האתר של אליסון

אביטל ל

New member
האתר של אליסון

מישהו הצליח להיכנס לאתר של אליסון? לא הבנתי מה הולך שם...יש רק כמה תמונות שלה

אין לי מושג למה הוא לא פעיל

לפי מה שכתוב שם הוא אמור לחזור לפעול אבל לא ממש ברור מתי ..

Y. Welis

New member
אגב זה, היחידה מבנות הבית שלא נשמעה ונראתה

אחרי שיצאה מבית 'מתחילות מחדש', היא אריקה, השחורה הצעירה שהיתה ידידה קרובה של איימי. שמועות ברשת טענו שהיא נפגעה בתאונת דרכים ושכחה את כל מה שעברה שם, ושהיא עברה שיקום ארוך. למרות שהן לא אושרו, אולי יש בהן משהו.

אני גם שמעתי את השמועות האלה

וגם שמעתי שהיא נהייתה נכה וכל מיני דברים אחרים שכאלה

חרצית3

New member
אני חייבת לשתף שאני ממש מרגישה 'לא בחברֵה'

אני לא מבינה: אתם כל הזמן מדברים פה על 'השמועות ששמעתם', ואני לא מצליחה להבין: מה זאת אומרת 'שמועות', איפה מדברים ומלחששים ומרכלים ואני לא יודעת כלום! מאיפה אתם מוציאים את המידעים האלו????? בקיצור, כל פעם שאומרים 'שמעתי שמועות' כאן בפורום , אני ממש מרגישה אאוט...נכון, נכון, אני צריכה לעבוד על עצמי ולא להרגיש ככה אם אני לא ברכילויות אבל בכל זאת, זה ממש תמוה בעיני ומדיר שינה מעיני (טוב, לא אגזים, זו הנטייה שלי לדרמה). אשמח אם תעדכנו אותי ותגידו לי שאני מדי רגישה ושאין דבר כזה שמועות באינטרנט, ושאתם אוהבים אותי וכו' וכו' וכו'
. בינתיים, שבת שלום ומבורך לכו-לם
.

Y. Welis

New member
השמועות האלה לקוחות מפורום אחר על הסידרה

יש כמה פורומים כאלה בקהילות שונות בחו"ל (שכוללים עיקר נשים), והרבה דיונים מרתקים וגם מידע פה ושם. הקישור להודעה הובא בזמנו בקומונה שהיתה כאן בתפוז. כיום לא נשאר ממנה הרבה; אולי אני אמצא אותו בהמשך.

המונשרי

New member
בעיקר על

גיבוש זהות עצמית והתנתקות מאחותה התאומה, הדומיננטית ( והלסבית).

Y. Welis

New member
לסבית? אולי קצת דו.

אצל תאומים אגב בד"כ הנטיות זהות.

המונשרי

New member
לסבית פארקסלאנס.

נכון שב"כ הנטיות זהות אבל במיקרה הנ'ל לאריקה היה חבר. ואילו אחותה יצאה עם נשים.

חרצית3

New member
המקרה לא נדיר בכלל

אני מכירה שלושה (! - ואם רק אני מכירה בתור אדם פשוט, אז זה בטח לא יכול להיות דבר כל כך נדיר) - זוגות תאומים זהים, שניים של בנים ואחד של בנות , שהנטיות של אחד האחים הן הומוסקסואליות. אז צריך לבדוק זאת, אבל זה בכלל לא נדיר. מפתיע - כן, אבל נדיר לא.

