הארה...

אליהו991

New member
הארה...

שלום רב לכל חברי הפורום!
שמי אלי, בן 22 עובד בחונכות ומאמן אישי (coaching). מקצועות עם הרבה אהבה (חמלה נשמע לי עליוני משהו. אני אוהב לא חומל...).

אני מחפש את דרכי כמו הרבה אנשים בעולם הזה והייתי רוצה ייעוץ.

אני די מבולבל. אני רוצה להגיע לחווית הארה- אושר עילאי שלא נגמר (אלא אולי במוות כי אני לא מאמין בחיים לאחר המוות ובגילגול נשמות...)

בבודהיזם מדברים הרבה על מדיטציה ככלי להשגת הארה- אבל מה הקשר בין הבהייה וההתמקדות של המדיטציה לבין האושר העילאי של ההארה?

והחמלה- מה היא? ומה היא תעזור לי להגיע להארה, אותו אושר עילאי? אם אני אחמול על יצורים חיים, זה יעזור במשהו לחוויה שלי? אמנם זהו רגש נעים, אבל הוא לא מתמיד... הדעת מוסחת ממנו.

ועוד שאלה- איך אפשר להגיע לבריחה מכאבים ומתשוקות אם תמיד יש לי תשוקה להגיע להארה שהיא אושר גדול?

בתודה ענקית למי שיענה לי!
אלי

"איך אפשר להגיע לבריחה מכאבים ...

ותשוקות אם תמיד יש לי תשוקה להגיע להארה "....עצם התשוקה זו הבעיה ...שב למדיטציה ...מבלי לרצות דבר ...ותמצא ...אור ואהבה

אסף ב6

New member
יש לך איזשהי אג'נדה נסתרת?

משום מה יש לי תחושה שכן.

אני מצטער אם זה מעליב... ואני מתנצל אם השאלות הללו כנות.

אליהו991

New member
אין לי שום אג'נדה נסתרת...

האג'נדה היחידה שלי היא להשיג אושר גדול ותמידי

אסף ב6

New member
אוקיי,

עד כמה שידוע לי, בודהה הבחין בין 3 סוגי השתוקקות (צריך לזכור שזאת חלוקה אחת אפשרית, לא החלוקה היחידה האפשרית או הנכונה):
1. ההשתוקקות לגדול ולהיות,השתוקקות להמשך קיום.
2. השתוקקות להפסיק להתקיים, לחדול.
3. ההשתוקקות לתענוגות החושים.

שלושת אלו נחשבו על ידו כאל צורות של סבל, כלומר שלושתן הן השקפות לא נכונות, ומפריעות, שהאדם חווה אותן במספר רמות בין אם הוא רוצה ובין אם לא.

אבל - בבודהיזם מפרידים בין 3 רמות של פעילות (ואני אאחד בין הנקודות בהמשך):
1. מחשבה.
2. דיבור.
3. עשייה.

המחשבה היא הרמה היותר עדינה, שגורמת לפחות קארמה, דיבור כבר יותר, ועשיה כמובן יותר.

ככל שאנחנו מאמצים יותר לליבנו, ופועלים, על בסיס השקפה לא נכונה ומפריעה, אנחנו מגבירים את הסבל שאנחנו נחווה.
נשמע לי שהאושר שאתה שאלת עליו, וחשבת להשיג מתבסס על ההפך ממה שאתה חווה עכשיו, כלומר, במקום להפגע (כמו כולנו) מהחיים, אפשר להגיע להארה ואז להפסיק להפגע, להיות "מעל" להכל. אני מסווג את זה בתחום של 2 ההפכים הללו של השתוקקות לקיום או לאי קיום.

אז מה בעצם הפתרון לתסבוכת הזאת? אני אישית מנסה ללכת בדרך של פתיחת הלב, במקום סגירתו, לא מפחיד אותי (רעיונית
) כאב, מפחיד אותי אדישות, מכאניות של החיים שלי.
ואיך עושים את זה? לומדים להקשיב באמת, להפסיק לפחד מלהיות נוכח באמת. כשמגיע רגש עוכר לדעת שכמו שהוא עלה הוא גם ירד.

