הבהרה חשוב לי שתכנסו

הבהרה חשוב לי שתכנסו

אני לא רוצה שתחשבו שאני חושבת שאני יותר "שווה" מיוחדת" מהגווים (אם יש לכם מילה נרדפת למילה גווים בשבילי תרשימי לי אותה) ותבינו אני לא מחייבת אותכם לעשות שום דבר שאתם לא רוצים לעשות. מי אני שאגיד לכם מה לעשות?????????? ואני לא קיצונית אני פשוט יהודיה שגאה בזה ואני לא חושבת שאני צריכה להרגיש נחותה משאר העמים. מקווה שתבינו את כוונתי ושלא תחשבו שאני סנובת מתנשאת כי אני ממש לא ותחזירו לי תגובה

eb182

New member
מה שאני אוהבת ביהדות

שיש דגש על להיות שונה ולא כמו באיסלם ובנצרות שהם היו הורגים אנשים שלא רצו לעבור לדת שלהם

CosmikDebris

New member
זה רק בגלל שהיהודים אף פעם לא היו

בשלטון. סתכל מה קורה עכשיו בישראל. זה בכלל לא קשור לדת, זה קשור ללמצוא סיבות לרצוח. כל בן אדם שווה, לא משנה מאיזה דת הוא בא - זה לא דבר שקשה להבין. ויש ביהדות דגש להיות שונה?!?!?!?!

BoR|S

New member
איזה מזל אה?

> ויש ביהדות דגש להיות שונה?!?!?!?! כן, עצם המילה "גויים" לדוגמא... שימו לב, לא כופרים, אלא "גויים" (עמים נחותים??!)

CosmikDebris

New member
אמ תן לי את המונח של האיסלם

ושל הנצרות לאנשים שהם לא מהדת הזאת. ואל תגיד לי HERETICS... וזה בכלל לא קשור, מה הכוונה ב"יש בהידות דגש להיות שונה" זה דת כמו כל שאר הדתות, היו מיוחדת לנו רק בגלל שאנחנו יהודים. אבל אם הייתי נוצרי הייתי יכול להגיד בדיוק אותו דבר.

BoR|S

New member
אמממ...

ומה רע בהרטיקס בדיוק? ולמה לא להגיד את זה? מוזר שדתות אחרות וגדולות משלנו מקלות על הבנאדם להכנס לדת? (נצרות, איסלם) ובעוד שהיהדות רק מקשה? ולמה אם נולדת יהודי? אז לפי היהדות, יהדותך נגזרה עליך שכן אי אפשר להפסיק להיות יהודי דה פאקטו (אז יוצא שהכומר הראשי של פריז הוא יהודי)... מה לעשות שקבוצות של פאנטים בכל הדתות גורמות לדתות להיראות דוחות שונים וגזעניות, ומה לעשות שהמספר של כאלה ביהדות הוא הגדול ביותר באופן יחסי לשאר הדתות... (שוב כמובן שיש את הפונדמנטליסטים האיסלמיים ואת הנוצרים הישועיים למיניהם וכן כל מיני התאכזרויות למושג נצרות שהומצאו ברבות השנים) מה לעשות שהיהדות נהפכה למשהו כל כך גולמי וקשה, משהו שבא רק עם מצוות וכיפה ותלית? לאן נעלמה הפילוסופיה של ימי הרמב"ם?

CosmikDebris

New member
תגובתי.

1) הרטיקס זה... איך נגיד את זה. שייך לימי הביניים. אף נוצרי ממוצע לא יקרא למישהו שלא נוצרי הרטיק. 2) העובדה שהיהדוץ על אנשים להיכנס לתוכה, זה לפי דעתי הטעות הכי גדולה שלה, היא בעצם שמה לעצמה רגל. ואם זה ימשיך בקצב הזה לא ישארו הרבה יהודים. 3) בקשר לפונדמליזם הדתי - הוכחת את הנקודה שלי, כל הדתות יש להם את זה. בדיוק שלכל הדתות יש כל כך הרבה מאפיינים דומים. מכיוון שלכולם יש אותה מטרה ואותם השלכות (עם שינויים פה ושם) 4) אני מסכים איתך בקשר לנקודה הזו, אבל עם תסתכל על התנועה הרפורמית או ה RECONSTRUSTIONS, אתה תראה שזה מה שהם בעצם עושים. שמים דגש על היהדות כתרבות (שזה כולל פילוסופיה היסטוריה וכן הלאה) ולא על עשיית המצוות. 5) הציטוט שלך אם אני לא טועה זה מהמשחק של אנדר, ואם לא מאחד הסיקוולס שלו. הספר האהוב עלי בכל הזמנים :) 6) אתה נשמע מעניין צרף אותי לאיי סי - 94822253

CosmikDebris

New member
ועוד משהו

שים לב שהתנועות ביהדות שכן שמות דגש על הדברים הנכונים, דווקא נוטות להקל לאנשים להצטרף אל היהדות. אני לא מאמין במיסונריות, אבל אם מישהו חושב שהוא יהודי והוא מאמין שהוא יהודי, למה לא? במיוחד כאלה שאבא שלהם יהודי.

