הבאת ילדים לעולם

הבאת ילדים לעולם

אנשים רבים מאוד מתלוננים על שבאו לעולם מבלי ששאלו אותם על רצונם בכך, אך לרוב מולידים בעצמם ילדים. האם לדעתכם החשק שלנו לטפל ביצור קטן, מתוק ודומה לנו, או הצורך שלנו שיהיה מי שיטפל בנו כשנזדקן, או כל סיבה אחרת, מצדיקים הבאת נפש לעולם, שבו לא נוכל להבטיח טוב לצאצאנו?

רון סי

New member
מי שמתלונן על שהביאו אותו לעולם

ראוי שיזכירו לו שביטול הבאתו לעולם נמצא באפשרותו בכל רגע. במקום להתלונן שיעשה מעשה. אם הוא לא עושה דבר לביטול הבאתו לעולם, שישתוק. להבטיח טוב לצאצאים: אין חובה להבטיח טוב לצאצאים, וזה אפילו אם נסכים על הרכבו של "טוב" זה. החובה היחידה המוטלת על המביא צאצא לעולם, היא לוודא שהוא שורד. אם אין בכוחו של ההורה לוודא שצאצאו ישרוד, מוטלת עליו החובה היחידה של להביאו לידיו של אדם אחר שיכול לדאוג לזה.

לא בדיוק עונה על השאלה

השאלה איננה אם לחיות או להתאבד, אלא האם יש הצדקה מוסרית, או אחרת להולדה. מה ההצדקה להולדת צאצאים, אם הדבר היחיד שאתה אולי יכול להבטיח להם הוא השרדות, ובפרט שלמעשה אינך יכול להבטיח אפילו את זה.

ayala26

New member
אנסה לענות

קודם כל אני לא חושבת שחייבת להיות פה שאלה של הצדקה מוסרית. המשך ל"גזע" הוא בהחלט סיבה מספקת. הרי בעלי חיים ניצודים בסכנת הכחדה לא מפסיקים להוליד צאצאים בגלל שהם "מבטיחים" לצאצאיהם חיי בצל סכנת הציד. דבר שני, איך יהפוך העולם ל"לעולם טוב יותר"? העולם לא יהפוך מעצמו לעולם יותר טוב. העולם בטח לא יהפוך לעולם טוב יותר או לשום דבר בלי דורות המשך. העולם הוא שום דבר כשלעצמו. העולם הוא האנשים. אם נחנך כ-ו-ל-נ-ו את הדור הבא להיות אנשים יותר טובים הם יהיו העולם הטוב יותר.

ימיתa

New member
אני לא חושבת..

אני לא חושבת שהבנת את השאלה שלדעתי מאוד מוצדקת וצריכה להעלות בהתאבדות אנחנו מקצרים את החיים ואז עלינו לחשוב על כל מי שאנחנו מכירים שאולי איכפת מאיתנו סומכים עלינו יש לנו משפחה אנחנו לא רק פוגעים בנו אלא גם בהם.. לעומת האפשרות שבכלל לא היינו כאן..מההתחלה..בלי כל ההתלבטויות.. לדעתי התשובה לשאלה הזאת זה רק בגלל שאנחנו כאן צריכים לעשות את מה שמוטל עלינו ובתור מאמינה אני יודעת שמוטלת עלי המצווה של ההמשכיות.. זאת הסיבה היחידה..

ל נ צ ח

New member
ללא תחבולות לאבדון יפול אדם וכל עם

החיים מאלוהים הם עלינו כפויים הודות ליצר-המין שבנמצא בכל בעלי-חיים היצר החזק הזה שברבים ממש "קשה"
להם להשטלט עליו, הוא עוד מתחבולות-העל (לא רעה בכלל אה?
) לאדם בכדי שלאבדון לא יפול הוא וכל עם. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

נקודה...צאצאיים מובאים

כחוליה מקשרת בין הדורות. כל העולם הינו צאצאיים. ראי את הפרחים, העצים, בעלי החיים, כולם מביאים צאציים, דור המשך. סביר להניח שהעצים לא חושבים על הזקנה כאשר הם מפזרים את זרעיהם. סביר להניח שבעלי החיים לא חושבים איזה עולם הם יכולים להבטיח לצאצאיהם. המשך הדורות זוהי ההנצחה הכי גדולה בעולם. בהבאת הצאצאים לא נחתם שום חוזה למתן עולם כזה או אחר. חוקי הטבע הם שהחזק שורד, וכל שנשאר לנו הוא לשמור על הקיים, על ילדינו. אגב, הנחת היסוד שלך שהבאת הילדים זה בשביל לטפל בנו כאשר נזדקן בטעות יסודה. בראשית היקום האדם חי חיים קצרים.

