הא לכם חידונת....!

הספן

New member
הא לכם חידונת....!

משך ההפלגה (לצורך הענין)מחיפה לניו יורק 30 יום.כל יום יוצאת אוניה מחיפה לניו יורק ובאותו זמן כל יום יוצאת אוניה מניו יורק לחיפה.אוניה המגיעה לנמל,יוצאת לדרך חזרה למחרת.ככה לאורך זמן ללא הפסקה.השאלה:אוניה מסויימת שיצאה לדוגמא מחיפה (או מניו יורק),כמה אוניות היא תיראה מולה במשך ההפלגה,עד היעד. לצורך החישוב הקל,בחודש יש 30 יום,כל חודש. חידה או לא חידה!?.....

הספן

New member
בת ימית...

שום מטמטיקה,רק הגיון,אם זה היה מטמטיקה את חושבת שהייתי יכול בכלל לנסח?

בת ים

New member
זה היה ב../images/Emo6.gif

ה"גננת" לר צריכה להגיב לפני התלמידים (שוב
)

arye9

New member
טוב אז ככה

ברגע ההפלגה נכנסה לנמל אניה 1. ברגע ההגעה יוצאת אניה 1. במשך ההפלגה פוגשים 29 אניות. 31 אניות?

הספן

New member
ת ש ו ב ה......! לקרא נא לאט ולהבין

60 אוניות! למה!?..אז ככה:נגיד אוניה יוצאת מחיפה.היא רואה אוניה שזה היגיעה הניו יורק.היא גם תיראה 30 אוניות שעל הקו מניו יורק לחיפה (אוניה כל יום ומשך ההפלגה 30 יום).אבל היא גם תיראה את כל האוניות שלפניה על קו חיפה לניו יורק שכל אחת מהן כשתגיעה לניו יורק,תסתובב ותפליג לחיפה.נסו לשרטט את זה.

soso_sami

New member
במתמטיקה של כיתה ג´...

נאמר שאם הייתי עומד במקום במשך 30 יום לדוגמא - בחיפה. הייתי רואה בכל יום אוניה מגיעה לנמל שהן שלושים אוניות שכל אחת יצאה ביום אחר מניו יורק. מכיוון שאני מפליג לניו יורק באותה המהירות של הספינות הבאות מולי כלומר במשך שלושים יום אני צריך לחבר את המהירויות ולכן אראה בכל חצי יום אוניה או 2 אוניות ביום. בכיתה ב´ התחלנו ללמוד את לוח הכפל ולכן 2X30=60 והנה לך התשובה וזה בלי לטפל בשוליים האם הספקתי לראות עוד אוניה או פחות אוניה בגלל הפרש של שעה פה ושם

סינאן

New member
אאחד לא יראה שום אוניה

היי כיוון שאף קפטן לא יודע לנווט וכולם שטים לאן שהם רוצים

טעיתם כולכם ../images/Emo3.gif הם יראו רק 59 ספינות. למה? כי הם על ספינה אחת מתוך ה-60 שיש בקו, ואת עצמם הם לא "יראו מול" באחד הימים.

למעלה