הבוגדנות של התודעה

הבוגדנות של התודעה ../images/Emo151.gif

אצל היצור האנושי אני מזהה במקרים רבים חוסר יציבות ומעין "בוגדנות" בלתי נשלטת או בלתי מכוונת. אני לא מתכוונת לבגידה רומנטית (שכבודה במקומה מונח, אחחח!
) אלא לבגידות הרבה יותר קטנות, שלנו בעצמנו בעיקר, אבל הן מתבטאות גם ביחסים שלנו עם אנשים אחרים. דוגמאות:
הבטחתי לעצמי שאעשה משהו מסויים אבל אז
אני מגלה אחרי כמה זמן שאין לי כוחות (אנרגיה) בשביל זה ואני נוטשת את זה, כלומר את עצמי
כי מי בכלל מכיר את זה? מי בכלל רוצה לעשות את זה? על הזין שלי!
"בטח" אני אומרת לו "אני אעזור לך בזה" אבל אחרי כמה זמן מתחיל להימאס לי
ופתאום אני לא מוצאת את המוטיבציה לעזור לו יותר
ואם הוא מנסה לרמוז משהו אני מנפנפת אותו קיבינימאט
"מעכשיו אני אהיה טובה!" אני נשבעת, "אני אשמור על טוהר המלה!" אבל אז אני מגלה שזה קשה
ואחרי כמה שנים אני כבר מוצאת תיאוריות מתפשרות בנושא
(ככה זה מתחיל, למרבה העצב) ומגיע היום שאם אני כנה עם עצמי אני מגלה שלמי בכלל אכפת
"לעד נהיה ידידים, אף פעם לא אנטוש אותך" אני מבטיחה לו, בקול או בלב (בשניהם זה עצוב, במקרה הראשון עוד מישהו נפגע), אבל אחרי כמה חודשים או שנים דברים משתנים
ופתאום כבר לא ממש אכפת לי ואני לא חושבת עליו יותר
יש לי דברים טובים יותר לעשות וזה לא שאני באמת לא רוצה להיות איתו בקשר, אלא פשוט אותו "אני" שהיה שם פעם כבר לא נמצא שם באמת, אולי בגלל שאין לי זמן אליו (אל אותו "אני" שלי, שדרכו התחברתי אליו) אז אני כבר לא נותנת לאותו "אני" שלי להתבטא...
"וואו זה מופלא, כאן, ביחד" אני אומרת לה לנוכח החוויה המדהימה הזאת שאנחנו יוצרות לנו, בארץ אחרת, או סתם במקום אחר, מופלא, כמו מן ברית דמים נכרתת בינינו... ברית נשמות. את הרגע הזה לא נשכח בחיים!!! איפה... בום טראח... עברה שנה...
ה"אני" שהבטיח כבר לא קיים כמעט... הוא נהרג בשלב כלשהו או לכל הפחות נכלא ונשבה איפה שהוא בתוך הממלכה שנקראת "אני" (אבל מורכבת מהמון "אני") וכבר אין זמן אליו יותר...
ובעצם שיילך לחפש את החברים שלו ה"אני" הזה, אני מה אכפת לי
"הנה, מצאתי את זה! זה כאן! יותר לא אוותר על זה! בחיים! זה הדבר שהכי חשוב לי בחיים!" אני אומרת ברגע מסויים, אבל כשאני נזכרת בזה אחרי כמה חודשים (
) אני מתייחסת לזה בהסתייגות... "מה הבנתי בכלל..." אני אומרת לעצמי...