בעלי החיים לא חושבים איזה עולם הם

יכולים להבטיח לצאצאיהם, הרי בעלי חיים לא חושבים כלל! הולדה זה פשוט משהו שקורה להם. האם גם אצלנו זה פשוט משהו שקורה? איך אפשר להסביר את זה שכמעט כל האנשים, למרות אין סוף הדעות, והשקפות העולם, בוחרים להוליד ילדים? אני מבינה את האופטימיסטים שבנינו, אבל פונה אל הפסימיסטים דוקא: למה אתם בוחרים להוליד ילדים?

התשובה בעצם בשאלתך

מביאים את הילדים כי זה חלק מחוקי הטבע, חלק מההמשכיות. כנראה שהחיות לא חושבות, כי אין להם כנראה את הבינה שלנו, אבל זה לא עושה אותנו "מותר האדם מהבהמה" בתחום הולדת הצאצאים. הבאת צאצאים זהו צורך טבעי ולא מחושב. למרות שיש לי קצת הסתייגות לגבי הצורך הטבעי בהבאת הצאצאים, כי בכל זאת חלקינו מחשבים כמותית כמה להביא. אבל עצם ההבאה היא טבעית.

ל נ צ ח

New member
שאלה: באם חוקי הטבע הם שהחזק שורד

אז איך זה שהעם היהודי שרד שורד(וישרוד עמים רבים פי מונים חזקים מממנו כדוגמה הנאצים המצרים וכו'???????????? * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
שאלה: באם חוקי הטבע הם שהחזק שורד

אז איך זה שהעם היהודי שרד שורד(וישרוד עמים רבים פי מונים חזקים מממנו כדוגמה הנאצים המצרים וכו'???????????? * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

spivak12

New member
אנחנו נולדנו...

אנחנו נולדנו לחיות ולמות לחיות ולברוא עולם. להפוך ענבים ליין ונתזים לבני אדם. פה זה מתחיל ופה זה נגמר. זהו תפקידנו ביקום בדיוק כמו בעלי החיים לשמר את הזן האנושי. אם זה טוב או רע , זה כבר דיון אחר

המין האנושי, בחירה חופשי והמוות

1. האם בחירה של אדם מסוים, שלא להוליד ילדים, משפיעה על שימור המין האנושי? הרי תמיד יהיו אלה שיבחרו אחרת, המין האנושי רחוק מסכנת הכחדה (לפחות בכל הנוגע למספרם של בני האדם). האם שימור הזן האנושי הוא אחריותי האישית, האם בשל הטענה שזה תפקידי בעולם אין לי זכות בחירה והחלטה? ואולי השאלה אם זה טוב או רע מאוד רלוונטית כאן? 2. הרי אנחנו דואגים רק לילדנו שלנו, ולא לילדים של אנשים אחרים. לפעמים אנשים אפילו גורמים להשמדת אנשים אחרים, מבני עמם או מבני עמים אחרים. לא מדובר כאן בדיוק בשימור המין האנושי, אלא בניסיון שימור של משהו אחר. אולי ניסיון להשאיר חותם בעולם, כאילו כל עוד יש לי צאצאים,נשאר משהו ממני בעולם גם אחרי מותי. מן צורך עצמי לחיים נצחיים. אולי זהו מן פחד מן המוות הסופי.

spivak12

New member
אין הפרט מעיד על הכלל

ברור ומובן שבחירה של אדם מסוים שלא להוליד ילדים אין לה ולו קמצוץ של השפעה על הסך הכל הכולל. אולם אם באופן היפוטטי ניקח מצב בו כל בני האדם יבחרו שלא להביא ילדים לעולם אזי זה כבר נשמע אחרת. מובן מאיליו שיש לנו את זכות הבחירה לא רק לגבי האם להביא ילדים אלא גם כמה להביא. אמי נהגה לומר לי כי הבאת ילדים תלויה בכוח כלכלי , פיזי ונפשי. ויש לקחת את שלושת אלה כגורמים רלוונטיים להחלטה. ועם כל האמור לעיל, מעטים האנשים אשר בוחרים במודע שלא להביא ילדים לעולם. בין עם זה הצורך לשמר את עצמנו ובין עם דרך הטבע להשרדות, כך או כך, רבים מאתנו מביאים ילדים לעולם כי כך נהוג בלי להתמודד עם כל ההשלכות הנובעות מכך. ולכן אני חוזרת לטענתי כי רבים מאתנו מביאים ילדים משום הצורך להפוך נתזים לבני אדם חג שמח

למעלה