האף נוזל...

האף נוזל...

לכלבה שלי יש מדי פעם, בזמן האחרון, נזילה מהאף (נוזל שקוף). הווטרינר אמר שזה שום דבר, אבל היום ראיתי שהנזילה מוגברת, ואני לא יכולה להתעלם ממנה. מה זה יכול להיות? אלרגיה? מה מומלץ לעשות והאם יש משהו שאני יכולה לנסות לפני שלוקחת אותה לווטרינר? (היא בת שנה וחצי). תודה מראש

שאלות משלימות

האם הנזילה משני הנחיריים או מנחיר אחד ? האם היא כלבת פנים או חוץ ? או שניהם? איזה גזע ? גודל ? מבנה האף (פחוס) ? האם היא מרגישה טוב חוץ מזה?

תשובות:

הנזילה מנחיר אחד. היא כלבה שגרה בדירה ויוצאת 3 פעמים ביום, בינונית גדולה, מעורבת עם משהו שפיצי ואולי רועה גרמני, חוטם מאורך. חוץ מזה היא מרגישה טוב. לפעמים (לא בתדירות גבוהה, אולי כמה פעמים ביום) היא מתעטשת.

תשובה

שאלה אחרונה-לפני כמה זמן הנזילה וההתעטשות התחילה ומה קדם למה ? נזילה מנחיר אחד בלבד שוללת כמעט באופן מוחלט אלרגיה . אלרגיה אמורה להתבטא בשני הנחיריים . האם יתכן שיש הפרשות בשני הנחיריים ורק בנחיר אחד זה חמור יותר? אם זה בשניהם רק במידה לא שווה יתכן והיא מפתחת איזשהי רהיניטיס קלה/אלרגיה שהוטרינר יחליט על טיפול אנטיביוטי/אנטיאלרגי (האם יש הרבה אבק בבית ? את הפילטר של המזגנים בבית אתם מנקים באופן קבוע מאבק?) . אם זה בלעדי בנחיר אחד את צריכה לחזור לוטרינר ולהסביר לו שוב שהתופעה מחמירה. השלב הבא הוא לדגום את ההפרשה ולהעביר לבדיקת מעבדה גם ציטולוגוית(למרות שהיא שקופה אולי ימצאו בתוכה תאים) ובקטריולוגית (תרבית ורגישות לפני מתן אנטיביוטיקה). השלב שלאחר מכן יהיה רהינוסקופיה שזה כניסה עם מצלמה זעירה לתוך הסינוס המפריש לחפש גוף זר או גורם אחר שמעורר את ההפרשה וההתעטשות . בהתאם לכל התוצאות או חלקן הוטרינר יחליט על המשך טיפול. בהצלחה

תודה על התשובה המפורטת!

עקבתי שוב ויתכן שמדובר בשני הנחיריים, זה בא והולך. בכל מקרה יש לנו חיסון בשבוע הבא אז אדבר עם הווט' גם על זה.

yaelofer

New member
מומלץ לא לחסן לפני שפותרים את הבעיה.

מסוכן לחסן כלב חולה, ולכן חשוב לאתר את הבעיה (וכמובן גם לפתור אותה) לפני שמחסנים.

למעלה