הארץ תבער?

הארץ תבער?

אמנם הידיעה הראשונה מופיעה רק באתרים החרדים, אבל בכל זאת נראה שמדובר על סיפור אמיתי:

אתמול בלילה פשטו שוטרים צבאיים על כמה דירות בבני ברק ועצרו מספר משתמטים. בדיוק מה שהובטח לכולנו שיבעיר את הארץ עובר בלי תגובה בינתיים, ונראה שזה ימשיך כך עד להודעה חדשה.
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=44311

במקביל - נפסקו לכלה החרדית שערקה מהצבא 24 או 50 ימי מאסר (תלוי לפי איזה מקור), ושוב - מלבד התבכיינויות ספוראדיות לא נרשמו תגובות משמעותיות (אגב, שימו לב לאזכור ה"אקראי" למוצא של השופט):
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=44325

ואם מישהו חושב שהצבא הולך ראש בקיר רק מול החרדים:
http://www.facebook.com/photo.php?f...31898867176.371151.260689792175&type=1&ref=nf

אני לא בטוח שעוצרים עריקים

בתקופה זו יותר מבתקופות מקבילות, בטח לא באחוזים משמעותיים.
בכלל, בהרבה מקרים היחס של העסקנים החרדים למקרים כאלה הוא בסגנון תאכל
לבד את הדייסה שבישלת, יש הבנה שהעסק הוא לא בדיחה ומי שלא עושה את המינימום שנדרש ממנו-שישא בתוצאות.

לא מזה תצמח לנו הישועה, אם דו"ח פלסנר היה מיושם-אפילו חלקית-העסק היה משתנה לגמרי לטווח הארוך,
הכל מתחיל ונגמר בכיס, הכניעה ללא תנאי של ביבי לחרדים עלולה להתברר כבכיה לדורות.

אתה מכיר מקרים

בהם המשטרה הצבאים ביצעה מעצרים בתוך בני ברק בעבר?

ברור שהישועה לא תצמח ממעצר של 5 בחורים, אבל היא בהחלט תצמח מכך שהצבא יתיש לאט לאט את הציבור החרדי, ויגרום לו לפחד ממנו במקום שהצבא יפחד מהציבור החרדי.

אתה מדבר על הכניעה של ביבי לחרדים, בזמן שכיום המצב הוא האידיאלי ביותר מבחינת החוק - כל בן 18 חרדי חייב להתגייס, והצבא פועל בצורה מסודרת כדי לדאוג לכך. בין אם נתניהו הולך על בחירות ובין אם לא, קשה לראות אותו מצליח להשיג רוב לחוק חדש שישנה את המצב, בייחוד לאחר שהמומנטום של פקיעת חוק טל אבד, ועד שלא נשמע את חוות דעתו של בג"ץ בקשר לעצירת תקציבים - ממש אין מקום לדבר על כניעה לחרדים במצב הקיים.

הלוואי שאתה צודק

וכן, יש לי חבר שנעצר בבני ברק בזמנו-כאברך.
איך שאני רואה את המצב, החרדים מחזיקים את הממשלה בביצים, ביבי לא יעיז לעשות כלום בגלל שהחרדים ירוצו לשלי יחימוביץ, ולהיפך.
גם יורשי ביבי הפוטנציאליים (גדעון סער למשל) נזהרים מאוד לא להתעסק עם החרדים, הוא התקפל בנושא האפליה העדתית בסמינרים מסיבות פוליטיות.
אני לא חושב שיש לחרדים בעיה כלשהי בשימור המצב הקיים לטווח ארוך, בסופו של דבר לא מגייסים אף חרדי שמתייצב בלישכה בזמן, והכסף ממשיך לזרום.

אם בג"ץ יעצור את התקציבים (שום סיכוי שזה יקרה), אני מברך שהחיינו בשם ומלכות.

אני לא מדבר על מקרה יחיד

אלא על פשיטה ומעצר של מספר עריקים באותו הזמן, זה משדר משהו אחר לגמרי.

אני לא מתלהב מספקולציות לגבי העתיד, ולכן מתייחס להווה. בהווה הצבא מתחיל בתהליך לגיוס כל החרדים, וכל אדם שנקרא לצבא ואינו מתייצב הופך למשתמט ובכל מאבד כנראה את הזכות לקבל קצבה לישיבה או לכולל בהם הוא לומד.
רוב המשפטנים מעריכים שהסיכוי שבג"ץ יאפשר העברת תקציבים למוסד עבור משתמט שלומד בו אפסי, בשונה מתקציבי רווחה כלליים כקצבאות ילדים וכדומה.

רק להזכירך - בג"צ זרק לכלא חרדים על ביזיון בית המשפט, אם אתה עדיין חי בקונספציה שהוא מפחד מהחרדים - אתה חייב לצאת טיפה מהבועה בה אתה מסתובב.

התיאור שלך על המצב העכשווי

נכון תיאורטית, בפועל הכל אותו דבר כבר מספר חודשים.
איפה האירגונים החילוניים שיתנפלו על בג"ץ שיעצור תקציבים? הרי זה הרגע הגדול שכולם חיכו לו.
איפה התקשורת? כמה חודשים בלי תקציבים וישיבות מתחילות לקרוס כלכלית.
איך דבר כ"כ פשוט מבחינה משפטית לא קרה עד עכשיו, ולא ראיתי שום התייחסות בתקשורת לכך שהוא עומד לקרות.