BoR|S

New member
תגובה...

1) ולמשחקי מחשב...
והאמת שעדיין משתמשים בזה... 2) מן הסתם... יותר כמו לירות לעצמה בראש... ותראה, תמיד יהיו כל מיני אנשים שירצו לעבור את כל מסכת העינויים הזאת על מנת להפוך ליהודי, וכן במהלך הדורות הוכח שליהודים יש כוח חיות מדהים (מצמרר איך שזה נשמע נכון?) 3) הבעיה היא שבאיסלם לדוגמא הפונדמנטליסם נובע מתסכול שהחל בשנות ה-70, וביהדות יש פונדמנטליסם כל הזמן (הייתה נסיגה קטנה עם הופעת התנועה החסידית) 4) לצערי הן לא ממש מוכרות באופן רשמי... ובשבילי, היהדות היא בדיוק פילוסופיה והסטוריה ולעיתים אף מוסר (עם כל מיני הסתייגויות משלי). 5) כן, בהחלט מהמשחק... ואני כבר אסביר לך באייסיקיו למה אין לו סיקוולים...
6) אוקייז...

BoR|S

New member
תגובה...

אם אני לא טועה, היו תקופות באיסלם שלא גבו דמי גולגולת מהיהדים אלא טבחו באלה שלא רצו להתאסלם, והפוגרומים שעשו ביהודים במזרח אירופה בגלל שהם יהודים וכן כי הם נמנעו מלהתנצר...

BoR|S

New member
עכשיו אנחנו פחות ברברים...

אנחנו רק קוראים להשמיד אותם והם קוראים להשמיד אותנו... למרות שלפי הסקרים האחרונים האנשים שצועקים את זה הם מהווים מיעוט...

eb182

New member
עכשיו אנשים קצת יותר ליברלים אז

הפסיקו עם זה למרות שיש עוד כמה מוסלמים משוגעים שהם דיקטטורים של כל מיני ארצות שמנסות להשמיד את התרבות המערבית

BoR|S

New member
וכמובן שאל לנו לשכוח...

כל מיני כמרים ברוסיה שקוראים לטיהור אתני, ואת כל הכ"חניקים לשעבר שקוראים לאותו הדבר בארץ...

eb182

New member
פאנטים כאלה יש בכל מקום

אבל לפחות הם לא לגמרי השתלטו על המדינה

Emc2

New member
אולי.. ואולי לא

"חברי סיעת ש"ס מבזים את כנסת ישראל" (טומי לפיד) "בבון ברברי שירד מהעץ" (חבר הכנסת דוד טל מסיעת ש"ס לטומי לפיד) "שקרן, נואף ילדים" (חבר הכנסת יוסף יצחק פריצקי בתגובה לחבר הכנסת דוד טל) "חברי סיעת שינוי הם חיות מהשוק, חזרו על האספסוף ממנו באתם" (יצחק כהן בתגובה ליוסף פריצקי) "לדוגמה חבר הכנסת ניסים דהן, אשר מנצל את מעמדו הפוליטי לומנצל אותו על מנת להעביר תקציבים מופרזים לתנועה התורנית של ש"ס. התבייש לך ניסים דהן" (יוסף פריצקי בטיעון משכנע) --- הרב ניסים דהן עוזב את מליאת הכנסת --- "אני מבקש להרחיק את הברבר הזה מהכנסת לאלתר" (חבר הכנסת שלמה בניזרי מתקיף את יוסף פריצקי) "יוסף פריצקי אני מבקשת ממך לצאת מהאולם הכנסת" (סגנית יו"ר הכנסת סופיה לנדבר מתנועת העבודה-מימד מנסה אבל לא יוצא לה) "למה שאני יצא שיש פה שקרנים נואפי ילדים?" (פריצקי מתעקש) --- דפיקה עם הפטיש --- "חבר הכנסת יוסף פריצקי אני מזהירה אותך בפעם האחרונה אתה מתבקש לבוא לסדר (סופיה לנדבר עדיין רגועה) "לא מקובל עלי, אני משלם מיסים כדי שהם ישבו על התחת וילמדו תורה?" (פריצקי משחרר את השד הדתי מהבקבוק) "חבר הכנסת פריצקי אתה מתבקש לעזוב את האולם" ---שלמה סויסה מתחיל למשוך את פריצקי החוצה, אליעזר זנדברג דוחף את סויסה החוצה, סויסה דוחף חזרה, סדרני הכנסת נכנסים וכולם יוצאים החוצה--- טיהור אתני? מה? איפה? ישראל מודל 2002 היא מדינה דמוקרטית!

eb182

New member
אוי איך התגעגעתי

לשטויות הפוליטיות האלה של ישראל

למעלה