הארה סלולרית

chenchi

New member
הארה סלולרית

טוב- נראה לי שרק כאן יבינו את התיסכול שלי, קיבלתי חשבון מהחברה הסלולרית הסגולה שחצה את ה- 500 ש"ח וזה ה-מ-ו-ן כסף! התיסכול נובע מכך שרק בחודש שעבר אחרי שהחשבון כמעט הגיע לחמש מאות ש"ח נשבעתי שאני לא נותנת לנבלות האלו יותר לסרטן,להרעיל ולשדוד אותי בו זמנית! אני בן אדם שחושב המון על בריאות ואיכות סביבה, ובכל זאת מהמכשיר הטיפשי הזה אי אפשר להתנטרל (בעיקר אם עובדים-לומדים- מנהלים זוגיות). מישהו מזדהה? בכלל, יש דברים שאתם מוצאים עליהם כסף למרות שאתם יודעים שאפשר אחרת? הדוגמאות שלי- אוכל באוניברסיטה, מוניות כשאפשר ללכת, סיגריות (בעבר- מזה נגמלתי בשעה טובה)... ואיך לעזאזל מצמצמים חשבון סלולרי כשבקושי נמצאים בבית (ויש לי בזק אבל הוא משמש אותי מעט מאוד)?

Mיקי_

New member
בזקארד... אתה מדבר עם קוד

מכל טלפון ציבורי שבא לך, ומקבל חיוב לבזק. יש כרטיסים בינלאומיים כמו גלובלפון 012 שניתן לדבר איתו לכל העולם וגם בארץ מכל טלפון (גם נייד גם פרטי גם ציבורי) בלי להיות מחוייב בזמן אוויר / פעימות, והזמן יורד מהסכום הכולל שיש בכרטיס, שאותו ממילא שילמת מראש... אני פעם לפני שהיה לי בזק משלי (אין ולא יהיה לי סלולרי) הסתובבתי עם הכרטיסים הללו, והם היו מאד מאד נוחים.. מה גם שיש לי קרובי משפחה בחו"ל ככה שיכולתי לדבר איתם באותו כרטיס... היום יש לי בזק, והפיתרון האולטימטיבי כמובן הוא בזקארד, תא-קולי בבית, וליהפטר מהנייד!

tenen

New member
צפי לעלייה בחשבון

סלקום מעלים את התעריפים ב 12 או 14 אחוז... ואיך להוריד את החשבון? תבדקי לאיזה מספרים את מחייגת, אם את מחייגת לרוב מחוץ לרשת תעברי בסלקום לאחד המסלולים שבהם את משלמת אותו מחיר לכל יעד וכאן דווקא הרווחת כי המחיר בין רשתות שונות ירד אם בתוך סלקום תעברי למסלול שבו המחיר בתוך הרשת יותר זול אם את מרבה לשלוח הודעות sms אז דווקא הרווחת כי התעריף למעבר בין רשתות יוזל אבל בכל אופן וודאי שמחיר ההודעה לא גבוהה מדי, אני למשל שולח כרוני, החודש דווקא לא שלחתי הרבה, בערך 200...

איך מצמצמים חשבון סלולרי

לא מתקשרים לספקי סלולר אחר. נגיד אם יש לך סלקום, אל תתקשרי לאוראנג'. שיחה כזאת עולה לך כשקל לדקה. האם זה שווה שך את זה?גם שיחה מסלולר לבזק עולה הרבה. שיחות עומק מעבירים לטלפון הקווי של בזק. כדי להעביר מסר קצר, משתמשים בהודעת אס.אמ.אס. רק המה העניינים ומה נשמע מעביר לך כך סתם דקת שיחה סלולרי, אבל אם תשאירי הודעה "שלומית, אני אאחר, דליה, זה יעלה לך 35 אג' לדקה.

goldyboy

New member
אפשר לעשות דיל עם החברה

כמו, למשל, מחיר אחיד לכל הרשתות, כולל בזק, או כמה מספרים של משפחה או חברים בחינם. זה אפשרי. או שפשוט שולחים יותר SMSים מאשר שיחות. מקסימום, אם הם עושים בעיות, צמיד אפשר לאיים בניתוק. זה תמיד עובד.

NightElf

New member
בקשר להוצאה של דברים שאפשר

אחרת, השאלה שלך (אם בכלל הייתה) טמונה בגוף השאלה. בקשר לסלולרי, דרך שאני משתמש בה (או לפחות הייתי ואני אמשיך ברגע שיחברו לי אינטרנט בבית החדש), זה להשתמש בשירות שיחות אינטרנט - Skype,ICQ Push 2 Talk וכדומה... אפשר לחסוך בשיחות עם אנשים עשרות ומאות ש"ח בחודש, כמובן שצריך שגם להם תהיה תוכנה שתאפשר לדבר ככה.

