הבאת כלב לשבדיה

adri1980

New member
הבאת כלב לשבדיה

שלום לכולם, אני וחברתי לחיים שהיא אזרחית שבדיה עוברים בעוד מספר חודשים לגור בשבדיה, ואנחנו מאוד מאוד מעוניינים להביא יחד איתנו את כלבנו האהוב מרקוס, אליו אנחנו מאוד קשורים. וטרינר ישראלי אליו פנינו לפני מספר חודשים אמר לנו שהפרוצדורה היא השמת צ'יפ אלקטרוני, חיסון נגד כלבת ומכתב ממשרד החקלאות שמאשר כי בבדיקת הדם של הכלב לא נמצאו שרידי כלבת, וכך אכן עשינו. (זאת הפרוצדורה לגבי הכנסת כלב לאיחוד האירופי). היום התברר לאכזבתנו המרה כי למשרד החקלאות השבדי יש קריטריונים נוספים, ומכיוון שישראל נחשבת מבחינתם למדינה בסיכון גבוה, הכלב יצטרך לשהות בבידוד בשבדיה במשך 4 חודשים (!!) בעלות של 30,000 קרונות. מה עושים?! אין לנו את האמצעים או את הרצון לבודד את הכלב לפרק זמן כה ארוך. האם למישהו מידע שיכול לעזור לנו לעצור את הדמעות???

ובכן,אז ככה....

האם יש לכם מכרים במדינה ארופאית אחרת? בגרמניה,צרפת בלגיה ועוד ארצות באיחוד,אין את חובת ההסגר.במידה ותטיסו את הכלב לאחת מאותן המדינות ומישהו יארח את הכלב לחודשיים,תוכלו להעבירו לשבדיה לאחר מכן ללא חובת ההסגר. ברירת מחדל אך ברירה.

adri1980

New member
עוד קצת פרטים בבקשה...

האם אתה בטוח שמדובר רק בפרק זמן של חודשיים? האם גם הולנד בעסק?

ככל הידוע לי

כל מדינה באיחוד אשר אינה דורשת הסגר (כמדומני גם פינלנד) ניתן להחזיק בה את הכלב כחודשיים,באנגליה למשל ההסגר הוא כשישה חודשים ובאוסטרליה שנה...למרות שאוסטרליה אינה מהאיחוד בכלל. הצעתי היא לבדוק בשגרירויות אירופה,מה הבירוקרטיה. בנוסף ישנה מררפאה לחיות אשר מתמחה בתחום הטסת חיות לחו"ל וטיפול בבירוקרטיה,האתר שלהם אני חושב הוא TERMINAL4U.CO.IL או משהו כזה..

שירלי252

New member
אני גם הבאתי את הכלב שלי לפינלנד והכל שטויות

עשיתי את כל הפריצדורה של הבדיקות והמסמכים הנדרשים והשקעתי הון תועפות בארץ כדי להביא את הכלב לפינלנד אבל אף אחד בכלל לא בדק שום דבר גם בבן גוריון וגם בפינלנד. הבאתי את הכלב כבר פעמיים לכאן אבל רצוי שיהיה איזה מסמך ליתר ביטחון

adri1980

New member
לשירלי

כן, הקטע ששבדיה יותר מחמירים מפינלד, והם דורשים כניסה של הכלב להסגר ל-4 חודשים ואילו פינלנד מסתפקת במסמכים שאין לכלב כלבת. חברה שלי לא מפסיקה לבכות כבר יומיים... אני לא יכול לראות אותה ככה... האם שמעת במקרה על PET PASSPORT ? אולי אפשר להביא את הכלב לפינלנד ומשם יהיה ניתן להביאו לשבדיה?

שירלי252

New member
אוקיי אז ככה..

אני יכולה להבין את חברה שלך גם אני לא יכלתי להשאיר את הכלב שלי בארץ ועשיתי הכל כדי להביא אותו.....אני לא יודעת עם שבדיה יותר מחמירה כי כולם שייכים לאיחוד האירופאי ואני הוצאתי עוד את הדף הנדרש מהתקנון שלהם וגם לי אמרו שיכול להיות שהכלב שלי יהיה בהסגר אם אתם לא רוצים לקחת סיכון אני מציעה לכם לטוס לפינלנד עם אייר באלטיק יש עצירה כמובן בריגה ... אני גם טסתי איתם והם לא בודקים כלום שם.. כנל גם בהלסינקי ומהלסינקי לקחת מעבורת לסטוקהולם שבדיה ןלדעתי כך בכלל לא יהיה לכם בעיות להכניס את הכלב. שמעתי עליהם אבל נראה לי שזה עולה הרבה כסף מה PET PASSPORT דורשים. אני ממליצה לכם לטוס עם הכלב יחד עם אייר באלטיק הטיסות בדרכ נוחות וגם לא ממש יקרות . דרך אגב מה גודל הכלב?

