הארכת L1

amitch1

New member
הארכת L1

שלום לכולם. שאלה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה חד משמעית - במידה והויזה L1A מסתיימת בנובמבר והחברה מגישה הארכה כחודש לפני תום המועד במסלול רגיל( לא פרימיום). זמן עיבוד הבקשה צפוי ךהיות סביב חצי שנה (ֿלפי האתר של USCIS). מה קורה במהלך התקופה שממתינים להודעה ? האם אפשר להמשיך לעבוד ? מה לגבי ויזת L2 ו EAD לבן הזוג - האם בכלל ניתן להאריך באותו אופן ? איך מאריכים רישיון נהיגה במצב כזה ? מצד אחד זה נשמע מקרה שקורה המון מצד שני אני לא מצליח למצוא תשובות ברורות לנושא...

vinney

Well-known member
זאת שאלה לעורך דין

ברמה העקרונית כל עוד הגשתם את ההארכה בזמן והיא בטיפול הסטטוס נשמר ואפשר להמשיך לעבוד (וודאו עם עו"ד). איך מאריכים רשיון נהיגה במצב הזה זה משהו שלא התנסיתי בו... בקליפורניה, לפי מיטב הבנתי, אפשר להוציא רשיון נהיגה בלי קשר לסטטוס הגירתי כל עוד זה לא real id, אבל לא יודע מה קורה במדינות אחרות.

Boston Guy

New member
צרה צרורה.

בשנייה שה EAD יפוג - המעביד של ה L2 יצטרך, מבחינה חוקית, לשלוח את ה L2 הביתה ולהקפיא את העסקתו עד שאותו L2 יוכל להציג בפניו EAD חדש ובתוקף.
כנ"ל מבחינת רשיון נהיגה - בלי להציג ויזה חדשה בתוקף לא יספיקו לך רשיון.

המעביד של ה L2 לא יכול להעסיק אותו על סמך "הגשתי בקשה". זה לא חוקי.
משרד הרישוי לא יכול לעבוד על סמך "יש בקשה בצנרת".

למה המעביד מגיש בקשה רק חודש לפני תום תקופת הויזה? ולמה במסלול "רגיל"?

לגבי חלק מהשאלות

נדמה לי שתוכלו להישאר בארה"ב עד תפוגת I-94, ובעל ה- L1 יוכל להמשיך לעבוד. אם תצאו, תוכלו להיכנס שוב רק בעזרת AP/EAD וכנראה שלא יילך חלק. ההמלצה היא לא לצאת עד לאחר החידוש.

חידוש L2 לא דומה לחידוש L1 אלא משותף - מגישים את שניהם יחד, ותוקפם זהה.
בעל ה-L2 חייב EAD בתוקף כדי לעבוד. תוקפו קצר משל ה- L, ואני מניח שכבר חידשתם לפחות פעם אחת. אפשר לחדש שוב בנפרד מה- L, אבל אין לי מושג מה קורה אם החידוש הבא נופל בזמן שאין L2.

רשיון נהיגה אולי תצליח לחדש אוטומטית באתר ה- DMV. אל תבקש Real-ID מכיוון שאז תידרש להגיע פיזית עם הוכחות לסטטוס ההגירה שלך.

אני לא בטוח שזה מצב שקורה המון, בטח לא בזמן האחרון והאווירה הנוכחית במשרדי ההגירה.

המלצה חמה: יש לך עורכי דין מהחברה - דבר איתם!

amitch1

New member
תודה ותשובות

תודה לכולם על התשובות. ברור שאנחנו שואלים את השאלות האלה את עורכי הדין של החברה ועורכי דין נוספים - אבל מקבלים תשובות שונות בשומה למדגם הבלתי מייצג שהתקבל פה. למה להגיש מאוחר ובתהליך רגיל ? כי במידה וזה חוקי וכשר ויאפשר המשך חיים שגרתי פה עד לקבלת התשובה מה USCIS - זה יאפשר לנו לסיים פה שנת לימודים נוספת בכל מקרה (גם במקרה של סירוב להארכת הויזה). בכל מקרה , זה נראה מאוד גבולי ולא מספיק חד משמעי - ןלכן שכנראה לא יהיה מנוס מלהגיש קודם לכן בתהליך פרימיום. תודה לכל המשיבים

Boston Guy

New member
לא חושב שהתשובות (הרלוונטיות) כל כך שונות...

שאלת כמה שאלות מאוד ספציפיות:
1. האם בעל ה L2 יוכל להמשיך לעבוד. התשובה לכך היא "לא". בהנחה שתאריך פג התוקף של ה EAD הקיים שלו הוא תאריך תפוגת התוקף של ויזת ה L הנוכחית - בעל ה L2 יאבד את היכולת לעבוד מאותה נקודה בזמן ועד שיהיה לו EAD חדש (כרטיס פלסטיק) להציג. וזה יהיה מן הסתם כמה חדשים אחרי שתקבלו את הויזה החדשה. בהנחה שהליך הארכת הויזה יקח לכם חצי שנה, ההערכה היא שבעל ה L2 יאבד את היכולת לעבוד למשך לפחות 8 חדשים - ויש מצב שזה יהיה יותר קרוב לשנה...
אני לא חושב שמישהו נתן לכם תשובה ספציפית אחרת - רוב מי שהגיב כאן דיבר על היכולת של בעל ה L1 לעבוד, ולא התייחס בכלל לבעל ה L2.
ושיהיה ברור: גם היכולת של בעל ה L1 לעבוד דורשת "אומץ" מצד אנשי מחלקת כח אדם אצל המעסיק - כי מי שיקח על עצמו את האחריות לכך שבעל ה L1 עובד ללא ויזת עבודה תקפה יכול לשלם על כך מחיר כבד.

