הבדלה

הבדלה

האים אישה יכולה לצאת בשמיעת ההבדלה בבית כנסת? האים בכל הבתי כנסת עושים הבדלה? האים קודם מתפללים או קודם מבדילים?

א77

New member
יכולים לצאת בהבדלה היכן ששומעים

לא חשוב איפה. והעיקר שיהיה גבר מחוייב במצוות. במקרה ואין גבר שיוציא, הרי בזה יש לדון כבר... לשאלתך השניה. אני איני מכיר שעושים הבדלה בבית כנסת כלל. ולפי זה, הרי לך שלא בכל בתי"כנ מבדילים. נהוג להבדיל לאחר ערבית. אבל אין כל בעיה אם הבדלת לפני ערבית. גם בערבית יש הבדלה בתפילת אתה חונן. אמנם לא על הכוס, אבל משהבדלת בכל מקרה הנך מותרת בעשיית מלאכה. גם אם אמרת רק 'ברוך המבדיל בין קודש לחול'. שבוע טוב.

אני שואלת את זה משום ש...

במוצאי שבת הבא עלינו לטובה צריך לשמוע את המגילה ולא יהיה זמן להבדיל בבית....כי קיראת המגילה היא תיד בצאת השבת.. מה עושים? אפשר להבדיל אחרי המגילה? תודה

א77

New member
אהההה, אני מבין.

אני מאמין שיהיו מי שיבדילו בבית הכנסת במוצאי שבת הבאה עלינו לטובה. אכן אם לזאת כוונתך. כנראה שבכל בתי הכנסת יבדילו במוצאי השבת הקרובה. פורים שמח.

בבקשה..

שו"ע אורח חיים סימן תרצג (א) אחר קריאת המגילה בערבית אומר ואתה קדוש ואם חל במוצאי שבת אומר ויהי נועם קודם ואתה קדוש: הגה ואומר ויתן לך וקורין המגילה ואח"כ מבדילין (מנהגים): משנה ברורה סימן תרצג (ג) ואח"כ מבדילין - דכל מה שיש לאחר את ההבדלה ביציאת היום (ה) מאחרינן לה: ולפי זה ההבדלה תעשה כששבים הביתה לאחר קריאת המגילה.

בבקשה..

ערבית (ובאתה חונן - יבדיל ב"אתה חוננתנו"), קריאת המגילה, הבדלה. ולעליזה, כן, מותר לקרוא את המגילה בבית מתוך מגילה כשרה הכתובה על קלף, אולם רצוי לשמוע בבית הכנסת כי ברוב עם הדרת מלך.

שאלה

1]אם אין כלף ואי אפשר להגיע לבית הכנסת אפשר מסידור רגיל, 2] להמ לא אומרים הלל בפורים, 3]האם מותר לעשות עבודות בבית בפורים,

שאלה

1]אם אין כלף ואי אפשר להגיע לבית הכנסת אפשר מסידור רגיל, 2] להמ לא אומרים הלל בפורים, 3]האם מותר לעשות עבודות בבית בפורים,

שאלה

1]אם אין קלף ואי אפשר להגיע לבית הכנסת אפשר מסידור רגיל, 2] להמ לא אומרים הלל בפורים, 3]האם מותר לעשות עבודות בבית בפורים,

למעלה