ודוחה מעלי בהרגשה של חוסר זמן מהול בעצב מהול בהרגשת כוח מוזרה
את העניין הזה מעל פני. מכירים את זה שמישהו מבטיח לכם משהו, או מסכם אתכם משהו? זה יכול להיות בצורה בלתי מורגשת, רגשית או אחרת. הוא מסתכל עליכם והפרצוף שלו נראה ככה:
ואתם סומכים עליו ויודעים שהוא קיים ולעולם לא ימות. ואז עובר כמה זמן ואתם מגלים שהוא כבר לא באמת בעניין. פתאום הפרצוף שלו נראה ככה:
ואתם חושדים שזהו זה, אותו חלק שאליו התחברתם אז כבר איננו, אבל אתם יודעים שעמוק בפנים הוא עדיין שם (
) והוא מחכה לצאת, אתם מחכים שהוא ייצא. אבל אז שום דבר לא קורה. הוא נכנע, כי הוא מלכתחילה בכלל לא מתנגד לזה. אתם אולי זוכרים את ה-
, אבל הוא זוכר רק את ה-
, שמהר מאוד הופך ל-
(אצלכם בעיקר. אצלו יש עכשיו רק אדישות באותו מקום) ובסוף יש גם איזה שהוא
שחוגג לו בשקט. ה"בגידות" של התודעה קיימות בכמה צורות. שמתי לב לבגידות של משמעת עצמית, אבל גם לבגידות של עניין. הבגידות של המשמעת העצמית פחות איומות בעיני, כי הן ברורות וחדות. הבטחתי לעצמי - ואין לי כוח לקיים. נו, ניחא, ככה זה אצל כולם, לא? לפחות אני יודעת שאני רוצה - וזה גם משהו. זה הרבה מאוד למעשה. אבל הבגידות של העניין הן בעיני הרבה יותר חמורות, כי אני פוסלת חלק מעצמי, מדחיקה אותו, מוותרת עליו. כמו למשל אם תמיד רציתי לצייר ועכשיו אני חושבת שזה שטויות, או פשוט מדחיקה עניין כלשהו שהיה לי בעבר ומעמידה פנים שאין לי בו עניין יותר (למשל, פנטזיה מהילדות שלי, או משהו שתמיד רציתי לעשות). הרציפות של משהו מתחילה... ונקטעת. זוהי הבגידה. זה שם. ההתלהבות של הרגע הראשוני עדיין שם. היא לעולם לא תפוג. זה רוצה לחיות. זה יכול להיות מלווה בעצב, או בתירוצים, או בכל דבר אחר אני מניחה, אבל החלק הזה בתוכי לעולם לא ייעלם. הוא נשאר בתוכי כמו ילדה קטנה שזועקת (במקרה הטוב), או עצובה או בוכה או מנותקת או מכווצת או - וזה הכי נורא בעיני - מתה. לשאת גוויה בתוכי זה גרוע יותר מלשאת ילדה עצובה, כי את הילדה אפשר למצוא ואפשר להחזיר אותה לחיים. מכירים את עניין הפיות? שאם מישהו אומר שהוא לא מאמין בפיות אז אי שם מתה מיד פיה? זה בערך זה לדעתי. "לא, כבר אין לי בזה עניין יותר", אני אומרת, ביודעי שאי שם משהו בתוכי מת, או לפחות בוכה בכי גדול. ברוכה הבאה דרך הלוחמים, מעולם לא נטשתי אותך ולעולם לא אוותר. כל עוד נשמת חיים באפי, אתם יכולים להיות בטוחים שאני כאן ואני לוחמת.

