האתר של אליסון

rachel1109

New member
האמצעי היחיד?

איבדת אותי באמצעי היחיד.... (יש מצב שגם את יונג) אסטרולוגיה לא מקבלת את הכבוד הראוי לה, וגנטיקה היא לא הכל, ועם זאת - יש איזושהי השתלבות של כל האלמנטים - גנטיקה, חינוך, אסטרולוגיה, סביבה, פסיכולוגיה, ומצב סוציולוגי, כמובן, וכל אלו, ועוד רבים אחרים יוצרים תמונה שלמה של אדם. היתרון האדיר באסטרולוגיה היא שבזכותה אנחנו מקבלים מפה, ואנחנו יכולים "לדעת את העתיד" ולהבין את הרבדים הנוספים. וזה באמת נפלא. (שמתי את "לדעת את העתיד" בגרשיים, לא מכיוון שזה לא נכון, אלא מכיוון שזה יותר מורכב מפשוט "ניבוי עתיד")

Y. Welis

New member
אסטרולוגיה היא לא מדע, אלא אמונה

ומאחר וזו לא מחייבת הוכחה (הבדל סמנטי חשוב לדעתי), די קשה להראות לחוקרים ומדענים מדוע היא נכונה. בעניין יונג - הוא השאיל ממנה כמה דברים לתורת הארכיטיפים שלו, כמו החלוקה ל-12 סוגי אופי. חלוקה אחרת שמקורה באסטרולוגיה (מוחצנות ומופנמות) ושהופיעה אצלו, המשיכה ל'תורת התכונות' שמוכרת בפסיכולוגיה המודרנית (מבחן קלאסי של האסכולה הזו הוצג באחד הפרקים בעונה השניה של 'מתחילות מחדש' על ידי מומחית אחת ל-רנה, אם אני לא טועה. בארץ אגב לגרפולוגיה יש מקום מאוד מרכזי לאיבחון אנשים - יותר מרוב הארצות בעולם). היום נהוג לציין בתורת התכונות 5 תכונות עיקריות שמגדירות אדם (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%A9_%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA ); באסטרולוגיה 12 המזלות הארכיטיפיים נחלקים ל-2 סוגים (מוחצנים ומופנמים), 3 איכויות (יציב, משתנה, פעיל) וכן 4 יסודות (אש, אויר, אדמה, מים).

Nadav נדב

New member
דו זו המצאה של גייז מוכחשים/סטרייטים משועממים

ובהתחשב ב"בוצ'יות" המובהקת של מג - לסבית. לחלוטין. צר לי. ומנגנון ההגנה וההכחשה שלה רק מוכיח את זה יותר. מקווה שלא ימחקו לי גם את זה.

Y. Welis

New member
מקוה שמצידך תרשה לאנשים להיות מה שהם רוצים

ולא מה ש*אתה* רוצה או מחליט בשבילם. אולי גם כדאי שתלמד משהו על מיניות, ואיך היא מוגדרת באמת אצל אנשים:. תגלה שהמגוון רחב מאוד. רק לצורך העניין, נהוג כיום מגדיר מיניות אנושית בסקאלה רחבה בין ההטרוסקסואליות להומוסקסואליות (נניח 0 עד 10). הרוב נמצאים בין 0 ל-4, כמה אחוזים באמצע (דו), וחלק קטן (פחות מ-5 אחוזים מהאוכלוסיה) בסוף.

טלטוש

New member
יובל סקאלה או לא סקאלה

לבסוף אין הרבה ברירות או שאת סטרייט או שאתה גאה או דו אין יותר אפשרויות בעצם יש או שאתה א - מיני אם אני , 3, 4 2 בסקלה שלך מה זה אומר? כלום מה שקובע את הנטיה המינית שלי זו לא הסקלה אלא האם האדם הולך לאחר נטיות ליבו?, ולא משנה בחירתו. אוהאם האדם מסתיר את נטיות ליבו מסיבותיו הוא. ואני מסכימה עם ההשערה שלמג היו נטיות לסביות למרות שהיא הכחישה אותן במרץ. מה שהופך את טענותיה של קארן ללא ממש מופרכות, אלא קצת תלויות במציאות