inbary68

New member
זהות מינית אצל תאומים זהים

קשורה כנראה בהתפתחות המינית הנורמטיבית בשילוב עם התפתחות הזהות המינית בהשפעת התאומות. זה נכון שהתופעה הזו רחוקה מלהיות נדירה ושזוגות רבים של תאומים זהים מאופיינים בכך שאחד מבני הזוג פונה אל בני המין הנגדי, בעוד האחר פונה אל בני מינו. ההסבר לכך קשור בתהליכי גיבוש הזהות המינית. לפי התיאוריה ההתפתחותית המקובלת (זו של אריק אריקסון, למי שרוצה לקרוא - מאוד מומלץ וגם 'קליל' יחסית) מתבגרים מפתחים כישורים של חברות, קירבה ואינטימיות - כולל אינטימיות מינית - על בסיס הקשרים החברתיים שיש להם עם בני מינם. תחשבו שעד גיל מסויים יש 'גילדות' של בנים ובנות ושהקשרים המשמעותיים נלמדים על בני אותו מין. בשלב מאוחר יותר יש 'מעבר' והחלה מקשר על בסיס חד-מיני לקשר עם בני המין ההופכי. לפי התפיסה הזו, יש קושי לעבור מן השלב החד-מיני לשלב הבא וזה מאפיין את אלו שהקשרים הזוגיים שלהם עם בני אותו המין. אצל תאומים זהים יש זהות בהכל. אותה זהות יוצרת "הזדהות" וקשר מאוד חזק עם התאום. בשפה 'פסיכולוגית' הייתי אומרת שעבור תאומים זהים מסובך ביותר ליצור חוויה של 'נפרדות' (ספרציה) ו-'יחודיות' (אינדיווידואציה) - ואלו התהילכים הנחוצים על מנת לפתח תחושה של עצמי כנפרד וכשונה מן הזולת (והרי, בכל פעם שאני מסתכל על האח/ות שלי אני מסתכל למעשה על 'עצמי'). מה שקורה, בהרבה מקרים, שעל מנת "להשתחרר" מעבותות הקשר, חייב תאום אחד 'לוותר' על מנת שהשני יהיה עם יותר דרגות חופש ויוכל להתפתח. והתוצאה של זה היא שאחד התאומים 'מרחיב' את הקשר עם התאום לקשר עם בני זוג בני אותו מין, ואילו השני 'רשאי' לפנות אל בני המין השני. התופעה שבה אחד התאומים חייב לוותר היא מדהימה. היא קשורה בויתור של התיאום 'הדומיננטי' דווקא, ויש סיפורים מופלאים על קשרים מסוג זה. ודרך אגב, אני זוכרת כיצד ניתחו את אופי הקשר של אריקה עם בן הזוג שלה, ואחד המאפיינים של הקשר היה 'ציפייה שיחליף את אחותה התאומה'. אז גם כאן, למרות הזהות המינית ההפוכה, יש ציפיה פסיכולוגית של החלפת הקשר הזוגי בקשר הזוגי עם התאומה. מה אומר: מדהים, מרתק, מורכב ומסובך. חשוב לי להעיר, שהדברים שהבאתי הנם ברוח תיאוריות פסיכולוגיות, שהן מן הסתם רק תיאוריות. אז ניתן לקבל אותן או לחלוק עליהן, אך זו הדרך להסתכל על הנושא מבחינה פסיכולוגית והתפתחותית. חוץ מזה, תאומים זהים הם מקור עיקרי למחקרים שעוסקים בהשפעות הסביבה לעומת השפעות התורשה. זו סוגיה שתמיד העסיקה את החוקרים במדעי החברה. והנה, גם כאן, הרי מתוך נקודת המוצא שהתכונות המולדות הן זהות אצל תאומים זהים, האופן שבו ניתן לייחס את הזהות המינית (לאו דווקא את הנטייה המינית) השונה לתאומים זהים, חייבת לתת את הדעת על תהליכים סביבתיים, פסיכולוגיים וחברתיים. זהו לבינתיים, שוב פטפטתי. מקווה שלא מסובך מדי. שבת נהדרת לכולם

חרצית3

New member
../images/Emo2.gif זה באמת מדהים ומרתק

את מזכירה שיש סיפורים מדהימים על שאחד התאומים מוותר. אני לא לגמרי הבנתי , אם תוכלי לספר למה את מתכוונת, רק אם ייהיה לך זמן כמובן, אני אשמח. בכל אופן תודה לך. זה באמת מדהים, כי אני מבינה שהתאומים הזהים נולדו עם אותם גנים, אז באמת כל הבדל בינהם צריך להיות מקושר להשפעות משפחתיות וסביבתיות. זה מאוד מאוד מעניין.

Y. Welis

New member
השאלה מאוד מעניינת, כי הסתבר שתאומים

גם כשגדלו מבלי לדעת כלל האחד (או אחת) על השני (או שניה), הגיעו למצבים *זהים* בחיים - בחירות דומות של קריירה, בני זוג, העדפות שונות וכן הלאה. כדי להסביר את זה משערים שחלק מההעדפות האלה הן ממקור גנטי, ושלא מעט מהדברים שנראים לנו כמתוך בחירה, בעצם נקבעו מראש... אני אומר דבר אחר: מה אם אסטרולוגיה היא אכן דבר אמיתי? כידוע, לפיה גורלו של האדם נקבע בשעת לידתו, ולמרות שיש לו טווח בחירה מסויים ויכולת לשנות את חייו, הרי שתבנית חייו והעדפותיו ונטיותיו (ואירועים מכוננים בחייו), נקבעו מראש וניתן לתאר אותם בצורה מפורטת ומדוייקת עד להטריד. משום כך די קל להסביר איך אנשים שנולדו באותה דקה ובאותו מקום, יחלקו על כן בגורל זהה, ובאותם מאוויים וקוי מיתאר מנטאליים שהאסטרולוגיה יכולה לחזות ולתאר. על ההסבר הזה הם לא חשבו... אני חושד שההסבר הגנטי לא יגיע רחוק, משום שניסויים אחרים הראו שכישרון מנטאלי ואינטילגנציה אינם תלויים (לפחות ב-80 אחוזים מהמקרים) במטען הגנטי, ומעבר לכך חוץ מכישרון מולד, הרבה יותר קשה להסביר החלטות שהתקבלו בשלב מאוחר בחיים ושלפי כל דגם סטטיסטי, נראות כמושפעות משלל גורמים אפשריים. יש פה משהו שמעבר לטבע... לדעתי האסטרולוגיה היא האמצעי היחיד שניתן להעזר בו (אם זה אומר משהו, יונג האמין בה).

למעלה