הבדל בין שלטים!!!

bar5791

New member
הבדל בין שלטים!!!

אני הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין פוטאבה לסנוואה אני מטיס 3D כעת ועוד מעט אני אקנה שלט 6 ערוצים חדש אני מטיס כרגע עם פוטאבה קניתי אותו עוד שהתחלתי לפני כ-3 שנים אבל רק בגלל שאנשים אמרו שפוטאבה היא חברה טובה יותר האם משהו יכול להסביר לי יותר לעומק בבקשה תודה מראש

Guy Z

New member
השוני מתבטא בשלטים המסובכים יותר

ברמת ה 4 ערוצים לא תמצא הבדל. ההבדל בא לידי ביטוי בשלטי 6+ ערוצים א. ביכולת המערכות להתגמש ולבצע בדיוק מה שאתה רוצה, ב. בנוחות האינטרפייס. לדעתי! 6 ערוצים- אומנם סנוואה הפסיקו ליצר אותם אבל המערכות הרבה יותר נוחות מהפוטאבות ברמת האינטרפייס ובפן ההתגמשות אין פערים. 7-8 ערוצים- כאן נפער פער קטן, סנוואה השתמשו במערכת הבסיסית של ה 6 ערוצים הישנה שלהם מה שהשאיר את האינטרפייס יפה ופשוט אבל יכולת הגמישות נשארה נמוכה מאוד! פוטבאה לאומת זאת שכללו מעט את התוכנה שלהם התוכנה ויפו אותה קצת. מה שמשאיר אותך עם גמישות גבוהה מזאת של סנוואה אבל אינרפייס לא הכי נוח. 9 ערוצים- זה סיפור אחר לגמרי! פוטבאה השיקו לפני מספר שנים את ה 9C היתרון שלה הוא יכולת גמישות מופלאה בשילוב עם אינטרפייס יוצא מן הכלל. סנוואה לאומת זאת נשארו עם הסטאליוס הישן מאוד שלהם! אומנם הגמישות שלו לא רעה אבל האינטרפייס יכול להשגע פילים! נושא נוסף הוא שבירת סטיקים, במערכות שלי לא יצא לי לשבור סטיקים (לא של פוטבאה או של סנוואה) אבל שמעתי ודיברתי עם לא מעט אנשים שמתלוננים על בעיה רצינית בסטיקים של סנוואה.

bar5791

New member
עוד שאלה קטנה!!

לבסוף מה היית ממליץ לי לקנות אני כרגע מטיס עם פוטאבה והאמת תקלה אחת לא הייתה לי איתה וההבדל מחירים בין שלט סנוואה 6 ערוצים סופר לבין פוטאבה 6 ערוצים החדש הוא לא גדול תודה רבה על התשובה המפורטת מאוד שנתת לי

miniguy

New member
בהחלטה שלך אתה צריך לזכור

שאם אתה עובר מפוטאבה לסנוואה אתה צריך להחליף מקלטים כי השיטת שידור שונה ואם אתה כבר מחליט לעבור לסנוואה ולהחליף גם מקלטים אז אתה יכול לשקול גם מערכות של JR

IgalR

New member
המשדרים של סאנוואה יודעים לשדר בשתי

השיטות כך שאין בעיה בעיה של תאימות מקלטים .ודווקא מהבחינה הזו סאנוואה עדיף

miniguy

New member
ממשק משתמש

התפריטים והמידע שמוצג למשתמש , תפעול הפונקציות על הקרקע ותוך כדי טיסה

sagife

New member
לדעתי,

פוטאבה 7 ערוצים ומעלה בלבד. למה פוטאבה- בעיקר בגלל נושא הסדקים. אם תריץ חיפוש בפורום על המילה סדק, תופתע מכמות התוצאות והסיפורים העצובים. למה 7 ומעלה? כפי שציין גיא למעלה ממשק המשתמש של פוטאבה שוכלל ושופר והפך לנוח מאוד ואינטואטיבי.השיפור מופיע כבר מרמת ה7 CAP, ולא רק מה9C. (גיא, נעלבתי!
) אם יש לך כבר צורך אמיתי בשלט ממוחשב (וזו שאלה שצריך לשאול לפני שאכן קונים אחד כזה) כדאי לקנות כזה שיספק אותך לאורך שנים.ה7 CAP ומעלה יעשו עבודה נפלאה- גמישים,נוחים וגדושי אפשרויות. אם אין לך צורך אמיתי (!) ודחוף בשלט ממוחשב, הייתי ממיץ להמתין מעט, לחסוך עוד קצת, ולקנות משהו שישרת את המולדת לטווח ארוך. בהצלחה!

Guy Z

New member
ואני מצטט ../images/Emo6.gif

"פוטבאה לאומת זאת שכללו מעט את התוכנה שלהם התוכנה ויפו אותה קצת. מה שמשאיר אותך עם גמישות גבוהה מזאת של סנוואה"

bar5791

New member
לפי מה שקראתי...

