הבואה שלי משתגע...

galvin

New member
הבואה שלי משתגע...

אהלן.. הבואה שלי (זכר, בן שנה בערך, 153) מתנהג מוזר לאחרונה ... הוא תוקפן מאוד והתחיל לנשוך- מה שלא עשה אף פעם, פעיל מאוד ביחס לעבר, מטפס יותר, יושב יותר במים, ובכלל.. לא כמו תמיד. הוא אוכל מצוין (למרות שקצת הורדתי לו בכמות, חולדה בריאה פעם בשבועים), מחרבן יופי, התנשל לפני שבועיים, אין קרדיות ולא נמצאו סימני תולעים בצואה. סתם מצברוח? אולי בגרות מינית? טמ"פ בחלק גבוה 32 בערך, ויש אזורים של 28 ואזורים קרים יותר עד 24 בערך.

dudy555

New member
הבואה שלי משתגע

אחי אני חושב שזה בגרות מינית!! תן לו כמה זמן והוא ירגע...

naja

New member
לא חושב שזה בגרות מינית.

לא נתקלתי אצל נחשים בתופעה של שינוי התנהגות בגיל ההתבגרות..... מה שהוא מתאר מתאים דווקא לכל מה שהוא שלל- טמפרטורה, רעב או טפילים.

רן333

New member
גם אני לא נתקלתי בתופעה הזו, אבל

קראתי שאצל פיתונים יש לפעמים שינויי התנהגות כאלה בגיל ההתבגרות. לא שמעתי על דברים כאלה אצל בואות, אבל לך תדע. ניתן לקרוא על העניין בכתובת שלהלן. מדובר בתשובה של דייב ברקר למגדל ששאל אותו שאלה בנושא. בשורה התחתונה, ההמלצה היא להאכיל את הפיתון הסורר הרבה, להחזיק אותו בידיים הרבה, ולקוות שהפרעות ההתנהגות יחלפו. וכמעט ושכחתי - שאלה ל-galvin בנושא התולעים: ציינת שלא נמצאו סימני תולעים בצואה. כיצד בדיוק בדקת את זה? הסיבה שאני שואל היא הבאה: לרוב, גם כאשר הנחש סובל מתולעים, לא רואים זאת בצואה בעין בלתי מזוינת. התולעים הבוגרות נוטות להישאר בתוך מערכת העיכול, ומה שיותא בצואה זה בעיקר הביצים שלהן. את אלה ניתן לאתר בבדיקה מיקרוסקופית, אחרי הכנת תרחיף מהצואה. העניין מוסבר בספרון Understanding Reptile Parasites של Roger Klingsberg. כדאי לקרוא. והכתובת שאליה התייחסתי (דברי דייב ברקר): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=243&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=467&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=behavior&action=3250

למעלה