סייפיי

New member
ואני מציע לכם להתעלם ממה שהיא כותבת

איזה מן בן אדם יכול לתת עצה כל כך לא אחראית, ועוד לכתוב שזה "לא לקחת שום סיכון"? ואם אתמול בלילה אשתו הפקח בשדה תעופה לא נתנה לו, ודווקא אז הוא יחליט לבדוק את הניירת של הכלב? את מבינה לאיזה צרות זה יכניס אותם? לסמוך על המזל זה בדיוק ההיפך מ"לא לקחת סיכון". אני מציע לכם לנסות במקום את מה שהציעו לכם בפורום אירופה, לתת את הכלב לכמה חודשים למישהו במדינה באיחוד עם דרישות פחות מחמירות (ראיתי שנתנו שם את הולנד כדוגמה), ואז להעביר אותו לשבדיה, יותר בטוח בשבילכם ובשביל הכלב.

שירלי252

New member
לסייפי !!!!

אני מדברת כאן על סמך נסיון כן צריך מסמכים אבל לדעתי הכי נוח להגיע יחד עם הכלב דרך פינלנד!! אה ובאמת אתה חושב שככה נותנים כלב למישהו בארץ זרה???? כנראה אין לך כלב אין לך מושג מה זה עושה לכלב מבחינה פסיכולוגית להפרד מהבעלים שלו ועוד בארץ זרה נווו בחייך!!!!!!!!!!! אני הבאתי את הכלב שלי כבר פעמיים לכאן ואני מכירה עוד אנשים שהביאו ולא הייתה בעיה ....בארצות הברית ובאוסטרליה כן יש הסגר. עצה שלי עדיף לכם לקחת טיסה ביחד עם הכלב דרך פינלנד ולבוא עם המסמכים כמובן ושאף אחד לא לא יפחיד אתכם

שירלי252

New member
ועוד דבר מר סייפי שיודע הכל

כנראה אתה יודע ... טוב נו לפי צורת הכתב שלך אשת הפקח לא נתנה לו בלילה???? כנראה ככה זה עובד בישראל אם ככה מזמן הכלב שלי היה בהסגר אבל שוב פעם לבוא עם כל המסמכים הנדרשים וביחד עם הכלב וחלילה לא לשלוח את הכלב למקום אחר לבד.

suomi

New member
חבל על הויכוח

יש הנחיות ברורות לגבי העברת בעלי חיים לפינלנד. אני מניח שהמסר שסייפיי ניסה להעביר הוא שעדיף לעבור על ההנחיות ולא לקחת סיכון ע"פ הנסיון שלך (או של כל אחד אחר). אם עברת כבר את כל התהליך והוצאת את כל המסמכים הדרושים אז הייתי ממליץ שתצרפי קישורים על מנת שנוכל להפנות את מי שיתעניין בנושא בעתיד.

שירלי252

New member
ושוב פעם לא לקחתי אף סיכון אני למעלה מ 3 וחצי

שנים בפינלנד אז ככה שמספיק עברתי על ההנחיות ועשיתי את כל הבדיקות לכלב חצי שנה מראש בדיוק לפי הנחיות שצירפת סואמי (אז חסכת ממני להעביר את הלינק) לגבי שבב זה חוק חובה גם בארץ. לכן אני ממליצה על סמך הנסיון שלי לטוס דרך פינלנד ולקחת מעבורת לשבדיה במקום לשבור את הראש על הסגרים. לגבי סייפי הוא ניסה לפתוח מלחמה כנראה שהוא הביא לכאן כלבים ועבר את כל התהליך הזה, אין לו שום מושג כנראה שאת הכלב לא זורקים ככה לשום מדינה זרה ועוד בטח ובטח להסגר

סייפיי

New member
...

הדבר היחידי שאת נסמכת עליו בהמלצות שלך הוא העובדה שלא בדקו לך שום ניירת בהלסינקי, אפילו שעשית את כל הבדיקות שהיית צריכה. אז לא ברור לי איך את ממליצה לאנשים במצב שונה לגמרי משלך, שככל הנראה צריכים לענות על הדרישות של החוק השבדי, שהוא יותר מחמיר, לעשות ישרא-בלוף דרך מעבורת, כי אותך אף אחד לא בדק? ההודעה שלי באה להראות שה"ניסיון" שלך בהעברת כלבים לא אומר שום דבר, ואם במקרה יחליטו לבדוק אותם, מה שדי סביר, הם ייכנסו לצרות צרורות (גם ייקחו מהם את הכלב, וגם יעשו להם נו-נו-נו), ואולי אפילו בשבדיה בביקור הראשון אצל הוטרינר ישימו לב שהכלב לא היה בהסגר כנדרש? זה נראה לי לא אחראי להמליץ על דבר כזה, ואפילו יותר מטופש להתווכח על כך ולהצדיק את זה. לידיעתך, יש לי כלב בישראל שאני מתגעגע אליו מאוד, ואם הייתי מסוגל לדאוג לו פה בעצמי, הייתי מביא אותו, אבל הייתי עושה את זה בדיוק לפי התקנות כדי להימנע מהאפשרות שיקרה לו משהו שלא בשליטתי. אז על מי אני באמת חושב? על טובתי האנוכית, או על טובתו של הכלב? והאם זה אומר שאני אוהב אותו יותר או פחות? חפשי את המלחמות שלך במקומות אחרים.

