הבהרה

tapr

New member
הבהרה

לאור כמה התייחסויות כאן למושג פסטירבין, ורמיזות לדעתי ולשימוש שלי במושג, אני רוצה להסביר ולהבהיר. אתם יכולים להסכים או לא, אני לא מעוניין להיכנס לויכוח. אתחיל בכך שאני מעריך מאוד את יצחק רבין ז"ל, את פועלו וגם את חתירתו לשלום, למרות שבדיעבד (בהכרח, הייתי בן 6 כשנרצח) אני לא מסכים עם רבים ממעשיו. אני מתעב את החגיגה מסביב לזכרו של רבין, ה"פסטירבין", שמתחוללת כל שנה. לא בגלל עצם הזכר או נפח התקשורת, להפך. מעוררים בי חלחלה אותם גופים פוליטיים ש"תפסו טרמפ" על גב מה שהם מכנים מורשת רבין, הגם שהקשר בינם לבין רבין קלוש. אותם גופים המעודדים סרבנות, בעלי דעות שמאל קיצוני במונחים של היום ובטח פעם, אותם אנשים שגם הפגינו נגד רבין באינטיפאדה הראשונה, שהיום ללא בושה משתמשים בזכרו למטרותיהם הפוליטיות הצרות ושאינם מייצגים את העם כלל וכלל, שלא לדבר על השמאל הציוני. בגלל גופים כאלה החלטתי שלא להגיע יותר לעצרת הזיכרון המרכזית לזכר רבין, ואני מעדיף לזכור אותו, את מורשתו ואת הלקח מהירצחו בדרכי שלי. אני בטוח שגם רבין עצמו היה סולד מהפסטיבל המחריד שעשו מזכרו.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

ואת זה כיניתי "פסטירבין", ודבר זה היה צריך להיות מובן בעיקר עקב כך שאת מכירים את דעותי, שבוודאי נוטות לשמאל, לעתים הרדיקלי. אז מדוע נוצרה המהומה? כי המונח כנראה לא התאים לכמה, וחבל. זכותי להתנגד לניכוס מורשתו ולפולחן האישיות, והנימוקים שנתתי מתאימים לחלוטין. זכותכם לא לקבלם, אך המהומה הייתה על לא מאומה. בכל מקרה, אני מרגיש כאילו ההודעה של טל נכתבה ממש על ידי. יישר כוח
תמיר.

דללה

New member
מממ...

אף אחד לא אמר שזכותך לחשוב כפי שאתה חושב וכמו כן, אף אחד לא אמר שלתמיר אסור לחשוב כפי שהוא חושב. אבל כמו כן, השימוש במונח "פסטירבין" הוא מיותר ואבקש להפסיקו. הדבר גורם לכעסים מצד חברי הפורום השונים ואין לכך מקום על גבי הפורום.

ערב רב

New member
כמו שאמרתי קודם, שימוש ב-"כעסים

של חברי הפורום" כנימוק למחיקות הוא מדרון חלקלק שיגרום למקרתיזם - סתימת פיות פוליטית. לאמור, אם חברי הפורום שמאלנים אז 'פסטירבין' ירגיז אותם אבל 'פסטיגנדי' לא, ואז המחיקות הופכות להיות לסתימת פיות פוליטית בהתאם ל-"רגשי ההמונים". נכון שאנשים שבאופן קבוע כותבים הודעות חוקיות שעומדות בתקנון אבל תוכנן מרגיז את חברי הפורום מכונים ע"י מנהלי פורומים רבים "טרולים" או "פרובוקטורים", אבל אין לי אלא להצר על כך. אני חושב שבמיוחד בפורום פוליטי כמו זה ובאמירות פוליטיות, וכל אמירה הקשורה ברבין היא פוליטית, חשוב במיוחד לשמור על חופש ביטוי מוחלט, שהוא בראש ובראשונה פוליטי.

דללה

New member
תן לי לחלוק על דעתך...

אין שום בעיה שיביעו את דעותיהם כל עוד אין שימוש במונח פסטירבין. זה גורם לריבים מיותרים ולכעסים מצד חברי הפורום. אין בכך סתימת פיות.

ערב רב

New member
השאלה היא אם ביום הזיכרון של גנדי

שחל בימים אלה ממש אאז"נ, היה קם חבר פורום ומגנה את ה-'פסטיגנדי', אבל בניגוד לרבין זה לא היה מכעיס את חברי הפורום ורונית לא הייתה משתוללת, האם גם אז היית אוסרת על הביטוי הזה? ומה אפשר לומר על פורום שבו מותר לומר 'פסטיגנדי' אבל אסור לומר 'פסטירבין' מלבד מקרתיזם?

תמיר1991

New member
זכותו לחשוב כמו שהוא חושב.

חופש המחשבה הוא כלל יסוד ראשוני. תמיר.

דללה

New member
מה אתה רוצה ממני?

מישהו אמר שאסור לו לחשוב כמו שהוא חושב?

תמיר1991

New member
כן, את..../images/Emo2.gif

"אף אחד לא אמר שזכותך לחשוב כפי שאתה חושב..." תמיר.

דללה

New member
התבלבלתי...

התכוונתי להגיד "אף אחד לא אמר שזאת לא זכותך...."

ערב רב

New member
אפשר לקיים "פסטיבל ימין אלטרנטיבי"

לזכר רבין של "לשבור להם את הרגליים והידיים", "היורדים - נפולת של נמושות", רמטכ"ל שחרור יש"ע ב-67' וכו'..

אשרת

New member
שיהיה לכם בהצלחה.

אל תשכח להזין את כל אלו ששמחו כאשר שמעו על הרצחו של רבין על ידי חברם. אני בטוחה שכלכם תהנו שם.

Fleddermaus

New member
על מה הויכוח?

על איזה רבין רוצים לזכור? אני עדיין חושב שמה שחשוב הוא לא רק מי היה יצחק רבין, אלא עצם הרצח הפוליטי. זה מה שחשוב לזכור.

למעלה