הבגרות...

הבגרות...

רציתי להביע את דעתי על הבגרות במתמטיקה, שרובנו (כן גם אני...) נכשלנו או "נפלנו" בה. לדעתי הבעיה לא הייתה בבחינה עצמה, היא מילאה את כל הקריטריונים שמשרד החינוך דרש ולא הייתה כל כך קשה. הבעיה היא בדרך לבגרות. הצורה שבה המורים מלמדים אותנו, משרד החינוך והציפיות שלו מאתנו. צורת הלמידה היא- "טכניקה, תפתרו כמו תוכי ותגיעו לתוצאה" לא מתעמקים באמת בחומר. עד כמה שזה קשה להתעמק במשהו כמו מתמטיקה, זה אפשרי. רמת האיי קיו של בני הנוער בארץ לא יותר נמוכה מבעבר, לא נהיינו יותר טפשים. אם כן, מדוע לנו יש מיקוד, מיקודיות, הקלות, אפשרויות בחירה, שאלונים שונים ולהורינו היה פשוט מבחן אחד מסכם, בלי שטויות. והיו שהצליחו, והיו שלא. ככה זה בחיים, לימדו אותם להתמודד. לנו פשוט פותחים את הדלת, גם כשלא כל כך מגיע לנו לעבור בה. ואני לא ילדת 5 יחידות יושבת על 100. ממש לא. מתמטיקה זה התחום החלש והשנוא עליי אפילו. אני פשוט חושבת שאם לא היו מגישים לנו את ההקלות האלו על מגש של כסף, היינו יותר מוכנים לבגרות הזו שהתמודדנו איתה ביום חמישי. למה נפלנו בה? פשוט, כי היא דרשה מאתנו להראות שאנחנו באמת מבינים את החומר ולא רק פותרים ופותרים. זה נשמע טיפה טיפשי , אבל ביקשו מאתנו להגדיל ראש. ולזה לא היינו מוכנים! מה אתם חושבים? נ.ב. מצטערת על המגילה.

kaktusa

New member
העניין הוא הרבה יותר עמוק ורציני

ממה שאת חושבת. זה עניין של אינטרס של המדינה. הם לא רוצים להשקיע בנו כדי שנהיה יותר חכמים, יותר טובים. הם משקיעים בנו כדי שנוציא ציונים טובים. כדי שנהיה אנשי היי טק ונקדם את המדינה. (שיט, תאוריית הקונספירציה השתלטה עליי...
)

אבל,,,

אם המדינה רוצה שנקדם אותה ונעמוד מבחינה בינלאומית במקום טוב, עלינו להגיע לרמה של כלם, ולא מבחינת הציון בתעודת הבגרות, אלא מבחינת הידע שיש לנו בראש...

meitush123

New member
נכון

זה יותר בולט במקצועות ההומניים.מורה של מישהו שאני מכירה, כתבה לו במתכונת בספרות את ההערה: "זה לא מה שאמרתי לכם" הגישה היא רק לשנן ולא להבין.

ido06

New member
תגובה

את באמת לומדת בשביל לדעת? או בשביל הציון שלך? כי מערכת החינוך ובעיקר המורים "המדהימים" שלנו מודדים את היכולות שלנו לפי המבחן וחוזרים באיומים של "אם לא תקבל 90 במתמטיקה-"לא תתקבל לאף אוניברסיטה ושטיוית כאלה-זה הקו המנחה של ביה"ס שרוצה ציונים כמה שיותר גבוהים במינימום השקעה וצר לי לאכזב אותך-ההשקעה היחידה היא של ההורים -כספית אם יש לך כסף גם יש לך 100 במתמטיקה 5יחידות!

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה בכל מילה שכתבת.
כבר משנה שעברה [אני בי"ב] כשהתחלנו ללמוד לקראת הבגרות וראינו תרגילים מבגרויות קשות, ידענו שאם נופל עלינו תרגיל כזה שמצריך מחשבה אמיתית..אנחנו ניפול, בטוח..כי אנחנו לא מגיעים להבנה האמיתית ולמשמעות העמוקה של התרגילים במתמטיקה.