יותר מידי שאנטי

לאדם שלם יש מנגנון מחשק שמשאיר אותו שלם שניקרא "כפיה" למשל ברית אהבה זה דבר שאעמוד בו גם אם אאבד את עצמי בדרך לשם ! רק כך אדם יכול אדם להיות שלם ולא סדרת אישיאויות מיתחלפות שלא מסוגלות לשום דבר שלם/רציף . . גם אם באותו רגע זה רע לי " אין סיבה לחיות אם אין בשביל מה למות " בשביל ברית דם אמות ולא אפר את עצמי . . .

בעיקר אני מאמין

מיזה שלמדתי בישיבה 9 שנים+ המון מחשבה ומחשבה על המחשבה ( אגב יש לי עוד . . . רק תישאלו .

מה??? ../images/Emo23.gif

"סדרת אישאויות מתחלפות שלא מסוגלות לשום דבר רציף" - לזה הגעת דרך לימודים בישיבה + הרבה מחשבה ומחשבה על המחשבה? לא יודעת למה ואיך, אבל אני רוצה שתמשיך לדבר... על דברים אחרים, על עצמך, על מה שאתה רוצה. דבר, אני מקשיבה.

אה . . . .

אני בקושי כאן בפורום (גם את .) אבל שאלות מאוד יעזרו בנתים אני רוצה להפוך את החוכמה שלי לכח מיסטי ( לתעל ) אשמח לקבל הפניות לאן כידאי ללכת . . .

אין לי מושג לגבי התיעול ../images/Emo6.gif

אבל שאלות אני יודעת לשאול.
משהו קטן בתור התחלה:
איך בנאדם שרוצה שהתודעה שלו תהיה פחות בוגדנית אמור לנהוג?
איך אפשר לגרום לאישיאויות להכיר אחת את השניה ולתקשר ביניהן?
האם חלק מהאישיאויות בוגדניות מעצם טיבן ואין מה לעשות איתן חוץ מאשר לתת להן להתבטא פחות ופחות? ואם כן אז האם אפשר לעשות איתן משהו יצירתי חיובי בכל זאת?
איך אפשר לדעת בזמן אמת מי דוברת דרך הגוף הזה?
איך אפשר להעריך בזמן אמת אם הכוונות שלי טהורות או מובילות להרס עצמי?

lightflake

New member
ולי נראה שיש משהו מאולץ ולא טבעי

בהחלטות. הייקום כולו משתנה וזורם בלי הרף...מי אנחנו שנחליט החלטה כלשהי שיהיה לה תוקף גם ברגע הבא? ואם נמשיך ובכל כוחותינו נשמור על החלטה נושנה שעשינו לפני שנים...האם זה טוב וטבעי ונכון? לדעתי מותר לומר לבן אדם אני אוהב אותך לעולמי עולמים כי זה מה שמרגישים באמת באותו הרגע אבל כולם צריכים להכיר באופי המשתנה של העולם וגם של האהבה הרומנטית....מה דעתכם?

רשף כשף

New member
לפי הטאו

דרכו של העולם מבוססת על שינוי, וזהו הדבר היחיד שקבוע... כלומר- העולם משתנה בכל רגע, ואנומשתנים ביחד איתו. לכן הביטוי "לעולמי עולמים" נכון היה ברגע שהביטוי נאמר, ולגבי העתיד (ההווה), יש לבחון את הביטוי בכל רגע ורגע ולוודא שהוא אכן עובד. נשאלת השאלה אם כן, מה המשמעות של "עולמי עולמים", "נצח נצחים"?

דעתי ../images/Emo23.gif

מה שדעתי אומרת זה שהיא בהחלט יכולה להתחבר להרגשה שיש משהו מאולץ ולא טבעי בהחלטות, אבל היא גם בהחלט יכולה להתחבר להרגשה שיש משהו רב-עוצמה ומבגר בהחלטות ובנסיון לשמור עליהן ולהילחם על רציפות התודעה המנסה לשמור עליהן. עוד שאלות לדעתי היקרה?

charlila

New member
מזל טוב על המינוי(?) להנהלת הפורום

ואני שמחה שהצהרת על התחייבותך ללחימה. אני צריכה ממך הצהרת כוונה-לנאמנות נוספת, שתהיה מופנית כלפי משתתפי הפורום. תודה!

תודה.

לגבי "הצהרת כוונות" כזאת או אחרת, אה, לא תקבלי. לפחות לא ממני.
אבל תודה על ההצעה.

שאמאן20

New member
אסטרטגיה

שלום. ראשית עלי לציין שכל הרשום הוא בגדר דעה, לא שיפוט. כך שאין צורך להפגע או לקבל באופן עוור. אז ככה, חשוב לא להבטיח לעצמנו הבטחות מיותרות שאנחנו יודעים שאנחנו לא נקיים. אני חושב עמוקות לפני כל הבטחה שאני מבטיח האם באמת היא תחיה. הבעיה היא שאנחנו מבטיחים יותר מדי בעיות ואין סיכוי שנצליח לקיים את כולם. המבט לאחור והאמירה פעם לא הבנתי נובעת מחוסר הערכה עצמית. חלקנו לא נותנים לעצמנו מספיק קרדית ואומרים שלא הבנו היחס הנמוך הוא בדרך כלל דומה בהסתקלות שלנו על העבר והבטחון שלנו בהווה. צריך לזכור שאנחנו משתנים כל יום הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית זה תמידי. הדגש הוא לחיות בצורה אסטרטגית ולחשב כל הבטחה וכל אקט שלנו לפני. כך נצמצם את מספר המחויבויות כלפי עצמנו ונקל על עצמנו לעמוד בכולם. בהצלחה.. גורדון

