הבהרה
מממ .... רציתי להבהיר משהו נוסף
(כמה אני שמחה שהגעתי לפה ....) אני יודעת שפעמים רבות אני נשמעת מאוד אופטימית ומציירת תמונה שהכל וורוד - אז, לא תמיד הכל וורוד
מהרגע שהגעתי לארץ ועד שהפרח שלי הגיע לפה, פשוט היה לי כ"כ הרבה זמן לחשוב, וכמובן שהחברה מאוד עזרה לי להבין זאת (נשמות טובות), ולהבין לקראת מה אני עומדת, ומה שיצא זה שהכנתי את עצמי למערכת יחסים כ"כ מסובכת ומלאת טלאות, ובסופו של דבר השד לא היה כ"כ נורא. לומדים להתרגל לדברים, צריכים להיות סבלניים, ברגע שלומדים את השפה, ההשתלבות היא יותר פשוטה. אצלי גם יש בעיה שהבעל שלי שונה מבחינה ויזאולית. פה, כל מלוכסני העיניים, הם למעשה עובדים זרים, וכך גם החברה מתייחסת אליהם. לי היה מאוד חשוב להוציא אותו מהמעגל הזה, לא משום שיש רע בעובד זר, אלא משום שבעלי הוא כאן בסטטוס של בן זוגי, חשוב לי מאוד לשמור על סטטוס זה. בהתחלה הוא לא יכול היה לעבוד בעבודות רציניות (לא שהיום מתאפשר לו, אבל פעם זה היה יותר בולט), אז הוא היה חוזר מהעבודה עם טלפונים של ערבים, רומנים ..... שלמעשה הם יכולים להיות אנשים נהדרים ואני גם בטוחה שהם אנשים טובים, אבל הוא מבחינתי היה צריך לשמור על סטטוס אחר. יצא לי הכל מבולבל
ואני מקווה שאתם לא חושבים שאני גזענית, כי אני לא יכולה להיות גזענית עם בעל נוצרי הרי ... זהו ... נשתמע, שלי
מממ .... רציתי להבהיר משהו נוסף