האתר הראשון שלי

eranegrin

New member
האתר הראשון שלי

היי העליתי אתר לרשת. הראשון שלי, אני קצת מתרגש...
האתר יעסוק בעיקר בפן התכנות של משחקי מחשב עם דגש חזק על OpenGL, אלגברה לינארית ופיזיקה, אבל לא רק... כרגע יש באתר 2 תרגילים ומעט מידע עליי, בקרוב אוסיף עוד המון תרגילים, בעיקר ב GLSL, משחקים שאפתח עם המנוע שלי ומאמרים מעניינים. אשמח לשמוע תגובות, הצעות וכל הערה שהיא. באתר ישנו פרויקט C# להורדה (בדף התרגילים), אשמח אם תורידו אותו ותנסו בבית. אם מישהו מעוניין לתרום משהו לאתר, תרומתו תתקבל בברכה (לא כסף כמובן, ידע!) שבת שלום

Blue Beetle

New member
שאלת סקרנות

כמה זמן לקח בערך לכתוב את המנוע? מה המנוע מכיל? כלומר באילו דרכים הוא תומך במפתח? למטרות לימודיות אני עובד כרגע על משהו משלי (פרוייקט דו-מימד פרימיטיבי הנכתב מ- 0 ב- C++, בשלב זה משתמש ב- GDI של ווינדוס). יש לך עצות איך למקסם את תהליך הלמידה? תודה.

eranegrin

New member
סליחה, קפץ לי ה Enter...

בתחילה כתבתי את המנוע כצורך לעבודה אולם עם הזמן הרחבתי אותו בעיקר לצורכי לימוד עצמי והיום זה כבר סוחף אותי לבד. באתר (בדף הבית) מפורט מעט מה מכיל המנוע ישנן מחלקות נוספות, אם יש לך שאלה אתה מוזמן לשאול בכיף. עצות שאני יכול לתת לך... תכנון! תכנון! תכנון! כתוב HLD, LLD או כל מסמך אחר שימנע ממך לשכתב את המנוע פעם אחרי פעם כמו שאני עשיתי. תתחיל לכתוב את הדברים שדרושים לך לפרויקט הנוכחי ותוסיף תוך כדי תנועה

Blue Beetle

New member
לגבי התכנון

הקדשתי לזה מחברת שלמה ואפילו הכנתי לעצמי מצגת. אבל עד שלא נגשתי לתכנות עצמו לא הבנתי עד כמה יש צורך לרדת בפרטים קטנוניים. פעם שנאתי את העובדה שב- C/C++ יש הפרדה בין קבצי קוד לקבצי headers. בפרויקט הנוכחי ההפרדה מתגלית כמועילה מאד, כי היא מאפשרת סוג של תכנון מפורט ברמת המחלקה עוד לפני שמתחילים להסתבך עם המימוש עצמו.

De-Panther

New member
אני מקווה שזה לא יפגע בדיון, אבל זו גם סיבה..

ללמה אני מציע לפחות לנסות להשתמש במנוע קיים - זה יכול לשמש בתור רפרנס טוב כשרוצים לפתח מנוע לבד. כשעבדנו על עורך שלבים לרופ רסקיו, ידענו די קלות מה אנחנו רוצים שיהיה שם, כי הכרנו מספיק דוגמאות. גם כשקלטנו שלא תכננו דברים מספיק לעומק, בדיקה של איך דברים עובדים במקומות אחרים עזרה לנו. בכל מקרה, נראה מעניין. תעלה יותר סרטונים

eranegrin

New member
תודה

אני מניח שכל אחד מוצא את מקומו איפה שנוח לו. אני כמתכנת (שאוהב לתכנת) נהנה מתכנון המנוע, אצלי התוצר (המשחק) הוא הערך המוסף. בקרוב אני אוסיף סרטונים ותרגילים רבים נוספים, הכל נעשה בזמני הפנוי שלצערי הולך ומתקצר עם הגיל
. אני מודע לעובדה שבגלל ההשקעה המרובה במנוע אני לא מצליח להגיע למצב שאני מייצר משחק, אבל זה ישתנה בקרוב. 2 משחקים בקנה...

erezor

New member
הי

רק עצה קטנה - אני פשוט די פנאט בקטעים האלו. העיצוב של האתר דורש קצת עבודה, ואתה חייב להעביר את התוכן שלו הגהה. האתר הוא הפנים שלך - כמו שאתה לא הולך לפגישת עסקים עם הלכלוך של הבוקר בעיניים ובלי לצחצח שיניים, האתר שלך חייב, לכל הפחות, להיות חף משגיאות.

eranegrin

New member
מסכים לחלוטין

בנושא העיצוב יש לי פחות בעיה, אבל הגהה אני חייב לעשות. ביקשתי מבחורה אמריקאית שתעשה לי הגהה אני מקווה שזה יהיה בקרוב. עד שזה לא יקרה לא אקדם את האתר מעבר לפורום הזה (ולפורום נוסף), תודה.

למעלה