Y. Welis

New member
אני חושב שהמוסכמות החברתיות היום

(ולרוע המזל שני הקצוות, הסטרייטים וההומואים, נוהגים באותה הדרך בדיוק, וזה חבל כי המחשבה הזו *פוליטית* יותר מאשר טבעית) מאלצות אנשים להגדיר את עצמם, וכך יוצא שאדם נאלץ לומר משהו או להראות דבר שהוא אינו מסכים איתו לגמרי. קראתי דברים מרתקים בנושא, על מגוון של גווני-אפור ואנשים שפשוט מסרבים להגדיר את עצמם באופן זה או אחר (או שמעדיפים להיות נשואים, למרות שהם עושים כל דבר שרק אפשר שנוגד את זה), ושניתן למקם אותם רק בנקודה כלשהי באמצע, או בטווח השפעה מקבוצה 'מוסכמת'. אם באמת נרצה לדעת מי הוא מה, נצטרך לערוך רשימה סטטיסטית של בני זוג (פלוס התנסויות בגילאי ההתבגרות, שמשנים את הסטטיסטיקה לעיתים) ורק התוצאה הסופית המשוקללת תראה לנו מה ההעדפה האמיתית של כל אחד: כמה מכאני זה יהיה?

rachel1109

New member
הסיבה שאני בחרתי להאמין למג

היא שבסופו של דבר אני לא יודעת מה עובר לה בראש. הכרתי בחיי נשים שהייתי בטוחה ש"עמוק בפנים" הן לסביות, ושנים אח"כ, אני עדיין מאמינה והן עדיין מסופקות מחיי המין שלהן עם גברים. ולהיפך - הכרתי נשים שחשבתי שהן "עושות ניסוי" עם נשים אחרות, ושנים אח"כ הן עדיין באותם יחסים. גם אם למג יש פוטנציאל מיני עם נשים, או מקום מיני לנשים, בסדר העדיפויות שלה זה לא מקבל מעמד מספיק קרוב לגברים, כך שהיא לא יכולה, בסופו של דבר, להיות לסבית, כשהיא לא מודה בזה בתוקף, נמשכת לגברים, יוצאת עם גברים ונהנית מגברים. אפילו אם יש לה אופציה נוספת. אם המעשים הם מה שקובעים - מג היא סטרייטית לגמריי, ואם התשוקות הן מה שקובעות - הרי שאנחנו אף פעם לא נוכל לדעת בוודאות מה התשוקות של מג ורק מה שהיא אומרת יכול לעזור לנו לקבל תמונה כללית. התמונה הכללית שאני קיבלתי לא הייתה מספיק "מרשיעה" כדי שאני אוכל להתפס לזה שאולי היא לסבית. בסופו של דבר, בשורה התחתונה, במציאות, היא לא.

טלטוש

New member
צודקת, לא חשבתי על זה

האם נטיית הלב קובעת? או המעשים? והיכן ממקמים את נטיית הלב כאשר היא מודקחת ומוכחשת מסיבות שונת. גם תחושת הלב שלי לגבי מג היה שהיא לסבית וכאשר היא העיזה להעלות את הנושא, היא נבהלה מעצמה. אמנם, זו לא הסיבה אליה היא הגיעה לבית ולדעתי חבל שלא ניסו לטפל בה גם בסוגיה זו של מיניות לא ברורה.

rachel1109

New member
בין כך או כך

גם אני הרגשתי שהטיפול בה היה לא ממצה. וגם היא הרגישה ככה, לכן היא לא רצתה לסיים...

Y. Welis

New member
בדברים כאלה מסוכן לכפות הגדרה אחת

כי האדם הוא דבר הרבה יותר מורכב ומגוון. במקרים כאלה צריך להיזהר במיוחד, מאחר ואלה הגדרות טעונות מבחינה חברתית (ופוליטית). העיקר שהיא תהיה מאושרת בכל מה שהיא תעשה.

למעלה