האתר שלי

אם היום ימין הוא נגד התתנתקות

מה היה ימין לפני? לפני נושא ההתנתקות לא היה ימין ושמאל? אני חושב שההגדרות בהם אתה מגדיר את הימין והשמאל הישראלים הם הגדרות שטחיות שמייצגות נושא אחד בו השמאל והימין לא מסכימים. אני מכיר המון ימנים שחושבים שההתנתקות הייתה דבר טוב והמון שמאלנים שחושבים שההתנתקות הייתה דבר רע. התתנתקות לא משנה את אופי האדם או מגדירה אותו.

רוני13

New member
אתה טועה...

הימין מייצג את האנשים שהיו נגד גירוש יהודים מביתם-ואם ה"ימנים" האלו חשבו שההתנתקות היא דבר טוב הם בעצם שמאלנים,השמאלנים בעד גירוש יהודים מביתם תמורת "שלום" חסר משמעות!

האם אתה מאמין שיכולים שדתיים

יכולים להיות שמאלנים? אם כן אז זו דוגמא לאדם שמאלני שלא מסכים להתנתקות. אם לא אז אתה צר אופקים שלא מכיר אנשים מגוונים.

lithium1914

New member
שיעור בהיסטוריה.

בגין היה מפקד האצ"ל, אך בבוא העת החזיר את סיני ו"גירש" את מתנחליו היהודיים. צחי הנגבי בשעתו התנגד להחזרת סיני, אך תמך בהתנתקות. אריק שרון תמך בראשון והוביל את השני, אך היה גם מְשַכֵן המתנחלים הפורה ביותר, כנראה. עכשיו נלטף לך קצת את האגו; בעוד שקודם לא היה לך ספק כי אתה האדם המתאים להחליט בשביל כולם מה זה ימין ומה שמאל, בלי שאף אחד ישאל "מי שֹמך?", אז הנה עכשיו, לכבוד הוא לך שאני שמך להחליט בשביל כולנו מי ימין ומי שמאל, בגין, הנגבי ושרון. לך על זה.

סלוניק

New member
בל יישכח ז'בוטינסקי:

"גירושם של הערבים מארץ-ישראל באיזו צורה שהיא נחשב בעיני לבלתי-אפשרי בהחלט, בארץ ישראל יהיו תמיד שני עמים."

lithium1914

New member
תכל'ס זה גם החזון של האיחוד הלאומי.

יעני, ארץ ישראל השלמה עם ערבים במעמד של אזרחים סוג ב'. אף אחד לא קונה את החזון הכהניסטי של "יש למדינה את אל על, אגד, דן, יאללה שיסיעו אותם מפה".

נכון..

ז'בוטינסקי אמר שהדרך היחידה לפתרון הבעיה של הערבים והיהודים בארץ הוא "קיר הברזל". והוא לגמרי צודק לדעתי.

noamgk

New member
איזה מגניב אתה. מה ניסית לומר פה?

בסך הכל הוא אמר שאי אפשר לגרש את הערבים, לא שאסור או שזה לא הפתרון. ולליתיום: הציונות החילונית לא יכולה להחזיק מעמד לנצח, היות והיא לא מבוססת על אמונה אמיתית בה'. מי שלא מבין שזכותנו על הארץ הזאת היא אלוקית (ולא היסטורית או בטחונית) - דעתו עלולה להשתנות תמיד. ומכאן גם אפשר ללמוד ששיוכים כמו "ימין" ו"שמאל" בימנו ובארצנו כבר לא כל כך תקפים.

סלוניק

New member
מוזר.

חשבתי שאם משהו הוא בלתי אפשרי אז הוא גם לא יכול להיות הפתרון...

noamgk

New member
אתה יודע למה התכוונתי.

זה לא פתרון כי זה לא אפשרי, אבל הוא לא טען שהוא לא היה רוצה בזה או שהוא מתנגד לזה כעיקרון.

סלוניק

New member
אני לא אתנגד למיליארד דולר

אבל זה לא אפשרי. אז מה הפואנטה בלהתעקש על זה שאני רוצה את זה?

noamgk

New member
סלוניק, אתה שוב חופר. ../images/Emo13.gif

ניסית להוכיח שז'בוטינסקי נטה איכשהו לשמאל. הוא פשוט לא. לפחות לא לפי הציטוט שהבאת.

סלוניק

New member
אם הימין ושמאל מחולקים לפי טרנספר..

הציטוט פשוט מבהיר את היותו של האב הרוחני של מחנה הימין כמפוכח מעט יותר מחלק ניכר מבין ממשיכיו.

noamgk

New member
אין ימין ברור, כמו שאין שמאל ברור.

יש הרבה גוונים לכל הגדרה. אם אתה ממש מבקש את הגדרתו של ז'בוסטינסקי, אז כל עוד הוא התנגד למדינה ערבית נוספת בין הירדן לים - הוא ימין. (ימין חילוני. ראה הודעתי לליתיום.) בכל מקרה, לפי רפרוף בתחילת השירשור הבנתי שלא כל כך הבנתי על מה אתם מדברים - אז קבל את התנצלותי אם נדחפתי לא לעיניין.

pelegs

New member
חלק נכבד ממרצ שמאלה התנגד

להתנתקות (ואני נמנה עליהם). אולי לא מהמניעים שלך, אבל אכן התנגד - ככה שאפילו בנקודה הקטנה הזו החלוקה שלך מתמוטטת.

lithium1914

New member
לא בדיוק.

מרצ היו כל הזמן, והמפלגות הערביות חלק מהזמן, בגדר "תומכים מבחוץ" כשהנושא הגיע להצבעה בכנסת. ביילין קרא לזה, באותו גיליון מוסף "הארץ", "מצביע ובוכה" -- מונח שיכול להגיע רק מסריס כמוהו, וסליחה על הסקסיזם.

pelegs

New member
ביילין הוא לא כל מרצ

והעובדה שגם הוא סתם את האף והצביע בעד, בניגוד להצבעה בעד וזהו - מראה שאפילו בשמאל הציוני לא כולם נהרו אחר חלום ההתנתקות.

למעלה