הבדל בין שיטות

• פותח הנושא RMN
  • פורסם בתאריך

RMN

New member
הבדל בין שיטות

שלום לכולם. מה ההבדל בין "קרב מגע" ל"קרב מגן" ואיזו מהשיטות יעילה יותר להגנה עצמית? תודה מראש למשיבים.

איימי ליכטנפלד ז"ל, ייסד שיטה ...

המשלבת טכניקות מגוונות לצורך אחד בלבד: הגנה עצמית! הוא קרא לבית הספר שלו "קרב מגע ישראל". אלי אביגזר: ראשון תלמידיו, עזב בנקודת זמן מסויימת את ביה"ס, והקים ביה"ס משלו בשם "קרב מגן ישראל". מאז פטירתו של איימי (ז"ל), עומד בראש :"קרב מגע", תלמיד ותיק של ביה"ס, בשם אייל ינילוב (ששמחנו לארח, באחד מהשעורים שבראם העביר בארץ). אלי אביגזר (שיהיה בריא) עומד ומלמד בראש ביה"ס "קרב מגן". שני בתי הספר, מתמחים במתן פתרונות לבעיות פלילים ופח"ע בכל הקשור להגנה עצמית. שניהם טובים מאוד. שניהם מומלצים מאוד.

מריושי

New member
אלי

מעביר בין השאר קורס מאמנים בווינגייט ולצערי הוא לא כלכך בריא... (בהקשר להודעתו של יובל)

mkz

New member
אחד הגדולים

אלי אביקזר הוא אחד הגדולים שיש בארץ ובכלל בתחום אומנויות הלחימה. לא מזמן היה לי העונג להיות חניכו בקורס מדריכים בוינגייט. ההתרשמות שלי ממנו היתה גבוהה מאוד.הידע שלו באומנויות הלחימה הוא אדיר ואם מסתכלים על הרזומה שלו, ניתן להבין למה. הוא החגורה השחורה הראשונה של "איימי ליכטנפלד", מייסד הקרב מגע בארץ. הוא חגורה שחורה ב- "אייקידו" וגם בעל ידע באומנויות לחימה שונות. כיום הוא עומד בראש "ק.מ.י" (קרב מגן ישראלי), עמותה שחברים בה מאות ואף אלפי חניכים.(דרגתו דאן 10 ב"ק.מ.י").

GorenY

New member
קרב מגע -קרב מגן../images/Emo22.gif

רק לשם אינפורמציה ולהעמיד דברים על דיוקם, פועלות כיום כ-שבעה אירגונים שונים העוסקים בקרב מגע. כל ראשי הארגונים הם תלמידיו הבכירים ביותר של אימי ליכטנפלד ז"ל. אכן אלי אביכזר הנו תלמיד גדול ורציני ביותר של אימי שהלך לדרך עצמית והקים את הארגון "קמי". אייל ינילוב הלך לדרך עצמאית והקים קרב מגע בינלאומי, חיים זוט בכיר חניכי אימי עומד בראש אירגון "קפא"פ (השם ההיסטורי המקורי של הקרב מגע)" ויש עוד מספר עוסקים בתחום, אבל ואת זה חשוב לזכור, היורשים החוקיים של אימי הנם - "אגוד הקרב מגע" אגוד בראשו עמד אימי, איגוד זה ממשיך להתקיים ולפעול. דעתי הפרטית, כי מורשת אימי ז"ל לא באדם זה או אחר שטוען למלכות אלה בעוסקים הרבים בתחומי הקרב מגע. אגב, אני לא מצליח לראות הבדלים מהותיים בין כל זרמי הקרב מגע והקמי.

GorenY

New member
חיים זוט

אין לי טלפון או כתובת. הוא גר בפרדס חנה ומראשוני ובכירי הקרב מגע.

dardik

New member
"קפאפ"

ישנו גם ה"קפאפ, של גליסקו בבאר-שבע,מאד פשוט פרקטי ומעניין.

dardik

New member
גליסקו למד....

למיטב ידיעתי ומשיחות עם שיהאן, נודע לי שבתחילת שנות ה-60 הוא למד מאביו שהיה איש הגנה ואחד מאנשיו של יצחק שדה.

eli228

New member
אם כך

הוא באמת עד כדי כך גדול? אם כך אני מצפה להכירות איתו.

dardik

New member
גליסקו מלמד.....

במרכז לאומניות לחימה בבאר-שבע. הוא אינו גדול הוא פשוט מורה נפלא

למעלה