כל דבר בחיים שלנו, בעיקר רגשות מותנים נתונים לחלופיות, חוסר סיפוק, ואי-שליטה עליהן או על המקור שלהן.
זה פתח לחקירה שבודהה הציע. לחקור את ההיבטים האלה בגוף, בתחושות, בהצמדויות ובמחשבות שלנו (על העבר, על העתיד), זה המדיטציה שבודהה הציע.
לדוג' - אתה יושב בחצי לוטוס, או ישיבה מזרחית על כמה כריות, כך שהגב זקוף ושם לב לנשימה, ולזה שאתה יושב, ואז כשמחשבות באות אתה רואה איך המחשבות סוחפות אותך, ואז אתה שם לב שאתה חוזר לנשימה ואתה שוב פעם זוכר שאתה יושב, ואז המחשבות שוב לוקחות אותך, זה משחק.

ינוקא1

New member

רק עכשיו קראתי.

משפט נהדר !

"אז מה בעצם הפתרון לתסבוכת הזאת? אני אישית מנסה ללכת בדרך של פתיחת הלב, במקום סגירתו, לא מפחיד אותי (רעיונית ) כאב, מפחיד אותי אדישות, מכאניות של החיים שלי.
ואיך עושים את זה? לומדים להקשיב באמת, להפסיק לפחד מלהיות נוכח באמת. כשמגיע רגש עוכר לדעת שכמו שהוא עלה הוא גם ירד."

איזו הודעה מקסימה ונוטפת... אנרגיה?

תענוג לקרוא ולהרגיש כנות, חקירה, צניעות... תודה על השיתוף המקסים הזה.

כיוון...

תשמע, אם בא לך לצעוד בדרך כזאת או אחרת, אפשר פשוט להתחיל... וכדאי לעשות זאת בכיף, בזהירות ובעוד כמה עשרות איכויות שבטח תפתח בהמשך.

אם הבנתי נכון את שאלותיך, אתה מעוניין לצעוד בדרך שבתוכך, אשר מובילה אל אושר וסיפוק עמוקים.

פיתוח עצמי הוא משהו שמותר לכל אחד לעשות... ואפשר לעשות אותו בלי הגבלה... ולהיות מסופק מעצמך ומחייך יכולה להיות התחלה טובה ומהנה.

מדוע שלא תיקח לך איזה שהוא ספר מעשי ונוח, כייפי, שאתה מרגיש שהולך איתך יד ביד מהמצב הנוכחי שלך, אל מצב טוב יותר שקיים אצלך בפוטנציאל המיידי (ולא ספר שמדבר אליך במלים שאתה לא מבין עדיין, בדרך אל משהו שאתה לא מבין עדיין).

אחרי שתעבוד בסיוע ספר כזה, שעוזר לך מיידית ובאופן מורגש, אתה תהיה מנוסה יותר. חכם יותר. מצוייד יותר.

ואז בטח:
א. תרגיש טוב יותר מקודם, שזה אחלה.
ב. תדע מה הרמה הבאה.
ג. תוכל למצוא לך את העזרה בשביל הרמה הבאה.

איך זה נשמע לך?

אליהו991

New member
נשמע טוב

לקחתי כבר ספר מהסיפריה "נס התודעה המלאה של ת'יץ' נהאט האן. ספר מעניין.

אבל למה אף אחד לא ענה לי לגופן של השאלות?

כל אחד מגיב בהתאם להבנתו וליכולתו.

ההבנה הצנועה שלי, לדוגמה, היתה שאתה מבקש עזרה בתחום שאתה מאד מתחיל בו, תוך הצגת שאלות כאלה שהכי טוב יהיה לך לרכוש קצת ידע בסיסי בתחום, בתור התחלה.

ואינני מתכוון לידע תיאורטי, אלא לידע מעשי, כמו שנדרש ברוב התחומים האנושיים.
לדוגמה, אם היית רוצה ללמוד לבנות אתרים, הדרך היחידה לעשות זאת היא להתחיל לעשות זאת, כמובן בסיוע הדרכה מתאימה.
ספרים ומורים לא יכולים לתת לך את ההתנסות הישירה, אך הם יכולים לכוון אותך היכן ואיך להתחיל לרכוש אותה.
במדיטציה כמו בבניית אתרים כמו בנהיגה כמו ברוב התחומים...