בחיפוש של סדקים אני רואה שלסנוואה יש בעיות עם הסטיקים שלט ממוחשב אני חושב שיש לי צורך כי בשביל 3D צריך כל מני פונקציות שאין ברגיל עכשיו אני לא הבנתי ה-6 ערוצים של סנוואה עדיף על הזה של פוטאבה רק בגלל האינטרפייס ? ושבעה ערוצים נראה לי יקר יש הבדל של כמה מאות בינו לבין ה-6 וגם אני לא מבין למה אני צריך מערכת של-7 ערוצים מה יש בה שאין ה-6 ערוציםחוץ מהאינטרפייס תודה רבה על התשובות המהירות שאתם נותנים לי

sagife

New member
אינטרפייס=ממשק בעיברית../images/Emo6.gif

ועכשיו כשחסכנו כמה אותיות- אם אתה מדבר על שישה ערוצים ושישה ערוצים בלבד, הייתי הולך על פוטאבה גם אם ממשק המשתמש קצת פחות נוח מהשיקול של סטיקים סדוקים. לגבי ה7,בלינק הראשון ממליץ לך לעבור על התכונות בעמוד 7 של המדריך. כמו כן עבור על תוכן העניינים,רק כדי להבין מה השלט מציע. לגבי ה6, בלינק השני עשה אותו דבר. אלה ההבדלים. כמו בתגובתי הראשונה, אני שואל שוב- מדוע אתה צריך מערכת ממוחשבת? מיקסים? אקספו? דיואל רייט? מספר זכרונות גדול? מכשיר שילווה אותך לאורך שנים? אם נדע את התשובה לכך, נוכל לעזור יותר.

frodo

New member
בשביל 3D לא צריך שום פונקציות

צריך טיסן מתאים, וארבעה ערוצים מספיקים, ואת הידע והנסיון המתאים בהטסה. אין טעם להוציא אלפי שקלים על מערכת רדיו יקרה ומיותרת אם המטרה שלך היא להטיס טיסן 3D פשוט, עדיף להשקיע בטיסן טוב. מסוקים זה סיפור אחר אגב, שם כן צריך שלט מתוחכם יותר. הקטן

גיא ח

New member
מצד אחד אתה צודק

עם טיסן 3D פשוט אפשר להסתדר עם שלט 4 ערוצים אבל מצב שני... בטיסני 3D מאוד מומלץ להשתמש שתי פונקציות מאוד חשובות דואל רייט אקספו בטיסני 3D גדולים יותר שעובדים עם 2 סרוואים בהגה גובה, תמיד משדר דיגיטלי ייתן תוצאות יותר טובות בכיוונים ובתנועה

bar5791

New member
תודה רבה לכולם על התשובות

אני צריך 6 ערוצים גם למ"ס טיסנים וגם שתלווה אותי לעוד שנים

avistar6

New member
אם כבר יש לך מערכת

של פוטאבה אז תקנה מערכת רדיו מאותה חברה שתוכל לשלב בניהן

Tamir3d

New member
בקשר לסטיקים..

שמעו חברים... מסכים איתכם לחלוטין שאכן הסטיקים (בית הסטיק) נשברים... אבל... אתם הפכתם את זה לדבר נוראי ואיום שאין מה לעשות נגדו.. אז ככה : קודם כל ה"שבר" הוא סה"כ סדק... זה לא שאתה מטיס מטיס מטיס ופתאום באמצע הופ הסטיק ביד שלך ! נוצרים סדקים.. אם ממשיכים להטיס עם הסדקים.. אכן אפשרי ביותר למצוא את עצמך עם סטיק ביד חחח פשוט מאוד.. מטפטפים טיפ טיפונת דבק מהיר על הסדק ( דואגים שלא להדביק את כל הסטיק כן...) וזהו ... אומנם אני משתמש כיום בפוטבא ( ומרוצה מעל ומעבר ) ... אך יש לי בבית 4 שלטים של סנוואה מתוכם בשניים נוצרו סדקים.. טיפטוף קליל של דבק מהיר.. ולא מרגישים אפילו שהיה ונברא סדק... בקיצור.. עיניין הסדקים... זה לא סוף העולם.. טיפה דבק, ומסודר... דעתי לגבי השלט ... אני בתחילת דרכי הטסתי עם 4 ער' את הטיסני 3D שלי , בהמשך קניתי את ה 6 ער' של סנוואה... (לא מכיר את ה7 של פוטאבה, שמעתי אבל דברים טובים)... ה 6 ער' שירת אותי ומשרת אותי עד היום נאמנות ! לפי דעתי , תקנה את ה 6 ער'.. הוא יספיק לך ל"זמן הקרוב"... יש בו מס' פונק' שיעזרו ויקלו עליך ... תוכל לשמור בו מס' מודלים... ובעתיד אם תחליט תקנה כבר שלט מתקדם יותר.. עכשיו , בתור אחר שהיה לו גם את ה 4 ער' וגם את ה 6 ער'... אני מסתכל אחורה וחושב שכלכלית היה עדיף כבר להשקיע בשלט שישרת אותי איך שאומרים "לכל החיים"... ז"א שאם יש לך את התקציב... ואם אתה יודע שאתה מתכוון להישאר בתחביב (שלא סתם לקנות שלט..) אולי עדיף לך ללכת כבר על איזה 9 ער' של פוטאבה או JR ולחסוך קניית שלט נוסף בעתיד.. יש לי מס' חברים שכך עשו.. והיום (אחרי שנה שנתיים של התקדמות אם זה בציוד ואם זה ברמה ובדרישות ) שמחים על כך שקנו ישר שלט מתקדם ולא היו צריכים להשקיע בעוד שלט "ביניים" זו דעתי והמלצתי בלבד... לשיקולך.. טמיר.

Tamir3d

New member
עוד משהו ..

אל תשכח שיש לך היום גם את ה DX 7 מבית ספקטרום.... (ממליץ לך אפילו לשקול את האפשרות הזו ! ) טמיר.

למעלה