האתגר והסיפוק

jazzi

New member
תודה ../images/Emo142.gif

על השיתוף. על הנתינה. על הריגוש. על הדגשת החיובי. על התמונות המקסימות.

° זואי °

New member
תגיד אביהו

קודם כל באמת כל הכבוד, רק חושבת שהיה יותר מיוחד אם לא היה נכתב כאן בפורום. דבר שני, אתה בטוח שהאנשים והילדים בתמונות רוצים את תמונתם מפורסמת ברשת?

יעלילה1

New member
לא ממש אפשר לזהות את הפנים. אם

תראי ברחוב לא חושבת שתזהי. זה סיפור יפה, וחושבת שטוב לפרסם ולו רק מהסיבה שאולי אנשים ירגישו שיש להם אפשרות לתת מעצמם באיזושהי דרך, ויעשו זאת.

N D R

New member
למה?

כשאדם עושה טוב לאחרים ומרגיש עם זה טוב, ומרגיש שיש לו כאן בפורום הזה חברים שרוצה לשתף אותם, למה "היה יותר מיוחד אם לא היה נכתב כאן"? בקשר לתמונות, זה הדבר הראשון שהפריע לי, אבל אם לדוגמא היו מפרסמים על העניין הזה כתבה בעיתון, אז אני מניח שהילדים לא היו דורשים השמטת תמונות (במיוחד כפי שהופיעו כאן - חלקן מטושטשות)

° זואי °

New member
אם היו

מפרסמים בעיתון, היו מבקשים את אישורם (ככה אני חושבת, לא בטוחה). התמונות ברובן, לא ממש מטושטשות. ובקשר לשאר, מכבדת את דעתך, דעתי שונה.

את צודקת...

לפרסם תמונות קטינים...ללא אישור הוריהם...זו עבירה. מה שכמובן לגבי התמונות שם למעלה...אין לנו מושג אם יש אישור אם לאו. אני מניחה שאביהו לא היה מפרסם אם לא היה לו האישור.

N D R

New member
אני מניח שכל הכתבות בעיתונים

ובטלויזיה המתארות צילומים המוניים של כיתות וגני ילדים לא גובו באישור מכל אחד מהורי הילדים המצולמים. לפי שיטתך כל הכתבים/צלמים הם עבריינים פלילים

d a n i e l s 5

New member
ובכן....

לגבי עיתונות וטלויזיה....מותר לצלם ולפרסם תמונות של אנשים שהשתתפו באירוע ציבורי ,או בצילומי אוירה ברחוב, אלא אם כן התבקש הצלם לא לצלם/לפרסם. אסור לפרסם תמונות של ילדים מתחת לגיל 16 מארועים פרטיים לצורך פירסום מסחרי, אלא אם התקבלו כל האישורים הנכונים:אישור מההורים ,המחלקה לשמירת זכויות הילד/ משרד העבודה/רופא המשפחה /מנהל/מורה בית הספר . לא חושבת שהחוקים האלה חלים על פרסום באינטרנט, מה גם שהפרסום הוא לא לצרכים מסחריים. מקווה שעזרתי בויכוח.

../images/Emo51.gif דניאל'ס...

מכיוון שהיה חשוב לי מספיק לברר את הנושא... (למרות שעניין ספציפי זה כבר היה ידוע לי)... יצרתי קשר היום עם המועצה לשלום הילד,עם מר יצחק קדמן... וכך נאמר לי... חל איסור פירסום תמונות,או פרטים מזהים,של קטינים באינטרנט,ללא אישור מפורש של הוריהם,או לחילופין אפוטרופסיהם(אישור כל גורם אחר אינו תקף). (ולא רק אם הצלם או המפרסם התבקש שלא לפרסם). העבירה היא לא פלילית אלא עבירה אזרחית. האיסור חל גם אם המטרות אינן מסחריות או ריווחיות. כמו כן שאלתי לגבי פרסום תמונות קטינים באירוע התנדבותי מכובד... התשובה שקיבלתי,היא אותה כנ"ל. וכן...עזרת
שוב