משומה זה נשלח באמצע. אז נמשיך פה

ושוב אני קופצת
והפעם עם טיפים : אני אישית את רוב התקשורת שלי עושה באינטרנט - ביעקר מיילים/איי סי קיו ומסנג'ר, אבל אם רוב הזמן את לא בבית לא נראה לי שזה יעזור לך במיוחד אז בנוגע לחשבון - תזמיני פירוט ותעברי עליו ותנחתי אותו טוב טוב למי בעיקר את מתקשרת ? האם כל השיחות שלך הן למספר מסויים של יעדים ספציפיים ? SMS-ים ? סתם שטויות ? תבדקי בתור התחלה טעויות בחיובים, לפעמים, לא בכוונה, יש כאלו אח"כ - תלכי עם הנתונים שיש לך (למשל נניח ואת מתקשרת בעיקר לבן הזוג שבאורנג', להורים, לקו בזק, לחברה הכי טובה שיש לה סלקום לעבודה וכו') לסלקום ותראי מה יש להם להציע לך, בהתאם לנתונים האלו אני למשל מתקשרת בעיקר הבייתה, לחבר שלי, לפלאפון של אבא שלי ולאחותי הקטנה. אז הצטרפתי למסלול של 5 יעדים מכל הרשתות ב-35 אגורות בלבד (בלי תוספות) ושיחה לכל יעד אחר שלא ברשימת ה-5 עולה 65 אגורות. לי זה יוצא מאוד משתלם. אם את רואה אבל שאת מדברת עם כל מיני יעדים ואין מספר מצומצם של יעדים שאת מתקשרת אליו קבוע תלכי על מסלול שקובע לך שכל היעדים ב-59 אגורות למשל, בלי תוספות (יש למשל מסלול מיוחד לסטודנטים אם אני לא טועה שכולל עוד הטבות) אם את מדברת המון עם המשפחה אולי שווה להיכנס למסלול משפחה וכו' SMS-ים הם לא תמיד הדרך הכי זולה, כי לפעמים זה נגרר בצורה מטורפת זה מתחיל מ-שרון אני אאחר ואז שרון עונה בכמה זמן ולמה ? ואז את מפרטת ואז היא שואלת עוד משו ואז זה נגרר והופך להמון. כבר לפעמים יותר משתלם להתקשר ולומר - שרון נתקעתי פה בעבודה אני אאחר, חייבת לסגור, דליה. אמממ מה עוד ? אינטרנט. מומלץ לנתק בפלאפון כי גובים על גלישה באינטרנט מחיר מטורף וזה גם ככה לא משתלם (איטי ומעצבן למי שרגיל למחשב), אפשר גם לוותר על כל ההורדות צילצולים למיניהם, ורק להוריד פעם ב... כשנמאס מהצלצול הישן ואגב אינטרנט, מומלץ להתקשר ולבקש שיתנקו גם אם את לא גולשת כי לפעמים זה נלחץ בטעות ובאים אחרי שעה ורואים שזה על מצב גלישה ויודעים שסתם נחוייב על זה וחבל... מקווה שעזרתי

לדעתי זה עניין של החלטה פנימית

באמת, לא בצחוק. אני מחזיקה פלאפון, כזה שההורים רכשו עבורי פעם כשהייתי נוסעת הרבה הלוך ושוב (כשעוד גרתי איתם.), ומאז הוא אצלי. העניין הוא, שאף פעם לא הנחתי לעצמי לתפוס אותו כחלק בלתי נפרד מהחיים שלי. למה? כי זה נראה לי מיותר: אנשים לא מוכרחים להיות מסוגלים לתפוס אותי בכל רגע, וגם אם כן - זה משהו שאני בכלל רוצה? התשובה האישית שלי היא לא. העולם לא יפול אם לא כולם יוכלו להשיג אותי תמיד, ולכן אני לא מפזרת את מספר הטלפון הזה לאנשים. רוצים להתקשר? יש לי טלפון בבית, יש בו תא קולי, ואני תמיד אפנה את הזמן לחזור במידה ויש הודעות. רק למשפחה ולחבר פחות או יותר יש את המספר - וגם הם כמעט ולא נעזרים בו. היחס הזה הוא אותו דבר גם לגבי שיחות יוצאות מהפלאפון: אפילו בתנאי עבודה/לימודים/בני-זוג - כמה כבר צריך לדבר? לדעתי האישית, לא צריך לדבר הרבה - אבל פשוט עושים את זה כי זה נוח וזמין. ובכל מקרה, ההמלצות לכרטיסי חיוג על סך מספר מוגבל של כסף זה רעיון מעולה.

