האסיר וכבליו

salt of earth

New member
האסיר וכבליו

السجين ـ بقلم : المطران بطرس المعلم وجاءَ يَسوعُ إلى النّاصِرَةِ حَيثُ نَشأَ، ودخَلَ المجمَعَ يومَ السَّبتِ على عادَتِهِ، وقامَ ليَقرَأَ. 17 فناوَلوهُ كِتابَ النَّبـيِّ إشَعيا، فلمَّا فتَحَ الكِتابَ وجَدَ المكانَ الّذي ورَدَ فيهِ: 18 ((رُوحُ الرَّبِّ علَيَّ لأنَّهُ مَسحني لأُبَشِّرَ المساكينَ، أرسَلَني لأُناديَ لِلأسرى بالحُرِّيَّةِ،وللعُميانِ بِعَودَةِ البصَرِ إليهِم، لأُحَرِّرَ المَظلومينَ 19 وأُعلِنَ الوَقتَ الّذي فيهِ يَقبَلُ الرَّبُّ شعبَهُ)). 20 وأغلَقَ يَسوعُ الكِتابَ وأعادَهُ إلى خادِمِ المَجمَعِ وجَلَسَ. وكانَت عُيونُ الحـاضِـريـنَ كُلِّهِم شاخِصَةً إليهِ. 21 فأخَذَ يقولُ لهُم: ((اليومَ تَمَّت هذِهِ الكَلِماتُ الّتي تَلَوْتُها على مَسامِعِكُم)). לוקס 4:16-21 המאמר של המוטראן בוטרוס מועלם מתמקד בפסוק הזה ((رُوحُ الرَّبِّ علَيَّ لأنَّهُ مَسحني لأُبَشِّرَ المساكينَ، أرسَلَني لأُناديَ لِلأسرى بالحُرِّيَّةِ،وللعُميانِ بِعَودَةِ البصَرِ إليهِم، لأُحَرِّرَ المَظلومينَ 19 وأُعلِنَ الوَقتَ الّذي فيهِ يَقبَلُ الرَّبُّ شعبَهُ)). "רוּחַ אֲדֹנָי עָלָי, יַעַן מָשַׁח אֹתִי לְבַשֵֹר עֲנָוִים. שְׁלָחַנִי לִקְרֹא לִשְׁבוּיִים דְּרוֹר, וּלְעִוְרִים פְּקַח־קוֹחַ; לְשַׁלֵּחַ רְצוּצִים חָפְשִׁים, 19 לִקְרֹא שְׁנַת רָצוֹן לַיהוה." לוקס ד 16-21

salt of earth

New member
ישוע הרי שחרר אותנו מהכבלים

ולצערנו עדיין יש אנשים שכבולים בכלא גשמי או כלא רוחני. אני רוצה שתקראו את המכתב המרגש, ותתבוננו בפסוק של ישוע כי הוא בא לשחרר... ותחשבו על מקרים שבהם אתם הרגשתם כבולים או מקרים שהחיים כובלים אותנו ובואו נדבר על זה.

ערב טוב...חבל שאני לא מבינה ערבית

היית רוצה לקרוא את המכתב ולהבין מה כתוב בו.. לא נורא. כפי שאתם שמים לב, אינני צמה. אני פשוט לא מסוגלת פיזית לצום יותר. מאוד קשה לי. מצד אחד אני מרגישה עם זה רע ומצד שני אני לא מסוגלת:(

salt of earth

New member
ערב טוב איש הפיל

לצערי המכתב הוא די ארוך וגם כתוב בשפה ערבית גבוהה מאוד- כאמור בישוף בוטרוס מועלם הוא איש משכיל מאוד ותמיד מתנסח בצורה נעלה מאוד, לכן סליחה שלא אוכל לתרגם אותו. אבל בעיקרון כל המכתב הזה נסוב סביב הפסוק הזה שהבאתי... מאחלת לך יום כיפור ללא שיעמום
ואל תרגישי רע אם את לא מסוגלת פיזית אז לא מתבקש ממך לצום

ד ר א ל

New member
שלום מלח

לעניות דעתי אנו עדיין כבולים. כבולים חזק מאד ליצרים שלנו. ישוע שם בידינו את הדרך להשתחרר מן הכבלים, אך מעטים עושים זאת. מעטים המאמינים האמיתיים שיכלו ליצרם וניצחו אותם כליל עד העלמם. פרנציסקוס או פרנסיס מאזיסי לדוגמה היה אדם כזה. נזכרתי בדוגמה מאצלנו היהודים, לפני כ12 שנה נחטף חייל דתי בשטחים נחשון וקסמן שמו. עשרות אלפים בוודאי התפללו להצלתו, התוצאה? הוא לא ניצל ומת אצל שוביו . המסקנה המתבקשת? לא היה שם אפילו מאמין אחד לרפואה בין המתפללים. כי אילו היה - נחשון וקסמן היה ניצל. כי תפילת אמת תמיד מתקבלת. תמיד נענית. ומאמין של אמת יודע להתפלל תפילות של אמת. "קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת"

salt of earth

New member
תודה על ההשתתפות שלך

אכן דראל ישוע שחרר אותנו מהכבלים אך רובנו לא צועדים לקראת השחרור. הכבלים יכולים להיות היצרים שלנו, תענוגות החיים, החומר שאנו עובדים, החטא שהפכנו לעבדים שלו, הרגלים רעים, אנחנו כבולים לכעסים שלנו, לטינה המצטברת בתוכנו, לשנאה שיש לנו, כל מיני התמכרויות, התנהגות רעה, כל הדברים האלה שולטים על חיינו ומונעות מאיתנו להיות באמת משוחררים... ומכל אלה ישוע שחרר אותנו כאשר נצלב על הצלב והשאלה שצריכים להרהר בה אחרי שנקרא את המאמר הזה היא:
מה הם הכבלים בחיים שלך
ועד כמה הם כובלים את חייך?
איך אתה יכול להשתחרר מהם
فهل أنت او اهل بيتك من أولئك الذين استعبدتهم الخطية؟ ألا تود أن تكون من ضمن هؤلاء الذين يحررهم المسيح من عبودية الخطية والإدمان على أية عادة فاسدة؟ אני מצרפת תרגום אוטומטי של המאמר לאנגלית תודות למתורגמן של גוגל, כמובן שזה לא ממש מדויק אבל אפשר להבין בעיקרון על מה המאמר מדבר

למעלה