הבהרה-

מיה אחת

New member
הבהרה-

אני לא מנהלת דיון עם אנשים שמזלזלים בי. אני לא מנהלת דיון עם אנשים שקוראים את דברי בצורה מסולפת, ולאחר מכן באים ומטיחים בי את הבנתם הסובייקטיבית. מקובל עלי שדברי לא הובנו כשורה; במקרה כזה אני מנסה להסביר. מקובל עלי שהצד השני איננו מסכים איתי. גם אז, אם נראה לי שיש טעם להסביר את עמדותי, אני מסבירה. לא מקובל עלי שאדם שלא הבין אותי, יבוא ויטיח בי רפש. לדיונים פוליטיים יש בד"כ נטיה לעבור במהירות להשמצות- אני לא מנהלת דיון עם מי שמשמיץ ומכפיש אותי, בין אם הטיעונים שלו לכשעצמם אינטלגנטיים וראויים לתשובה (ובנסיבות אחרות, אמנם היו זוכים לתשובה), ובין אם לא. אשמח אם כולכם, ימנים ושמאלנים, תנהגו כמוני. זה עלול להפחית את כמות התגובות לשרשורים כמעט בחצי למשך זמן מסוים, אבל בטווח הרחוק, אני חושבת שזה ישתלם לכולנו. אגב: טיעונים כמו השמאל בעד פיגועים, השמאל צבוע ושקרן, השמאל שונא יהודים וכיו"ב, גם הם בגדר הטחת רפש, ואפסיק להגיב גם למי שטורח וממלא את הודעותיו, בנוסף לתוכן רלוונטי, גם בטיעונים/הנחות כאלה. ועוד שתי שאלות באותה הזדמנות: -איפה הצנזור המהולל, הלא הוא גם מנהל הפורום? עמרי או אלוון או מי שלא יהיה? -למה אין שרשור off-topic בשביל הודעות כמו זו?

smile2life

New member
אני עם מיה

נמאס מהתנגחויות ת"ס (שמאל-ימין-שמאל) אני קורא לכולנו לצאת יחד ביצירה מופלאה ויחודית. די להכפשות ודי לשינאה. בגדול כולנו ישראלים ולכולנו יש אינטרס משותף ליצור ישראל יפה.

sowhatt

New member
קשה לי לנהל דיון

עם יהודים שכ"כ מזלזלים בחיי החיילים והצבא שמחרף נפשו כדי להגן עלינו. קשה לנהל דיון עם יהודים שאומרים שצה"ל וחייליו פושעים נגד האנושות, פושעים, רוצחים. איפה נשמע כדבר הזה?! והערה נוספת, "הימין רוצה מלחמה", "רוצה להרוג", "רוצה דם" האם זה לא בגדר הטחת רפש?

מיה אחת

New member
כן, כמובן.

אל תגיב למי שמדבר בצורה כזו. ואם אתה לא מסוגל לנהל ויכוח בלי לשמור על שפה נקיה ותרבות-דיון, לא משנה כמה עמדותיו של הצד השני מרגיזות אותך, מוטב שלא תנהל דיון מלכתחילה.

koby83

New member
באמת?

אז אם הפלסטינים אנטישמים, יש להם תוכנית לכבוש את כל הארץ, תוכנית השלבים והם הורגים ללא אבחנה, ילד ומבוגר ללא נקיפות מצפון אז לא לדבר איתם?

עד הלום

New member
"המתחסדת"

אני חושב שזו כותרת ראויה יותר למי שמנסה לתרץ כישלון בויכוח על ידי כך שלא התייחסו אליה מספיק יפה. ובהעדר טיעונים , גם קוראים לצנזורה לתפארת פורום מרץ כמפלגה פסאודו ליברלית

Black dog

New member
ממש יפה , שתי ציפורים במכה

רק חבל שהמכה לא קשורה כלל למה שנכתב. הודעות כמו ההודעה האחרונה שנכתבה לא יתקבלו יותר בפורום זה. לא יתקבלו הודעות הנוגעות בפן האישי או ביקורת על ההנלה לפני (ואני מדגיש - לפני ) שאני, המנהל, קבלתי מסר בעניין . אחרי שהעניין התברר במסר או במקרה של חילוקי דעות אז ורק אז יעבור הנושא לדיון בפורום. אין זו צנזורה - רק סדר. כל הודעה המתייחסת לכותב או לאיש ציבור מכל סוג שהוא בצורת חוסר כבוד לא תתקבל בפורום זה, זוהיא לא מטרתו. הפורום מיועד לדיונים הנוגעים למרצ, הדגש על נושאים המעניינים את חברי מרצ ותומכיה בנוסף הפורום משמש במה פוליטית של מרצ וכל דיון הנוגע למרצ יתקבל. דיוני אקטואליה ומפלגות אחרות לא יתקבלו כן. שוב עיניין זה אינו עקב צנזורה אלא למען הסדר הטוב, כאשר לנושא מסויים יש פורומים המוגדרים בשבילו אין צורך לאי סדר בפורום אחר. לגבי ה"אני חושב שזו כותרת ראויה יותר למי שמנסה לתרץ כישלון בויכוח על ידי כך שלא התייחסו אליה מספיק יפה. ובהעדר טיעונים , גם קוראים לצנזורה לתפארת פורום מרץ כמפלגה פסאודו ליברלית" אפשר לכתוב בדיוק אותו דבר רק בלי המשפט השני על מה שאתה כתבת .

עד הלום

New member
הבנתי את כללי הפורום

ולמרות שאני חושב שהם מוזרים במקצת (הרי נושאים הקשורים במפלגות אחרות קשורים גם במרץ ואי אפשר לנתק את הדברים) ומסורבלים (האם באמת תרצה שתיבת הדואר שלך תוצף במסרים אישיים מכל חברי הפורום?) אני מתכוון לכבד אותם.

למעלה