שירלי252

New member
סייפי לך תכנס עם מישהו אחר למלחמות

אתה מנסה להראות שאתה יותר חכם. אני המלצתי להם על סמך הנסיון שלי וממה ששמעתי גם מאנשים. אחרים. באתי עם כל הניירת הנדרשת ועדיין לא הייתה אף בדיקה ושוב פעם זה בגדר המלצה שלי!!!! אז לך תחפש

adri1980

New member
עלילות הכלבלב בשחקים

קודם כל, תודה רבה לך שירלי על המידע, האמפטיה והעידוד... מדובר בכלב מעורב וקטן מימדים (בערך 8 ק"ג).. אני אשקול את הטיסה דרך פינלד, העניין הוא שחברה שלי בהריון ואנחנו מעוניינים לעשות את המעבר בדרך הבטוחה והחוקית, מבלי לקחת סיכון שייערכו לנו איזו בדיקה במעבורת בין פינלד לשבדיה, האם הדבר חוקי וחסר סיכון? חברה שלי שוקעת לדיכאון עמוק מכל הסיפור.. שבדיה אכן יותר מחמירה מפינלד, והיא מחייבת על כלבים מישראל (מדינה בסיכון גבוה לכלבת לפי הגדרתם) לשהות 4 חודשים בהסגר או לחילופין שהכלב ייכנס למדינה אחרת באירופה ויעבור חיסונים ובדיקות דם מחודשות (פרוצדורה שנמשכת 3 חודשים במהלכם הכלב צריך לשהות באירופה)... הלוואי שהעניין ייסתדר, תודה שוב שירלי וגם לך סוואמי, אם למישהו אחר מידע לתרום אודה מקרב לב!

שירלי252

New member
אז עוד יותר טוב גם הכלב שלי קטן

שוקל גם 8 קג ונסע יחד איתי בתיק קל. במעבורת הזאת אין סיכון כי מלא פעמים ראיתי כלבים יחד עם הבעלים וכלב קטן בדרכ אף אחד לא שם לב ואין שום סיכון עם יש לך את כל המסמכים בדרכ גם לנוסעים במעבורת אין שום בדיקה בדיוק ביום ראשון אני יהיה על המעבורת הזאת ואני יוכל לבדוק שוב.. אבל אני ממליצה בחום לטוס עם ריגה ולקחת מעבורת לדעתי זו הדרך הכי נכונה להעביר את הכלב בלי טלטולים ובלי לשבור את הראש שיהיה לכם מזל טוב והמון בהצלחה!! :)

suomi

New member
עוד קצת מידע

לגבי העברת חיות מחמד במעבורות בין פינלנד ושבדיה. Viking Line - מכיוון שהיעד הסופי שלך הוא שבדיה, תבדקי גם את הקישור בתחתית העמוד שמפנה לגוף שאחראי על זה בשבדיה (אני מאמין שביקרת כבר באתר הזה). Tallink Silja

מלפפiן

New member
עונה לך מה שידוע לי מנסיון אישי,

אנחנו גרים בהולנד ונוסעים פעם בשנה לשבדיה עם הכלבה שלנו. אז ככה, הכלבה שלנו הולנדית ובעלת "דרכון כלבים הולנדי" ככה שאין לנו בעיה להכניס אותה לשבדיה כל פעם, אבל הדרישות שם הן חמורות יותר משאר הארצות ופרט לחיסון נגד כלבת הם גם דורשים שהכלב יקבל כדורים נגד תולעים בתוך עשרה ימים לפני ההגעה לשבדיה (לא יותר מעשרה ימים!) והכדור צריך להינתן על ידי וטרינר עם חתימה בדרכון. בקשר לבדיקות במעבר גבול, אני יכולה רק לספר לך שאנחנו מגיעים כל פעם להולנד ברכב דרך דנמרק (דרך הגשר למלמו) ושבפעם האחרונה עצרו אותנו במכס וביקשו את המסמכים של הכלבה, ככה שבמקומך לא הייתי לוקחת סיכונים. בכל מקרה בקשר ל"אירוח הכלב" למספר חודשים במדינה אחרת באירופה, הייתי מציעה לך לבדוק בצער בע"ח בהולנד, אני יודעת שכאן הם משמשים גם כפנסיון לכלבים/חתולים תמורת תשלום וכמובן שהם עובדים עם וטרינרים מקומים שדואגים לבדיקות/חיסונים וכולי, אז אולי זה הפיתרון? אם תרצה אוכל להעביר לך את הטלפון של צער בע"ח בעיירה לידי )Zandvoort) ,תוכל להתקשר ולשאול אותם אם זה אפשרי. אבל כמובן אל תישכח שגם כדי להכניס כלב להולנד יש חוקים מסוימים וזה לא מסתכם בכרטיס טיסה בלבד...

למעלה