בג"ץ לא מפחד מהחרדים אלא הפוליטיקאים, ואם לא תהיה חזית חילונית משותפת שתשנה את המצב הנוכחי מהיסוד (כסף, כסף, כסף, ועוד פעם כסף)
הלכה המדינה.

אתה באמת לא בעניינים

הבג"ץ כבר הוגש ונמצא בדיון, וכל עוד הצבא ממשיך עם תהליך החיול כפי שהתחייב אין לתקשורת על מה לפתוח את הפה.

אתה כנראה לא מכיר את התהליך ולכן חושב שיומיים אחרי פקיעת חוק טל כולם אמורים להתגייס, אבל במציאות חלפה שנה שלמה מאז שהצהרתי על ביטול מעמד תורתו אומנותו בפני הצבא ועד שהתגייסתי - זה תהליך ארוך שלא אמור לקרות ביום אחד, וזה עוד לפני השיקולים הייחודיים שבגיוס מסות חרדים בבת אחת.

איזה דבר פשוט מבחינה משפטית יש פה שעדיין לא קרה לטעמך?

ביטול הקיצבאות

פשוט מאוד-כולם משתמטים ואף אגורה לא זזה לישיבות. פה קבור הכלב ורק פה.
הקונספירציה שהישיבות והכוללים יכולים להחזיק את עצמם בלי המדינה, תקרוס בעוצמה.
מתי צפויה פסיקת בג"ץ בנושא? איך זה שלנושא כ"כ קריטי אין שום תהודה תקשורתית (לא נתקלתי בכלום ואני עוקב)?

בנוסף, צה"ל מתעלק על מי שלא התייצב בלישכה, מי שהתייצב-לא מגויס למרות מעמדו כעריק. ומדובר פה על בני 18,
בנוגע לזה אין מה לעשות באמת, ולא בטוח שצריך.

אתה פשוט טועה

אף אחד מהם לא משתמט. כל עוד הצבא לא שלח להם צו גיוס הם שומרי חוק לכל דבר, והצבא לא אמור לשלוח להם צו גיוס לפני שהוא מסיים את תהליך ההיערכות שלו לקליטתם, שזה בדיוק מה שקורה כעת.

מי שהתייצב אינו עריק, אתה פשוט לא מכיר את תהליך החיול. כשאתה מגיע בצו ראשון אתה עובר הליך מסויים, כשלאחריו אתה ממתין בבית במשך תקופה עד לקבלת זימון לבדיקות הרפואיות וכן הלאה והלאה.

רק שתבין - ילדים חילונים מקבלים את הצוים הראשונים במהלך כיתה י"א, כשאף אחד מהם לא מגוייס לפני סוף י"ב.

איזה תהליך חיול?

הצעירים החרדים שמגיעים ללישכה לא חותמים על שום טופס, הצבא מורה להם לחתום, הם לא חותמים (ומקבלים הכוונה לא להילחץ ולחתום), והכל טוב ויפה.
מה קורה לצעיר חילוני שלא מוכן לחתום על טפסי חיול? תגיד לי אתה.
מענין אותי איך צה"ל נערך כבר היום לקליטת/כליאת אלפי צעירים חרדים בני 18, אני מניח שנפתחות מחלקות חדשות ביחידות העלית.

אם אני לא טועה

אין בכלל טופס מקביל לצעיר חילוני, וכל הרעיון של חתימה על טופס שבו אתה מתחייב למלא אחר החוק כנראה חסר משמעות.

אני לא יודע איך זה מסתדר עם הטענה שלך על זה שאתה עוקב אחר הנושא, אבל בכל כמה ימים מתפרסמת פגישה נוספת בנושא של שר הבטחון ונציגי הצבא, הם כבר פרשו בפניו את תכנית הגיוס שלהם, ובינתיים הוא לא הוציא שום צו עיכוב או משהו כזה.

באמת שווה לך לבדוק לפני שאתה מביע דעה.

אכן ראיתי כתבה בנושא לא מזמן

ומסקנתי:כסת"ח. למיטב זיכרוני מדובר בהרחבה של יחידות קיימות (שח"ר, נצח יהודה, מסלולים אזרחיים) במתווה שקיים עד היום,
קרי:נשואים ובעלי משפחות, ולחילופין גיוס רווקים מרצון. מה שהיה הוא שיהיה.
אתה באמת חושב שמאות/אלפי צעירים חרדים יישלפו מהישיבות וייגויסו בכח? כיף לך.
אין מה להתוכח יותר מידי, שנה מהיום ניפגש שוב, ונראה מה יהיה.

ואם היה לך ספק

צה"ל כמובן לא יטרח לכלוא אף אחד, כיוון שמרגע שהאדם הופך לעריק או משתמט - הוא מצוי במעמד חוקי שמהווה סיבה מספקת לשלילת הזכויות שלו לתקציבים, ואת המכה בפטיש יתן משרד האוצר.

לשלילת תקציבים המונית צריך שליחת צווי גיוס

המוניים, הנבואה נתנה לשוטים, נחיה ונראה.

למעלה