הארה ביהדות

הארה ביהדות

אתמול התחלתי ללמוד את הרמבם. החיפוש הרוחני שלי התחיל ביהדות ועבר בדרכים רוחניות שונות. אני עדיין מחפשת מה מתאים לי. אז הבודהיזם מאוד מדבר אלי בחלק מהדברים אבל יש דברים שאני לא אוכל לעשות עכשיו (נזירות למשל). אני מאמינה שכל אחד מכל כיוון יכול להגיע להארה. כמובן שישו ומשה והנביאים ורודולף שטיינר והרמבם והאר"י ועוד ועוד. כרגע אני מרגישה מאוד מבולבלת וגם זה בסדר. אשמח לשמוע תגובות.

הארה

במקור המושג "הארה" (ובדיוק רב יותר הערה, התעוררות) ומכלול המשמעויות שניתנו לו ע''י הקדמונים ההינדים והבודהיסטים מתייחס לתורות ההינדיות והבודהיסטיות. אפשר כמובן להחיל את המושג 'הארה' על תורות אחרות, אבל אז זו תהיה השלכה והרחבה של מושג זה עד כדי איבוד משמעותו המקורית. ובקשר לתפיסה ש"כל אחד מכל כיוון יכול להגיע להארה" כדבריך אני בהחלט לא בטוח בכך, ורק כדי לסבר את אוזנייך אעמיד אותך על הבדלים מהותיים בין בודהיזם, יהדות והינדואיזם: עפ''י הבודהיזם ההארה היא (בין היתר) חירות מוחלטת מכל עבדות שהיא (פנימית ו/או חיצונית), כולל עבדות לאל הבורא (שמציאותו ממילא לא קיימת לפי הבודהא) או כל אל אחר. עפ''י היהדות לעולם נישאר תחת שלטונו של האל הבורא (שהוא אחד ויחיד), והחירות המוחלטת היא אך ורק בהתמסרות מוחלטת אליו. ובהינדואיזם ההארה תהיה התמזגות של הנפש הפרטית (אטמן) עם הנפש הקוסמית (ברהמן). כמובן שאני מוסר את עיקרי הדברים בקיצור נמרץ ובהכללה, שכן אם אצטרך לפרט בהרחבה ודיוק מקסימלים ההודעה תהפוך לספר....
המשך יום נעים, שנטידווה

אם אתה לא יהודי או

יהודי חילוני הנחת תפילין למשל היא לא חיי היום יום. ועל השאר תחשוב לבד.

הייתי צריך לכתוב

אם אתה לא יהודי או שאם אתה יהודי חילוני... וההמשך בהודעתי שלמעלה

אינקה

New member
ודאי שיש מנהגים שונים לעמים שונים

אבל האם באמת קיים הבדל בגישה? הבודהיזם מדבר על שחרור מסבל, לא מהחובות שלך כאדם. לא משטיפת הקערה אחרי הארוחה. לחא מכיבוד מסורות. לא מציות לראש המנזר. היהדות מדברת על עבודת הבורא. לא על שיעבוד לעבודת הבורא. האם שחרור מסבל שונה מביצוע חובותיך והבנת מקומך ביקום?

מה לעשות

אבל אתה ואני מבינים גם את הבודהיזם וגם את היהדות בצורה שונה.

capital

New member
ה"אין-סוף" וה"אין"

היהדות מתמקדת באין-סוף הבודהיזים, באין האם זה לא אותו הדבר?

אני מאמינה שיש אמת אחת

ואנשים מוארים, ערים, מקודשים, שלמים- כל דת בהגדרה שלה. אני מאמינה שהם מגיעים לאותו מקום של ידע והבנה. ואם זה לא כך, אז אין אמת. תפיםת האלוהות הגבוהה של אנשים כאלה היא אותה תפיסה, על פי מה שלמדתי עד עכשיו. הדרכים להגיע לזה שונות ואני מחפשת דרך שתדבר אלי.

musaka

New member
התנועה המאוזנת בין האין ליש

מטטרון , כל ענין זה של בריאה יש מאין kuponkup / חוכמת הקבלה 01:10 12/05/20 יש מאין שהיא בבחינת חידוש ולא גילויי היא העמדה של היות האל מעיננו שלנו בזמן נוכח באופן ישיר כל רגע במציאות שברא ואנו בעלי בחירה לכל אחד ממעשינו הוא שמעבר למימד הזמן הנברא יודע את נבראיו אך אין בזה לשלול את בחירתינו שנית כאן יחודה של היהדות בהיותו של האל אל שבכל רגע יכול לרצות לברוא עולם אחר ואין זה מובן מאליו ויתר על כן זהו סוד ההשגחה הפרטית במובנה העמוק ביותר כלומר לאדם בניגוד לדטרמינזם קוסמי כאן יש לו 100 % בחירה כל רגע מחדש!!! כי כל רגע יש חידוש של הבריאה יש מאין ובכל רגע מעשיך נלקחים בחשבון כביכול ובכל רגע יש לך את האפשרות לבחור מחדש זה סוד התיקון אם האל המונוטאיסטי הוא אל ישיר נוכח אלא שאנו בני האדם בדכ רוצים את הסמכות החיצונית הקובעת והמענישה או הטובה בזה לדעתי מתמקד כל תהליך שינוי המודעות שכנגדו ישנה הבעיה של הנברא כאלוהים עצמו חס ושלום יהיו מי שיוסיפו פרעה אלוהי היאור מחוסר ביטול הוא אפילו לא מצליח לחוש שיש מימד עליון במציאות הוא האלוהים בקיצור התנועה המאוזנת בין האין ליש היא העיקר

למה התכוונת, מוסקה

היחוד ביהדות? יש תפיסה יחודית ביהדות או אל יחודי? לא יכול להיות שיש כל מיני אלים... יכול להיות שיש כל מיני תפיסות

capital

New member
רעיון האמת מאוד מעורפל ../images/Emo4.gif

אמת אינפורמטיבית - למה? איך? מאיפה? מתי? כמה? ועד פעם למה? אמת אינטואיטיבית - מה?מי? מוווווווו חכמי הזן נוגעו בסוג זה של אמת בינינו, מה יותר אמיתי מריח האדמה אחרי הגשם הראשון

למעלה