arvandor

New member
אני חושש

שהעניין כל כך מורכב, עד שהקביעה שלך נכונה ולא נכונה בעת ובעונה אחת. גם אם היו במערכת רק שיקולים מקצועיים, אני חושש ששיטות שונות ודיעות שונות יקבעו לפעמים דברים הפוכים. המערכת שלנו, כידוע, נגועה בשיקולים שונים ומשונים, שכל קשר ביניהם ובין הצלחת התלמידים -שולי ומקרי בהחלט. ספציפית למתמטיקה, סיימתי בחורף שאלון 7, וללא ספק לא הייתי מצליח ב-3 השאלונים לולא הגישה הפרקטית והמעשית- טכניקה ורק טכניקה- של המורה שלי. החומר היבש וזהו, הטכניקה ותו לא, ואז המון המון תרגול. והיא מצליחה כל שנה. מה שכן, לפניה היה מורה מאוד נחשב בארץ בכלל, שהתעמק בתיאוריה, וגם הוא היה מצליח לא רע... אולי השילוב בין שתי השיטות אצל מורים גורם לכשלון... בקשר למיקוד ולכל ההקלות- אלה באמת בדיחות טובות, שמאוד מזלזלות בנו, ולא משיגות את המטרה. אם ילמדו אותנו כמו שצריך, נוכל לעמוד בכמות החומר שעמדו בה דורות קודמים.

אביב ש

New member
כל כך נכון מה שכולכם כותבים../images/Emo45.gif

כולם יודעים את זה ושותקים. במתמטיקה זה אולי עוד נסבל, כי המקצוע הרבה יותר מופשט וקשה להבנה. כולם פשוט משננים ועוברים על כל המקרים האפשריים (גם זה, כמו בבגרות האחרונה, לא ממש עוזר, כי משרד החינוך בכל זאת מתקיל...). במקצועות כמו תנ"ך, ספרות הסטוריה, שיטת השינון והתוכי שולטת בכל, וזה בעידוד משרד החינוך ובניצוחו. אך אחד לא באמת מבין את החומר. שבוע אחרי הבגרות הכל נמחק. מה שנשאר הוא ציון יבש, בין אם טוב ובין אם לאו, בלי שום התמודדות עם עומק, פיתוח מחשבה ודעת. גם ודעת דברת לא נותנת את הדעת על הדברים הללו. היא אולי מראה איך ניתן להוציא ציונים טובים, אך בבסיסה השיטה היא אותה שיטה.

meitush123

New member
נכון

משניאים על ילדים את המקצועות ההומניים (וגם את כל השאר.)

חמדונה

New member
זו אכן בעיה קשה.

היא נובעת מכמה גורמים:
חוסר המוטיבציה של המורים להשקיע בהוראה. למה שתהיה להם מוטיבציה, כשהם מקבלים שכר מגוחך ובכל יום מאיימים לפטרם?
לפני כמה שנים, הייתי בטוחה שיש במשרד החינוך 'וועדה לבלבול התלמיד' והיא שאחראית לתכנית הלימודים הכ"כ לא יעילה שקיימת. התכנית לא מפתחת חשיבה אצל התלמיד (באף מקצוע) ולא מסקרנת אותו לדעת עוד.
אני כן חושבת שנהיינו יותר מטומטמים. אנחנו דור מפונק עם מוח צלוי, אין מה לעשות, וכשאני מוציאה 100 במתמ' הקבצה א', אני לא יכולה להגיד שאני גאה בזה. זה לא מוכיח כלום. לתמידים לא אכפת, וזה חלק מבעית ה'ערכים' שעליה אני אדבר א-ר-ו-כ-ו-ת בשרשור אחר. לפני כמה חודשים שאלתי משהו את המורה שלי למתמ', והיא אמרה: "זה לא מתפקידי להסביר." בהזדמנות אחרת היא אמרה: "אם מישהו לא מבין משהו, שיפנה למורים פרטיים." דירבאלק, מורים פרטיים אני יכולה לפגוש גם בלי ביה"ס. השאלה מה עושים עם זה!

Reution

New member
מי מיכם שעשה בגרות בכימיה...

ומעוניין לשתף בחוויות וכו' מוזמן
אני עשיתי היום 3 יח"ל, לי הלך קל, בדקתי תשובות ואני מצפה ל-95, בעוד שהמגן שלי הוא 75. אז הנה אני מראה למערכת שאני יכולה ליותר ושלא יזלזלו לי באינטיליגנציה!!!! חחחחח

למעלה