ואז, כשאתה שואל שאלות תם בנושא מסויים, להשיב עליהן אחד-לאחד לא יביא לך בהכרח תועלת, כי אתה לא בדיוק יודע עדיין מה לשאול.
אז לא יודע איך לענות בצורה מועילה על השאלות שהבאת, אבל אתה יודע מה, אנסה בכיף (התוצאות - על אחריותך
):

"בבודהיזם מדברים הרבה על מדיטציה ככלי להשגת הארה- אבל מה הקשר בין הבהייה וההתמקדות של המדיטציה לבין האושר העילאי של ההארה?"

אפשר ללמוד דברים בפנטזיה, בדמיון; ואפשר ללמוד דברים במציאות.
אם נניח נעמיד פנים שאנחנו ג'דאים מ"מלחמת הכוכבים" ושיש לנו לייט-סייברס, זה יהיה אולי כיף, אך זה יהיה דמיוני.
לדבר על "הארה" מבלי שחווים ומכירים אותה, זה להתעסק בדברים שלא מוכרים לנו, להיכנס לעולם של פנטזיות.

אז בוא נגיד משהו אחר במקום "הארה". לדוגמה, "חוויה מתמשכת של סיפוק, שלווה ושמחה", או כל תיאור אחר של משהו שאנחנו מכירים לפחות חלקיק ממנו באופן אישי, ממשי, כדי שנתעסק במציאות ולא בדמיון, מפני שאנחנו רוצים להרגיש כך במציאות ולא בדמיון.

אז בעניין מציאת המקום השליו והשלם והמסופק שבתוכנו, אין לו בהכרח קשר אל "הבהיה וההתמקדות של המדיטציה".
אתה מבין, כל הדרכים המופלאות האלה, כגון בודהיזם, הן מנגנונים באמת מופלאים שלא תמיד אפשר לשלוף מרכיב אחד מתוכם ולהניח שהוא יעבוד כמו שהיה עובד אם היינו צועדים באותה דרך באופן מלא ומבצעים את כל ההנחיות שבתוכה. לפעמים הוא אפילו עלול לעבוד כך באופן הפוך...

בודהיזם לומדים בעזרת מורה. אי אפשר כל כך ללמוד את זה בעזרת ספר, למשל, ממש כפי שאי אפשר כל כך ללמוד לטוס או לנתח בעזרת ספר בלבד, בלי עזרה של אף אחד נוסף.

ובכל זאת, במידה ותאמן את עצמך להרגיש את עצמך ואת פנימך באופן ברור יותר, זה יכול לעזור.
בהעדר מורה, חשוב לוודא שכל תרגול מיטיב עמך. זוהי אחריותך להתבונן על עצמך היטב במהלך תרגולים שונים ולאחריהם, כמו גם במצבים שונים ומגוונים בחיים, כדי לראות כיצד דברים שונים מחוצה לך ובתוכך משפיעים עליך. כתוצאה מלימוד זה, תוכל ללמוד בהדרגה כיצד לכוון את הדברים בתוכך ומחוצה לך בצורה מיטיבה יותר ויותר ויותר.

"והחמלה- מה היא? ומה היא תעזור לי להגיע להארה, אותו אושר עילאי? אם אני אחמול על יצורים חיים, זה יעזור במשהו לחוויה שלי? אמנם זהו רגש נעים, אבל הוא לא מתמיד... הדעת מוסחת ממנו."

מדובר במשהו שעוזר מאד לאלה לומדים אותו.
לקרוא עליו בספר שבו הוא מתואר כ"חמלה", זה כמו לקרוא מהצד על לימודים של מישהו אחר.

ובכל זאת, במידה ותוכל לשים את עצמך במקומו של הזולת, גם כאשר הזולת הינו חתול או נמלה, אתה עשוי לפתע פתאום להבין מה הזולת מרגיש והדבר דומה לרכיב שמתעורר בך, חלק מהאנושיות המלאה שלך, אשר הולכת ומתעוררת, כמו נורות בקרה של מכשיר חשמלי כלשהו שמדליקים בשלבים. הבה נאמר שכאשר המכשיר עדיין איננו פועל במלואו, עדיין לא "מוכן" (כמו במקרה של ילד קטן, למשל, שברור כי הוא עדיין מצוי בהתפתחות הבסיסית שלו), אזי פונקציות ההתפתחות שאתה חפץ בהן ("לגלות את האושר המתמשך שבתוכי", לדוגמה) עדיין אינן נגישות, אינן יכולות לפעול.