2. תשובות דו משמעיות שאנשים ענו לך לגבי רשיון הנהיגה מבוססות על זה שתנסו להאריך רשיון נהיגה תוך מתן תצהיר שקר (שיש לכם סטטוס הגירתי בזמן שבעצם אין לכם), ותבנו על כך שתצליחו לעבור את התהליך בלי שמישהו יבדוק לכם את הניירת. אני לא יודע כמה זה ריאלי במדינה שבה אתם חיים, אבל במסצ'יוסטס, המדינה שבה אני חי - זה לא יעבוד. נסיון להאריך רשיון נהיגה של בעל ויזה זמנית on line בלי בדיקת ניירות לא יצליח, ויהיה צורך ללכת למשרד ה RMV - ושם הפקיד בדלפק יבדוק את הויזה בדרכון.

ממה שאתה כותב נראה שיש לכם חשש שויזת ה L1A לא תוארך. לא יודע מה הסיפור שמאחורי זה - אבל אם זה המצב עדיף להתכונן לזה בעוד מועד (לוקח זמן להתקפל) ולא לחכות לרגע האחרון שבו תצטרכו "לזרוק הכל מהידיים" ולצאת מהמדינה. אני מבין את השיקול של "עוד שנת לימוד בארה"ב - אבל מה תעשו אם תקבלו את הריג'קט בפברואר? או במרץ?

amitch1

New member
תודה על ההתייחסות !

לאחר התייעצות עם עו״ד הגירה מנוסה, להלן תשובותיו:
1. בעל ה L1A יכול להמשיך לעבוד עד 240 יום לאחר פקיעת מועד הויזה המקורי כל עוד המקרה הוגש בזמן (לפני פקיעת התוקף) ולא התקבל סירוב להארכה מה USCIS.
2. בעל ה L2 - ההארכה מוגשת ביחד אולם לא יהיה ניתן להאריך את ה EAD עד שתתקבל הויזה החדשה ,וגם אז זה ייקח 90 יום לפחות ...
3. יש בעייה בתקופה הזו לצאת מארה״ב .
4. לגבי רישיון נהיגה - תלוי מדינה ומשרד רישוי ספציפי.

אם לסכם - BostonGuy היית מדוייק מאוד, למעט החמרה קלה במצבו של בעל הויזה L1A.
אני לגמרי מסכים עם המשפט האחרון שכתבת
החשש לגבי אי הארכת הויזה הוא ממספר מקרים סביבנו שראינו לאחרונה.... יש פה אלמנט של חוסר וודאות יותר משמעותי מבעבר , אבל עדיף לדעת מה מצבנו בנקודה הראשונה האפשרית.

vinney

Well-known member
אזהרה לגבי אי הארכת הויזה

שימו לב שאם ההארכה תדחה, הUSCIS בהחלט יכול להחליט שהדחיה היא רטרואקטיבית מתאריך פג התוקף של הויזה המקורית. מה שיכול להפיל עליכם מצב של 240 ימי out of status ביום קבלת ההודעה, ועם הממשל הנוכחי לא מן הנמנע שיחד עם קבלת הדחיה גם תקבלו זימון למשפט הגירה.

Boston Guy

New member
אני גם שמעתי על החמרה באכיפת הקריטריונים להארכת ויזות L

דברים שפעם היו "עוברים על אוטומט" היום חוטפים RFE בצורה אוטומטית... והסברים שפעם "תפסו מיים" היום כבר לא מספיקים.
מצד שני הכל תלוי בסיטואצייה הספציפית - שאותה רק אתם יודעים.
אם ההצדקות העיסקיות והתפעוליות שיש למעסיק לגבי הצורך בויזת ה L1A הן מוצקות, והמספרים (התוצאות העיסקיות) שהעסק התחייב עליהם כדי לקבל את הויזה המקורית לפני שנתיים אכן הושגו - אז אולי החשש מאי חידוש הויזה אינו לחלוטין מוצדק.

מצד שני, יש לשים לב למה שויני כתב בתגובה שלו. סתם כדוגמא: אם עסק הוציא ויזת "מנהל בינלאומי" מסוג L1A והציג בניירת ההצדקה לויזה תכנית עיסקית שחזתה מכירות של 100 מליון דולר לשנה ב 2019, והעסק במציאות הצליח למכור רק ב 100 דולר בשנה הזו - יש מצב שברשות ההגירה יגדירו בקשה לחידוש הויזה כ frivolous (בתרגום גס לעברית - "אתם מנסים לעשות מאיתנו צחוק") - מה שיגרור ביטול סטטוס רטרואקטיבית לתאריך פג התוקף של הויזה המקורית.
ואותם מאות ימי שב"חיות שפתאום נפלו על הרקורד שלכם יגרמו לכך שלא תוכלו לשוב לארה"ב - על שום סוג של ויזה - במשך המון שנים.

למעלה