תעזוב, ודרשה ממני לשחרר את אחת המלצריות כדי "שלא נצטרך לשלם לה השלמה". אמרתי לה על זה שנשאר המון בלאגן וצריך את שתי המלצריות כדי לארגן את המסעדה למשמרת הבאה, ושהיות שהיא השאירה אותי כאחמ"שית שיקול הדעת שלי הוא זה שקובע. שתבינו באיזה מצב הייתי ובאיזו עמדת נחיתות הייתה אותה בוסית, שהרשיתי לעצמי לדבר אליה ככה... בדיעבד, הייתי צריכה להודיע לה מתי שהיא אמרה שהיא הולכת, שבתנאים האלו אני לא מוכנה להישאר, אבל הייתי כל כך בהלם שלא עשיתי את זה. מה שכן, מאותו יום אפשר להגיד שפשוט "לא שמתי עליה", עד היום שעזבתי (שלא היה הרבה לאחר מכן).

למעלה