"ועוד שאלה- איך אפשר להגיע לבריחה מכאבים ומתשוקות אם תמיד יש לי תשוקה להגיע להארה שהיא אושר גדול?"

נו באמת, מה אני יכול להשיב על כך?
נסה אתה...

וזכור שכל מחשבה שאתה עשוי לחשוב, איננה אלא מחשבה. זהו מכשיר רב עוצמה העומד לרשותך ותו לא. כאשר תגלה את מי שמפעיל אותו, תוכל להפעיל אותו ולהשתמש בו בכיף וביעילות, כמו גם להרגיש את עצמך, המפעיל הבלתי תלוי (תאר לעצמך איזו הרגשה היא להרגיש את עצמך... היא חייבת להיות די טובה, לא?
).

lightflake

New member
אל תחכה למוות

ואל תתעסק בחמלה

במדיטציה אתה לומד להפסיק לייצר סבל (אמונה במחשבות)

התשוקה שלך טבעית

אבל התפיסה שלך של הארה מוטעית, ואם תרצה באמת להשתחרר מסבל בסופו של דבר תצטרך להפנות עורף לכיוון של "אני" שרוצה להשיג לעצמו חוויה טובה נצחית, כי התפיסה הזו עצמה היא האשליה - האמונה שמה שהקולות בראש אומרים לך אמיתיים, ושיש שם באמת מישהו שצריך להשיג משהו. התעוררות אמיתית יכולה להיות לא נעימה, ולדרוש ויתור על ההיאחזויות. הפניית העורף בד"כ היא תוצאה טבעית של הבנה שהאמונות האלה ב"חוויה טובה" או בקיום של "אני" מוטעות.

הנה ציטוט נחמד של ג'ד מקנה :
Suffering just means you’re having a bad dream. Happiness means you’re having a good dream. Enlightenment means getting out of the dream altogether.

אני לא יודע אם זה מה שאתה רוצה לשמוע, אבל זה יהיה נחמד אם תתייחס לדברים ברצינות, ותחקור אותם. אולי זה יחסוך לך כמה שנים של חיפוש....

lightflake

New member
אושר עילאי

המשוואה היא די פשוטה
מה שיש זה מה שיש כאן ועכשיו
כל דבר אחר זה דמיון - לא אמיתי - "חיצוני"
אם אתה רוצה משהו אחר ממה שיש עכשיו אתה למעשה נמצא בבריחה מההווה - זה סבל - גם אם אתה עדיין לא ממש מרגיש שזה סבל
ואם אתה מפסיק לרצות משהו אחר ומפסיק לברוח ולפחד ממה שיש עכשיו - אז אתה תמצא שמה שיש עכשיו זה הרבה יותר מהדמיונות שלך לגבי "אושר עילאי"

זאת האמת לאמיתה

אז מה אפשר לעשות?
להפסיק לעשות! לעצור!
קוראים לזה גם מדיטציה

clastic

New member
מהיכן לך הקביעות הללו?

אתה כותב כל כך סמוך ובטוח, כל כך תכליתי, ואני שואל - למה? מי שמך?

"מה שיש זה מה שיש כאן ועכשיו" - משפט מפוצץ, משמעויות - אפס.

אתה מדבר על "דמיונות לגבי 'אושר עילאי'" וזה מטריד, כי אתה בוחר לקבוע
(על-סמך כלום) שאין דבר כזה אושר עילאי.
גורואים, מורים, רישים - You name it - רבים מספור מתייחסים להארה ולאושר העילאי לא רק כמצב שניתן להגיע אליו
אלא כמצב הנכון והטבעי של כל אדם ושצריך (לא רק "כדאי") להגיע אליו.

"קוראים לזה מדיטציה" - עוד משפט חסר תכלית ומשמעות.
ישנן כל כך הרבה סוגי מדיטציות... אז אתה קובע מהי מדיטציה? מנהל פורום חיים להיות יותר אחראי מזה.
אפילו אני, שמתרגל את המדיטציה טרנסנדנטלית של מהרישי מהש יוגי באדיקות,
מבין שהיא בסופו של דבר טכניקה שאני בחרתי כמתאימה לי ושיש עוד טכניקות רבות אחרות,
שונות בתכלית - הן טכנית והן תכליתית.

