הבדלים בבדיקת emg

limor32

New member
הבדלים בבדיקת emg

לפני כחודשיים וחצי עברתי בדיקת emg. יש לי פגיעה בעצב הרדיאליס. לאחרונה נודע לי כי קיימות 2 בדיקות emg: בדיקה אחת עם מחט ובדיקה שנייה ללא מחט. ברצוני לברר מה ההבדל בין שתי הבדיקות והאם בבדיקה עם מחט ניתן לגלות דברים רבים יותר מאשר בבדיקה ללא מחט? מה פירוש המושג בדיקת emg מורחבת והאם היא יכולה לגלות את חומרת הפגיעה? האם באמצעות בדיקת emg מורחבת ניתן לגלות האם העצב הרדיאלי נקרע ואז יש צורך בהשתלה או שמא משהו "לוחץ" על העצב ואז ניתוח לשם שחרור העצב יפתור את הבעיה?

EMG

שלום לימור. בדיקת EMG ו NCV מבוצעות באמצעות החדרת מחטים קטנות בין שתי נקודות לאורך עצב ומדידות של תגובות העצבים והשרירים באזור. אני לא בקיא בטכניקת הבדיקה עצמה ולכן לא יכול לומר לך מה ההבדלים בין שתי האופציות שתיארת. אני מכיר בדיקה עם מחטים. כמו כן לא ברור לי המינוח בדיקה מורחבת. הרופא מבקש להדגים אזור מסויים או קבוצת עצבים ספציפית ולפי זה מבוצעת הבדיקה. לגבי ממצאי הבדיקה - הם נותנים אינדיקציה טובה לגבי מצב העצב. עצב קרוע לא מוליך. עצב פגוע יכול להוליך במידה מופחתת, במידה רבה או לא להוליך. לכן הבדיקה בפני עצמה אינה מספקת ויש להשתמש בה ככלי עזר. בברכה,

למעלה