הבובה זהבה

זאב 27

New member
הבובה זהבה../images/Emo122.gif

כבר אתמול התחילה גלאון לצרוח את המסר שיש להשליך את ביילין.למה? היא נתלתה בתואנה של תבוסה. 4 מנדטים במקום 6 בבחירות הקודמות אינן תבוסה, על רקע ניפוץ כללי בכלל המפלגות(קדימה -28 במקום 44,ליכוד-11 במקום 48,שינוי: 0 במקום 15). מהבחינה האישית גלאון נשמעת יותר מוקצנת מביילין ואז המסרים שלה עוברים לאוזני בוחרים מעטים בלבד.ביילין המעביר לעיתים מסרים ערפיליים מגיע לציבור רחב יותר וזה עדיף. 5 מנדטים נתקבלו בפועל במקום ה-4, אז גם לדעתה לא תהייה זו תבוסה. העת הזו הינה זמן להתחברות ולא לריבים פנימיים: קיים סיכוי להיכנס לקואליצייה רחבה ולמשאים ומתנים עם ראשי מפלגות אחרות , אז עדיף לשנס מתניים ולעבוד. אם מותר, גם הכרות אישית: הייתי בכנס עם זהבה גלאון וחוששני שקולה הצווחני משהו לא קירב אותי במיוחד לדוברת .צר לי אם מישהו ייפגע מכך אישית .

טשאפק

New member
דווקא קריסת שינוי היתה צריכה לעזור

מתוך ה 15 מנדטים של שינוי, היו הרבה מצביעי מרצ לשעבר. התמקדות בנושא דת ומדינה, תוך יצירת בידול מהעבודה בתחום זה, היתה יכולה לקחת חלק נכבד מה 15 מנדטים הללו.

זאב 27

New member
נושא דת ומדינה:../images/Emo194.gif

עד כה מרצ לא ניכנסה בפועל לנושא דת ומדינה: נוער מרץ ופעיליה נמנעים מלהיכנס לבעיות בתחום הזה ולכן בוחרי שינוי לא עברו למפלגה.טוב היה לו מרץ היתה נכנסת לנישה הזו -גם לגרוף קולות משינוי לשעבר .

שותף

New member
זה היה נושא מרכזי של צביה גרינפילד

חבל שמטה ההסברה המרכזי לא קידם אותה יותר

אשרת

New member
אז זהו...

מסתבר שאני צדקתי בכך , שאמרתי שאלו שיצאו ממרצ (כמוני) לא יחזרו להצביע למרצ. מרצ, עשתה את הבחירה שלה, ובסך הכל- שמרה על כוחה. מי שכן זכו מהקולות של שינוי, זה קדימה- 46% מהקולות וליברמן והגמלאים.

אשרת

New member
99'

שאני אחזור שוב פעם על מה שאמרתי לך כאשר חיכנו לפופקורן ולשתיה שנשפכה עלי?!

הקפיטליזם לא עבר

מה לעשות וביילין הוא קפיטליסט. מה לעשות ואין לו שום בשורה חברתית השונה מהותית מזו של פרס או של נתניהו ועל כן מובן שאני למשל אף על פי ואולי מפני שתמכתי במפ"ם ואחר כך במרץ הצבעתי לפרץ. הבעיה לא היתה הקמפיין (מי שם לב לקמפיינים ממילא) אלא המפלגה. מפלגה שלא עשתה שום דבר ראוי לציון בקדנציה האחרונה מלבד להעדיף את ביילין על רן כהן. על כן מובן מדוע הבוחרים עזבו אותה, וחבל כי יש למרץ אם היא תחליט לחזור לעצמה מה לתרום למדינה הזאת.

זהבה צודקת

זהבה צודקת, ביילין קפיטליסט ולוקח את המפלגה ימינה, מבחינה כלכלית עדיף להצביע עבודה ולא מרצ. וזה חבל. ולגבי הקול של זהבה, אני חושבת שכדאי להקשיב למה שהיא אומרת ולא לקול שלה. אני אישית לא הצבעתי מרצ בגלל ביילין, ועד עכשיו הצבעתי מרצ. תפיסה סוציאליסטית, או לפחות סוציאל דמוקרטית היא חלק מהתפיסה של השמאל, מרצ הייתה מפלגה סוציאל דמוקרטית עד שביילין בא עם הרעיונות הקפיטליסטים שלו והשתלט על המפלגה.

זהבה אכן צודקת.

אבל אני לא הייתי רוצה לראות את זהבה בראשות המפלגה. לדעתי הכי מתאים זה ג'ומס, אבל הייתי מוכן להסתפק גם ברן.

Nellie Bly

New member
אוי נו באמת

ג'ומס?!?! לרהן כהן הייתה הזדמנות והוא נכשל,אין לו לובי במפלגה-הוא לא הצליח לגבור על ביילין ואפילו לא על ג'ומס. זהבה גלאון היא השמאל שצריך ליצור-השמאל שלא מפחד לצאת כנגד הפעילות של צה"ל בשטחים הכבושים ולא משפיל את הראש ואומר את שלו בלחש.ומעבר לכך האג'נדה של זהבה היא לא רק נגד הכיבוש אלא גם כנגד המדיניות הכלכלית הקפיטליסטית ובעד נישואין של בני אותו בין,הפרדת הדת מהמדינה וכדומה.

Nellie Bly

New member
לא היא לא

בהתחשב בכך שרן ותיק במפלגה,מוכר מאוד והיה לו מספיק זמן ליצור לעצמו לובי ולנצח את ביליין.

איילת1974

New member
כן, אבל חיים אורון דיי "הכשיל" אותו

היתה קואליציה בינו לבין ביילין. מבחינתי ששניהם ילכו.

אמורוסו

New member
ייתכן שתאבדו את המנדט החמישי

בגלל הבחירות החוזרות באותן 6 קלפיות ערביות, לטובת רע"מ תע"ל. לפי מה שהבנתי.

לאו דווקא

קודם כל, הראה נא אסמכתא שאכן תהינה שמה בחירות חוזרות. דבר שני, אחוזי ההצבעה שהיו בקלפיות האלה הגיעו עד 99 אחוז. כך שאנחנו רק נרויח מזה (הערבים כמעט ולא בוחרים במרצ). דבר שלישי, בקלפי שנשרפה, לא יהיו בחירות חוזרות (אלא אם בג"צ יפסוק אחרות)

אמורוסו

New member
כמו שאמרתי : ייתכן

בינייש קראה לבחירות חוזרות שם לפי מה שהבנתי. לא הבנתי איך זה יכול לעזור לכם. זה יכול רק להזיק לכם לטובת רע"מ תע"ל.

סבבה

רק אמרתי שבחירות חוזרות במקום שבמילא הצביעו שם רבים לרע"ם לא יכולות לשנות הרבה. אבל מדובר על הפרש של 120 קולות, כך שהכל פתוח. בכל מקרה, לא משנה מה בייניש ו/או מזוז יחליטו, כך או כך זה יגיע לבג"צ. לעזור זה בטח לא יכול...

למעלה