פותח הדיון היקר - אל תתייאש.
האמונה שלי (וזאת רק אמונה, היא איננה מבוססת על הוכחות, עדויות או ראיות) היא שיש
דבר כזה שנקרא "הארה" ושכולנו בדרכנו למצב הזה, כל אחד בדרכו, במידת קרבתו ליעד ובקצב האישי שלו.
תמשיך לחפש עד שתמצא.

שים לב שאין קשר אמיתי בין התגובה שקיבלת לבין ההודעה שכתבת.

התגובה הכאובה הזאת היתה יכולה להיכתב בתגובה לכל אחד אחר.
אין לזה קשר אליך או למה שכתבת.
ובכל זאת, כשאתה מזהה את התגובה הפנימית שלך עצמך לכך (ויודע שהיא לא באמת קשורה להודעה שהוא כתב לך), אתה יכול לעשות בזה שימוש מועיל.
לדוגמה, כתבת בהודעתך המקורית משהו כגון "וזוהי האמת לאמיתה". מלים כאלה מעידות על הנחה שהקורא קורא את מה שאתה כתבת.
הקשר האמיתי בין התגובה שקיבלת לבין ההודעה שכתבת יכול להיות כזה או אחר; לדוגמה (אחת מני רבות), אפשר שהוא איננו נובע מהמלים עצמן, אלא ממשהו בך שקורא הודעות של אחרים בצורה מוטה ומשוחדת, או משהו כזה. ההשפעות בין אנשים הן לעתים מאד עדינות ומעודנות.
אם בפגישה פנים מול פנים אנחנו ממעטים להקשיב באמת ולהסתכל באמת על הפרטנר שלנו לשיחה, בכתב תופעה זו נעשית אצל רובנו מוקצנת עוד יותר.
לפעמים נדמה שחלק מהמופעלויות שלנו אחד מהשני הינן בלתי-מודעות ומבוססות על טריגרים מעודנים וחמקמקים.
מקווה שהתגובה לא הכאיבה לך יותר מדי ושתדע לעשות בה שימוש חיובי ומשמח.

דוגמה קיצונית מופרכת, רק בשביל ההדגמה:

"אפשר שהוא איננו נובע מהמלים עצמן, אלא ממשהו בך שקורא הודעות של אחרים בצורה מוטה ומשוחדת"

אני אתן דוגמה, קיצונית ומופרכת, לאיך הדבר יכול להתרחש (אחרת רובנו נוטים "לנזול" לכל מיני הסברים מטפיזיים):

- אלימלך מתרגל מדיטציה "טרנס אטלנטית" (המצאה שלי, הגם שלא אתפלא אם קיימת אחת כזאת)
- מנהל הפורום מאמין שזוהי מדיטציה "רמאית" ולכן הוא קורא את הודעותיו אל אלימלך בצורה מוטה, משוחדת, לרעה
- אלימלך נעלב מהתייחסותו הבלתי עניינית של מנהל הפורום
- והוא מספר על כך לחברו זורקין, שגם הוא מתרגל מדיטציה "טרנס אטלנטית"
- זורקין נכנס לפורום, כשבזכרונו סיפוריו המוקצנים של אלימלך על מנהל הפורום הנורא
- והוא קורא הודעה של אותו מנהל פורום, בצורה משוחדת ומוטה אף יותר מזו שאותו מנהל פורום נהג לקרוא את הודעותיו של אלימלך...

וכך הקריאה המוטה והמשוחדת חזרה אליו כבומרנג.
זהו, סתם דוגמה קיצונית ומופרכת כאמור.
רק בשביל להבהיר את עושר האפשרויות (של מה שכיניתי בהודעתי הקודמת "קשר אמיתי" בפיסקה השישית; בפיסקה הראשונה השתמשתי גם כן במלים "קשר אמיתי", אך במשמעות אחרת לגמרי...)

clastic

New member
"תגובה כאובה"?

לא ברור לי למה אתה חושב/מרגיש ככה.

ולפרוטוקול - אני לא אלימלך, וגם לא זורקין, ואין לי מטענים קודמים (שאני יודע עליהם) שקשורים למישהו מכאן, כולל מנהל הפורום - בטח שלא לשלילה.

אבל... האמן באשר עושה לך טוב.

למעלה