האשליה ...היא ...

ינוקא1

New member
זרעתי אצלך זרעים , שובטמה יקירי.

בעתיד הם יצמחו ותבין גם את הצד שלי.

אם לא בגלגול הזה , אז בגלגול הבא.

אפרופו זרעים ....

אתה לא זרעת אצלי זרעים ,,הם נזרעו ונבטו מעצמם והגיעו לבשלות ..לכל אחד יש את "הזרעים "שלו ,,ואת הספור שלו ...את הצד שלך אני מבין ..ואני מכבד ..כל אחד יש לו את תודעתו וזה בסדר ,,,אני מאחל לך שהזעים שלך שנבטו ,,,יבשילו ותהיה במקום של :אין יותר שאלות ...ואין למה ? וזה מקום של אמת ..לא נשאר דבר לשאול ? אור ואהבה

lightflake

New member
אתה מוזמן ללכת אחורה בפורום ולבדוק את טענותיך

שובטמה אמר בדיוק את אותם הדברים מהרגע הראשון שנכנס לכאן
הוא חזר ואמר אותם בתגובה אליך
אתה לא רק עוור, אתה גם מאשים אותו בעוורון שלך

ינוקא1

New member
אתה פעם הבאת

את "משל המערה" למיטב זכרוני , ואת טענותיו של שובטמה אני מכיר היטב.

לגבי עיוורון - מי שסותם את שכלו הוא העיוור.

לגבי האשליה ...עיוורון ...

איך העיוור יודע שהוא עיוור ? אני גם מכיר את טענותיך ...והן שונות משלי ....ואנו לא נצא מזה ...ולכן אין טעם בלנסות לשכנע ...מה שחשוב שכל אדם באשר הוא מרגיש טוב עם חייו ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
מהות השכל זוהי הראיה.

לא סתם העיניים נמצאות בקדמת הראש.

אדם המתעוור או חוטף ליקויים בראיה , זה בגלל שישנם דברים שהוא לא רוצה לראות.
הוא מפחד מהאמת ששכלו מבין. לכן הוא סותם את עיניו.

כך שלסתום את השכל , זה לסתום את הראיה , וההיפך.

את זה כתבתי ללייטפלייק ולא לך.

lightflake

New member
אני לא מדבר עלי,

שובטמה חוזר על עצמו מאה פעם ואתה אומר שזו פעם ראשונה... ושאתה רואה אצלו "התקדמות"... תכף תגיד לו שלימדת אותו משהו ותשלח לו חשבונית... כמה עוורון...

אני לא אמור לעבוד בשבילך אבל הנה סתם השרשור הראשון שפתחתי וראיתי דיון ביניכם רק כדי שתראה שאתה עוור:

"המחשבות ,והגוף קיימות !!! אך הם מצביעות על האמת -הוויה -הן השלט שמצביע על האמת .אין כאן ביטול של דבר .הכל קיים והכל נדרש .אך !!!! יש להבין את התפקיד של הגוף והמיינד ועל מה הם מצביעים.כאשר אנחנו בהוויה אזי המיינד חוזר לתפקידו המקורי כמשרת להוויה"

"הכל נדרש כאשר ההויה היא המקיימת ,נצחית ,לא נולדה ולא תמות מעבר לכל המשתנה מעצמו .אור ואהבה."

אלו דברים שהוא כתב לך ינוקא! איך אתה כותב שזו פעם ראשונה שאתה רואה ?

ינוקא1

New member
שובטמה כתב

דברים אלו כדי לענות לי , אך בפעמים רבות אחרות הוא ציין שלדעתו אין גוף ואין אני ושהשכל הינו אשליה ואין מחשבות.

חוץ מזה , ציינתי בתגובה הסמוכה את מה שלדעתי מציין את ההבדלים העיקריים בגישות שלי ושלו.

אינני רואה צורך להרחיב מעבר לכך.

יום טוב.

"המחשבות והגוף קיימים - מצביעים על האמת"

המלים "אלו דברים שהוא כתב לך ינוקא! איך אתה כותב שזו פעם ראשונה שאתה רואה?" עוררו בי תקווה ושמחה, שמא ינוקא יגלה בזכותן משהו חדש.

lightflake

New member
זה עוד יקרה = זה כבר קרה

הזמן הוא אשליה נפלאה

בלי ה"דווקא", הרי לך יופי של הודעה מחזקת.

במחשבה לא נוצרת סתירה,
אלא נחווית השלמה:

כשהתודעה מתעוררת לעצמה, המציאות מתקבלת כפי שהיא;
כשהמציאות מתקבלת כפי שהיא, התודעה מתעוררת לעצמה.

האמונה בספור היא הסבל ....

אך שוב ....החוכמה היא להיות במה שרואה את הסבל .כל הספורים על מחשבות לא ממגרות את הסבל ....אני כל הזמן מצביע על הנמשל ואתה חוזר להתחלה וטוען שיש ספור ...על זה כולנו מסכימים אך ..הספור מצביע על האמת ...וזו החוכמה ...להבין על מה הספור מצביע ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
לא דיברת על נמשל ,

פעם ראשונה שאני רואה אותך מזכיר מילה זו.

פשוט תמיד אמרת "אין אני" "אין סבל" אין XYZ" "אין משל" וזהו.

עם דבריך עתה גם אני מסכים.

זוהי האחדות כפי שגם אני רואה אותה - להכיר בסיפור כולו ולא רק בחלק ממנו. ואז הנמשל מובן.

נפלא ...אך כאן ...

הולכת להיות לנו בעיה ...מה שמונע מאיתנו להיות באמת זה האמונה במחשבות ... ..הספור עליו אנו מדברים זה האמונה במחשבות ....שמונעות מאיתנו להיות באמת ..שהמחשבות כמו עננים מסתירים לנו את השמים ...עד כמה שהבנתי מדבריך אתה איש מאמין ...ולשכל עבורך יש מקום ..אך על מנת להיות אנו חייבים להרפות מהמחשבות ..אין ברירה ...כי אנו מדברים על שינוי המצב הקיים שהוא סבל ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
מה שמונע את האמת

זה מחשבות קטנות ושכל קטן.

(אם אתה רוצה שלא תהיינה לך מחשבות יותר , אפשר לקחת פטיש ולדפוק על הראש כמה פעמים.
יותר מהיר וקל מאשר מדיטציה).

כי הסבל הוא בהתאם לכמות השכל.
לדוגמה : אם לילד בגן אמרו משהו קטן , אז הוא מתעצבן ובוכה.
אבל אדם עם שכל גדול יותר מבין שאלו שטויות והבלים שלא ראוי לתת עליהם את הדעת.
כך אדם עם שכל גדול באמת , מבין כי הדבקות בהויה היא העיקר וכל השאר אלו שטויות שלא ראוי לתת עליהם את הדעת.
אלא שהילד עצמו או האדם הלא מפותח במדרגה בה הוא נמצא הוא סובל , והסבל אינו אשליה עבורו.

ןלכן צריך להיכנס למדרגה שלו ולנחם ולהרגיע אותו. להיות שם ולתת אמפתיה.
וזו הדרך להתמודד עם סבל - הסבל אמיתי וקיים כשאתה במדרגה שלו.
רק כאשר תעלה מדרגה על ידי הגדלת הדעת והשכל , תוכל להשתחרר ממנו.

וכדברי חכמינו :
"דעת קנית , מה חסרת ?
דעת חסרת , מה קנית ?"

למעלה