N D R

New member
אז כל הצלמים והכתבים

של כל ערוצי התקשורת באינטרנט הם עבריינים ובכלל "וואלה" "YNET" ועוד הם עבריינים מועדים כי הסיכוי שהם ניגשים להורים של עשרות אלפי הילדים שמצולמים ב- PUBLIC שואף לאפס. לפי זה כל סרט שצולם ב- OutDoor ומציג עוברי אורח בהם קטינים ומשודר באינטרנט הינו עבירה ועוד ועוד... כמו תמיד, הכל עניין של איך שואלים ומה שואלים.

d a n i e l s 5

New member
בוודאות אומרת לך

שהם לא עבריינים ...חוק הדקומונטרי עובד כאן. וניקח את הדוגמא האחרונה של צילמוי ההתנתקות..... רק החיילים במדים שרואיינו קיבלו אישור וגם במקרה הזה לא אישור אישי, היה אישור גורף לצלם את כולם למעט ראיונות ובראיונות לכל צוות צילום הצטרף חייל/ת מדובר צה"ל רק בכדי לרשום את הנאמר ולהשגיח שלא נאמרים דברים שהם סודות צבאיים.....משהו רישמי כזה.

אתה כמובן...

מוזמן לשאול זאת אותם,בדרכך שלך. הם בוודאי ישמחו לענות לך. כמו כן,תביעה פלילית ותביעה אזרחית(לגבי הצהרתך על עבריינות)...יש ביניהן הבדל... וגם את זה,כמובן,יש באפשרותך לברר באם אינו ברור לך.

N D R

New member
העובר עבירה אינו עבריין?

נפנה למר קדמן לשאול אותו גם על זה.

d a n i e l s 5

New member
כמו שאמרתי...

בכל מה שקשור לאינטרנט אין לי מושג...ותודה על המידע, מחר הולכת לבדוק את הנושא, נו לא יכולה לעבור על המידע הזה ככה סתם. לגבי הצילום כאן...אני מייחסת אליו לרגע כמו אל כל ארוע ספורט אחר שמצולם, גם לאינטרנט וגם לעיתונות, מעולם לא התבקשתי לקבל אישור ספציפי על כל מצולם . מעולם מר יצחק קדמן לא תבע אותי או אחרים על צילום ארוע ספורט כזה או אחר ותאמיני לי הוא לא רק תובע הוא שולח מי מטעמו לכל צילום פרסומת שמשתתפים שם ילדים בכדי לבדוק אם עומדים בכל הכללים (הנוקשים והמובנים)לגבי שמירת זכויות הילדים.

אני בטוחה ש...

חשוב לך הנושא,לא פחות מאשר לי. לכן טרחתי שוב לבדוק עם המועצה היום. לא הייתי בטוחה לגבי האינטרנט...וכך נאמר לי. מה שהיה ידוע לי לפני השיחה,הוא ש... בכל פעם שהיו באים כתבים ועיתונאים,מהארץ ומהעולם...לצלם במקום עבודתי...תמיד הקפדנו לטשטש,או להסוות את פני הילדים,מחשש לתביעה אזרחית(מעבר לכך שפרטיות הילד הייתה בראש מעיינינו).

d a n i e l s 5

New member
זה כבר משהו אחר...

בתוך כותלי בית הספר גנים משרדים וכל מקום שלא נחשב ע"פ החוק לציבורי חייבים באישור והסכמה של כל הגורמים. מבטיחה לך תשובה מחר (כבר נעשו כמה בדיקות בנושא).

rony34

New member
צדקנות

פפפה אפשר לומר שגם בגד הים לא תקני ותצלומי הים מטושטשים.העיקר לכתוב מה שיתאים לדעתה של אמא.צדקנות.

למעלה