ואם כבר בעניין - קול מחאה

לא שלי אישי, אלא יותר בכיוון של מחאה צרכנית. באינטרנט (ועכשיו גם ב"הארץ") מסתובב "קול קורא" להחרים למשך יום אחד, ה-1 למארס (מחר) את חברות הסלולרי, במחאה על ההתייקרות.

chenchi

New member
היום שאחרי

קודם כל החלטתי להפחית שיחות "מיותרות", אבל זה לא פטר אותי מ-2 שיחות תיאום עם העבודה, ועוד - 3 שיחות תיאום אקדמאיות (נפגש בקפיטריה, הבאת לי את החומר וכו'), את השיחות האלו אני דוקא מעדיפה לעשות ולא ב- sms פשוט כי באמת יותר מהר להגיד שני משפטים ולסגור... בנוסף אני אסור בקרוב לסלקום כדי להשתחרר מתוכניות השיחות "המוזלות" בערב ובסופ"ש ואנסה למצוא דיל טוב יותר, וכנראה שהחברים שלי באורנג' יאלצו להסתפק בשיחות חטופות. מה שמפריע לי יותר מעניין הכסף, הוא גם עניין הבריאות, ואני צריכה להזכיר את זה לעצמי לפני כל לחיצה על הכפתור הירוק. תודה על הטיפים!

kkarinn

New member
זו באמת בעייה

לי יש כמה חוקים לגבי טלפונים... 1. מתקשרת מהבזק רק לבזק, ולא לפלאפונים, זה כבר יוצא לי יותר זול להתקשר מהפלאפון לפלאפון אחר. 2. שיטה מעולה למי שנמצא בבית - יש לי מסנג'ר, ICQ וסקייפ, ורוב החברים שלי, גם מהבית וגם מהלימודים מחוברים לשלל תוכנות אלו, כך שאפשר לדבר / להתכתב בחינם (האינטרנט בכל מקרה עולה, אז לנצל עד הסוף...) ולגבי אוכל באונ'... אני משתדלת לקנות פיתות, נקניקים וכו' ולהכין לי סנדוויצים, זה חוסך הרבה כסף. ואני לא מעשנת, כך שכבר אני חוסכת מלא כסף!

קובי2003

New member
בתור אחד שמקבל חשבון נייד של

מינימום 700 מקסימום 1000 יש כמה דרכים . דבר ראשון אם אין צורך היסטרי לבצע את השיחה אז פשוט לוותר אליה , רק חשוב לעשת את הסינון הזה שניה לפני שלוחצים סנד . דבר שני בדקו אם אתם אכן במסלול שמתאים לכם. לי יש עכשיו מסלול שאיתו אני אמור לרדת לרמה של 650 ש"ח בחודש בערך בדקתי ראיתי השוותי עשיתי את החישובים והחלטתי מה עדיף לי . אם אתם בעבודה ויש לכם שם טלפון, נצלו אותו ( לא מלשון למצוץ את הדם לבוס אלא לשיחות קצרות שגם הם עולות כסף ) אני חסמתי לעצמי עכשיו את הטלפון בנעילת מקשים ויש לי אופציה כזו שתרוץ לי כותרת על הצג , בכותרת כתבתי " האם זו שיחה חשובה ? " לפני כל שיחה עלי להקיש קוד שיחרור . לא להוריד רינגטונים שמיגטונים או כל שטות שכזו , ממש חייבים , תסגרו עם עצמכים על אחד בחודש לא יותר !!! לא לגלוש מהטלפון, זה יקר איטי ולא שווה כי לא נהנים וגם ככה יש אינטנט בבית או בעבודה . מקווה שעזרתי !

tenen

New member
בין 700-1000 ומחלק עצות? :)

אני כבר שנים בעל פלאפון בעבר אורנג' משם לפלאפון ועכשיו לקוח מרוצה מאוד בסלקום ובחיים שלי לא הגעתי ל 500 בחשבון הדו חודשי ואני מדבר ממש כמה שאני רוצה היום כל שלושת החברות נותנות דיל של 60 אגורות לכל הרשתות, במחיר כזה בשביל להגיע ל 660 שקל שאתה שואף אליהם אתה צריך לדבר 1100 דקות אם אתה מדבר ככה בחודש זה טירוף זה 36 דקות ביום גם לחודשיים זה לא מעט...

קובי2003

New member
כן ידידי....

אני כמעט ולא נמצא בבית כל השיחות שלי כולל שיחות לחו"ל מבוצעות מהנייד . הסכום הזה כולל את השיחות הפרטיות ואת השיחות שקשורות לעבודה וגם ללימודים . בוא נגיד שאם לא הייתי מקפיד הייתי מקבל חשבונות של 1500 מינימום .

למעלה