שאמאן20

New member
נ.ב.

קראתי את התגובה של עצמי ואפשר להבין מזה שאני אומר שצריך לתכנן כל רגע בחיים. רחוק מזה לפי דעתי צריך לחיות לפי אימפולסים זה אחד מהמשמעויות של החופש. אבל ברגע של החלטות לאורך זמן וקריטיות יש לחשב את כל האפשרויות לפני כן. גורדון

הבוגדנות של התודעה - פרק ב'

אני מביאה כאן מסר מעניין ביותר ששלחה לי charlila בעקבות הודעה זו. לפי מה שהבנתי, היא פנתה אלי במסרים במקום בפורום, כדי לא להביך אותי ליד כולם וכדי לאפשר לי מרחב נוח לחשוב ולהרגיש. באישורה המלא ובתמיכתה
אני מביאה כאן את המסר שהיא כתבה לי, אחרי שהגעתי למסקנה שאני אחשוב עליו יותר לעומק אם הוא יופיע בפורום. אם יש למישהו רעיונות, הבהרות או הרחבות בקשר לדברים ש charlila כתבה אשמח לשמוע.
========================================== הודעה מ: charlila אל: השמלה הלבנה תאריך: 24/06/2004, שעה: 17:11:50 שמלה יקרה! אני מלאה התפעלות מאבחונך המדויק. אמנם, איבחנת לא את "היצור האנושי", אלא קבוצה מסוימת בתוכו (אפילו לא כולה),שאת נמנית עליה. לסבר את האוזן, אומר שהקושי שלכם לעקוב אחר קצה החוט של ההתקשרות, המוביל בהמשך הדרך לנאמנות – לעצמי או לאחרים – היא תוצאה של כריתה אכזרית שכרתו אתכם משרשיכם בשלב קדום בהתפתחותכם. זו לחלוטין לא אשמתכם שאתם כאלה. אבל אתם אמנם כאלה – בוגדניים – וזו צרה צרורה לא רק לכם, אלא גם לכל מי שיש לו עסק אתכם. הצהרתך: "ברוכה הבאה דרך הלוחמים, מעולם לא נטשתי אותך ולעולם לא אוותר. כל עוד נשמת חיים באפי, אתם יכולים להיות בטוחים שאני כאן ואני לוחמת." היא צעד נכון למטרה של קיבוע נאמנותך ללחימה, לדרך הלוחמים. ברוכה הבאה לדרך! היצעתי לך בהודעתי בפורום לעשות צעד נוסף באותו כיוון – להבטיח עוד הבטחה; והפעם לא לדרך, שהיא דבר מופשט, אלא לחברים-לנשק שלקחת אחריות מסוימת לגביהם, למשתתפי הפורום. כך תקַבּעי את אחריותך כלפיהם (כלפינו, במידה ואשאר פה) – זה סוג של אבטחה מפני פגיעתה הרעה של הבוגדנות שסיפרת עליה. אישית, אני זקוקה להבטחה כזו כדי שאוכל להמשיך להשתתף בפורום. למעשה, תחושת הסתמרות גרמה לי לצמצמם מאוד את נוכחותי פה לאחרונה – אני מנחשת שגרם לכך מנוייך להנהלת הפורום (שלא ידעתי עליו). הצהרתך פתחה לי דרך חזרה; תודה! ואנא, הרחיבי הבטחה זו, כדי שאוכל להרגע. כדאי לך – הר את רוצה להשתחרר מן הבוגדנות. ותודה מראש! לילית

למעלה