הבד"ץ נגד אודם

הבד"ץ נגד אודם

יום אחד הסתובבתי בחוצות ירושלים והנה צדה עיני מודעה מטעם הבד"ץ של העידה החרדית ובא כתוב שזה איסור מן התורה לצבוע את הריסים והשפתיים ושאלתי האם אתם לא חושבים שזה גובל בחוצפה?

אלישיר

New member
בית המקדש הראשון.

בעזי"ת מסופר על בנות ישראל נטויות הגרון, שחשבו שיופין יציל אותן מיד הכשדים. וכמובן שנגד א-לקים ית"ש לא יעזרו התחכמויות, ובאמת לא עזר להם, אלא להיפך. זו חוצפה לקחת מהעם ששרד את כל תלאות וזוועות תבל -את מה שהציל אותו, את הקשר עם מי שהעביר אותנו על במותיהם של כל אלה שקמו לכלותינו. אין יהודי שלא יודע את האמת. הכונו ענווים, כי זמן גאולתכם בא. "...בעקבות משיח..." בכו רחמנים והתחננו,כדי שיחזור לציון ברחמים. ברחמים דייקא.

א77

New member
ממש גובל בחוצפה. כך גם דעתי

הבד"ץ שכולל רבנים גאונים החל מהרב הגאון הצדיק בראנסדורפר וכלה בשאר הדיינים ממש 'חוצפנים'. ועוד כלפי נוקיה אוריגינל. גם אני חושב כך. אבל חששתי בעצמי לומר שהם חוצפנים, לפני שעברתי על כל השולחן ערוך. אולי הם למדו זאת מהשולחן ערוך. אבל אני לא סיימתי את ארבעת חלקי השולחן ערוך. אגב רבנית נוקיה, סתם מעניין, כל הכבוד. אני מבין שכל השולחן ערוך מסודר בראשך כמונח בקופסא. כל הכבוד! ואגב אם את בת, אז הביטי בחידושי המאיר על מסכת סוטה דף כא, על הגמרא אמר רבי אליעזר כל המלמד בתו תורה כאלו מלמדה תפלות. הזכרת לי את הפעמון שהמאירי מזכיר שם...

א77

New member
בחידושי המאיר צ"ל בחידושי המאירי

המאירי היה לפני מעט יותר מ800 שנה, והיה מתקופת ה'ראשונים'. היינו בסוף הראשונים.

א77

New member
אוקיי, אז כל הכבוד לת"ח נוקיה

חשבתי שנוקיה היא בת. כיון שכ"כ הפריעתו/ה היציאה נגד האודם. כעת באמת הסתבכתי. אם נוקיה בן, ומפריע לו כ"כ הכתיבה נגד האודם?! כבר מזמן ידעתי שלא הכל אני יודע...

רפוש rafi

New member
אולי הוא חשב כבר על פורים...

ומנהג ישראל בחג הפורים לצבוע שפתותיהם בצבע המתקרא אוידם(פיטדה ברקת) אז הוא לא הבין מה הבעייה בזה.

א77

New member
אוידעם בוידעם

אוידם פטדה וברקת. הזכיר לי את הלשם שבו ואחלמה. היו היה חסיד שבא בשאלה לרבו. היות ומוצע לבתו נכבדות בחור טוב, מתעלה על במתי התורה והיראה. אבל... לבחור יש אח שיצאו עליו רננות שהוא ככה וככה. אמר לו הרבי. הרי בתורה נאמר מפורשות שאין זו כלל בעיה. שהרי לשם שבו = בבחור המדובר עצמו. ואח למה = ומה לך כי תבדוק באח הבחור ?!

למעלה