תודה לארונצ'לה. (לחיות עם אדם מואר)
נתברכתי בטירוונמלאי, לפני חודש פגשתי בחור שזכה להתעורר כשבוע לפני פגישתנו והפכנו לידידים קרובים, אתמול עזבנו את טירו ואני כרגע חי איתו בבית הוריו ובקרוב (אולי, מי יודע) נצא למסע ברחבי היבשת, לא יכולתי לבקש יותר מזה מהביקור שלי במקום הזה.
לחיות עם אדם ער.
קודם כל אני לא רוצה להשמע מיסטי או פנטסטי מדי, בהרבה רגעים החוויות איתו יכולות להראות נורמטיביות למדיי (מבחינתו דבר אינו נורמטיבי, זה נראה נורמטיבי רק כשאנחנו לא רואים), במיוחד עם אנשים נוספים, הוא אוכל ומחרבן, אוהב בחורות יפות ולפעמים גם מעשן ומשתכר ומקיא...
ובכל זאת, הוא ער! וזה משהו שאני יכול לראות בכל רגע, זה משהו שלא עוזב אותו לרגע! (גם כשהוא מקיא מרוב אלכוהול! הוא ער, והוא מתענג על כל חוויה) ולכל שאלה שמתעוררת אצלי הוא יתן תשובה שתעצור אותי, שתראה לי, הוא תמיד רגוע ותמיד בשלווה גם כשהוא כועס וצועק כביכול, הוא תמיד באושר, גם כשהוא מביע עצב, הוא תמיד מזכיר לי, אם אני פתוח להזכר, הוא לעולם לא מנסה לשנות את הסיטואציה, מבחינתו היא תמיד מושלמת איכשהי, (כולל הבורות והשינה וכל מה שאני מכנה סבל) כולל כשנראה שהוא כן מנסה לשנות משהו. הוא לעולם לא מנסה להראות למישהו, אלא רק אם הוא מבקש ממנו לעזור לו לראות, אז הוא לעולם לא מסרב (לפחות עד כה לא ראיתי שהוא מסרב) ולא משנה כמה זה לא יתאים באותו רגע או כמה הוא עייף או חולה אפילו, זה משהו שהוא תמיד מוכן אליו. להראות למי שמעוניין.

אני חי בסטסנג, בכל רגע שמשהו עולה, אני שואל והוא מגיב מתוך האמת עצמה, האמת עצמה עונה לשאלות שלי עליה, ונראה שזה מה שהיא הכי אוהבת לעשות, להאיר את עצמה ע"י לעזור ל"אחרים" לראות יותר ויותר.
אבל שלא תטעו לרגע, הוא לא משחק משחקים, כשמישהו שואל על הנושא הזה, כשמישהו טוען שהוא רוצה להתעורר, הוא לא יזכה לניחומים או טפיחות על שכם האגו, הוא יראה לך את השקר העצמי שלך כפי שהוא מתבטא ממש באותו רגע ואם אתה מתעקש עליו הוא יראה לך שאתה פשוט לא באמת כנה ועל כן אתה לא באמת רוצה להתעורר! אלא להמשיך ולהגן על החלום שלך נכון לאותו רגע. מדהים לי לראות אותו עושה את זה עם אחרים, כמובן שגם מדהים לי שהוא עושה את זה לי. נותר לי רק להודות על המפגש הזה ולהמשיך להיות כנה עם ההתבוננות שלי, כי בסופו של דבר, לא משנה כמה אתה קרוב לאדם שהתעורר, הוא לא יכול לתת לך את זה (ותאמינו לי שכבר התחננתי חח). גם הוא היה בודהה או רמנה בעצמם. "איך אני יכול לתת לך מה שאתה כבר? אני יכול רק להגיד לך לראות, ותמשיך לראות בלי שום פשרות, הכל נמצא בראייה, תהיה לוחם של אמת, בלי להתפשר אפילו מאית אחוז זה לא מספיק, לוחם שלעולם לא צריך להלחם כי הראייה מעלימה את הכל, אבל אל תתפשר עד הסוף, בכל רגע, אל תגיד אולי זה יקרה ביום אחר דמיוני כלשהו, זה רק עכשיו, תמיד עכשיו, עכשיו תראה, אל תאמין לאף סיפור, רק תמשיך בראייה"...